29-06-2005, 23:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.02
|
|
פרופ' בריימן: עלות ההתנתקות אם תבוצע, תהיה אדירה
פרופ' בריימן: עלות ההתנתקות אם תבוצע, תהיה אדירה
23:53, 29 יוני 2005 / כ"ב בסיון תשס"ה
יו"ר חוג הפרופסורים לחסון מדיני וכלכלי, רון בריימן, אמר היום כי "ההינתקות באם תבוצע תסתכם בעלות אדירה של 1000 דולר לנפש ו-5000 דולר לכל משפחה בישראל, ואם תבוטל העלות תהיה פחותה בהרבה".
פרופ' בריינמן התייחס לדברי פרופ' דניאל צידון אתמול בכנס קיסריה שהתריע על כך שבאם תבוטל תכנית ההתנתקות הנזק הכלכלי למדינת ישראל יהיה גדול מאשר אם תבוצע התכנית, מכיוון שבעיני מדינות רבות בעולם התכנית היא כבר עובדה מוגמרת.
בראיון ליומן החדשות של ערוץ 7 דחה פרופ' בריינמן את הטענות הללו, וטען שחלק ממפרסמי המחקר הם חברים בצוות ההתנתקות, "אך העובדה הקשה ביותר בעיני היא שאנשים אלו טוענים שיש לבצע את התכנית בכל מחיר, ואני שואל אם מחיר של הרג יהודים נכלל בכך, אך גם בנושא המחקרי אני חולק על פרופ' צידון ואני חושב שהעלות האמיתית של התכנית תהיה גבוהה הרבה יותר מאשר עם ביטולה, ואף אם תגרור לפגיעה ביחסים עם מדינות אירופה, מצד החרפת המצב הביטחוני ואובדן הביטחון האישי, שבכך מודים רבים מתומכי ההינתקות, מה שיגרום לפגיעה כלכלית נוספת עקב ירידה בתיירות".
http://www.a7.org/news.php3?id=116531