לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-06-2005, 23:19
צלמית המשתמש של charly
  charly charly אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.04.02
אם כבר יורדים לפרטים....
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Olegis שמתחילה ב "חשוב להוסיף שבפועל לא משנים..."

1. החיישן לא משנה באמת את הרגישות שלו.
2. יש חישוב סטטיסטי על כל נקודה על מספר הפגיעות שהוא חוטף מהפוטונים המגיעים מהעצם המצולם כאשר ברגישות נמוכה הפילטר על השונות (סטיית התקן למדקדקים) הוא כמעט מוחלט. ככול שמעלים את הרגישות מרחיבים למעשה את גבולות סטיית התקן המותרים להעברה וככה יוצא שנקודות על החיישן שהותקפו בפוטונים אקראיים מופיעים על הזיכרון. בפועל עוברים תוצאות החישובים הסטטיסטיים לזיכרון ולא כמו שחלק מהילדים בטוחים שהחיישן עצמו מועתק לזיכרון.
לאלה שלמדו סטטיסטיקה ולא הבינו בשביל מה צריך סטיית תקן, הינה לכם שימוש נהדר שאתם משתמשים בו ואפילו לא ידעתם.

אנחנו עושים היום את המחר
מחר אנחנו נעשה את האתמול

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-06-2005, 23:32
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי charly שמתחילה ב "אם כבר יורדים לפרטים...."

Charly - the name from the past ...
מה שלומך ?

לפי מה שאני יודע - החיישן מורכב ממיליוני photosites, כלומר רכיבים קטנים מאוד ורגישים לאור (רכיבים אנלוגיים, שמשנים את התנהגותם בהתאם לכמות האור הנופלת עליהם). מיד אחרי כל photosite כזה נמצא מגבר (גם הוא אנלוגי כמובן) שמגביר את האות המגיע מהחיישן בהתאם להגדרות ה-ISO ולתקנים השונים של היצרן. אח"כ יש יחידת ADC שממירה את האות האנלוגי לאות דיגיטלי ואז המידע כבר זורם ליחידת העיבוד המרכזית (דרך מערכת באפרים כמובן) בצורת ביטים. את אלגוריתם החישוב הסטטיסטי שציינת אני לא מכיר - איך אפשר לחשב משהו כ"כ לא דטרמיניסטי כמו כמות האור הנופלת על photosite כזה או אחר ?

ישן 29-06-2005, 23:56
צלמית המשתמש של charly
  charly charly אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.04.02
הי אולג....
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Olegis שמתחילה ב "Charly - the name from the..."

נכון שלא רואים אותי הרבה כאן אבל יש עוד רבים מהוותיקים שרק מציצים לפעמים ונרדמים שוב
לגבי החיישן (אני מחפש לך תיעוד) כמעט צדקת רק שהתאים הפוטו אלקטריים יכולים לקבל אור ביחידות קטנטת של פוטון אחד בכל פעם כך שזה נראה כמו מנגנון פשוט של on off.
ההשפעה של פגיעת חלקיק אור היא קצרה ביותר ומיד נעלמת ולכן צריך מנגנון ספירה כדי לדעת כמה אור באמת פגע בתא. את זה מבצעים באמצאות מנגנון ספירה שקובע את עוצמת האור. עד כאן הכל פשוט אבל יש סיבוך קטן בסיפור הזה יען כי המנגנון סופר גם את יחידות הזמן שבהן לא נפגע התא מחלקיקי האור ומחשב גם את היחס (שקובע את העוצמה) וגם את השונות (כדי לדעת להפטר מסטיות עונתיות). המנגנון המחשב את הסטיות מושפע קשות מהפרמטר המגיע מהגדרת ה ISO.
מה לעשות אבל אין דבר כזה "עוצמת אור" בפיסיקה של החלקיקים. האור בא בצרורות והוא מורכב מחלקיקי חומר שונים הבאים לידי ביטוי בספקטרום רחב של צבע (על פי התדירות) אבל זה כבר סיפור אחר.
כשאמצע תיעוד פשוט לסיפור הזה אצרף אותו לאשכול.
האמת היא שגם אם לא יודעים את כל זה, עדיין אפשר לצלם תמונות נהדרות....

אנחנו עושים היום את המחר
מחר אנחנו נעשה את האתמול

ישן 29-06-2005, 23:43
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Mgefen שמתחילה ב "עדיין לא הבנתי..."

כדי שהתמונה תצא מפוקסת, חייבים לשמור על שני דברים :
1. פוקוס מדוייק על האובייקט (בגבולות סטיית ה-DOF המותרת).
2. מהירות תריס גבוהה מספיק כדי שתזוזות המצלמה (שנגרמות מכל מיני סיבות - יד לא יציבה, רוח ודברים בסגנון) לא תספיק להשפיע על חדות התמונה.

בוא נתמקד רגע בתנאי השני. אם מצלמים עם חצובה - אפשר לרדת למהירויות תריס נמוכות מאוד ועדיין לשמור על חדות התמונה, בסופו של דבר חצובה איכותית מספקת תמיכה טובה למצלמה ודואגת שלא יהיו תזוזות בזמן הצילום. עכשיו, מה קורה כשלא משתמשים בחצובה, אלא מצלמים תוך החזקת המצלמה בידיים ? חייבים להשתמש במהירות תריס גבוהה , כדי שהתזוזות הטביות של הגוף שלנו לא ישפיעו. ישנו כלל אצבע שאומר שמהירות הצילום אמורה להיות 1 חלקי האורך הפוקאלי לפחות, כלומר אם אני מצלם עם עדשת 200 מ"מ, עליי לצלם במהירות תריס של 1/250 לפחות כדי שהתמונה תצא חדה (יש כאלה שיכולים להחזיק את המצלמה בצורה הרבה יותר יציבה ולרדת במהירויות - אבל אני כרגע מדבר על הרוב). עכשיו - מה קובע לי את מהירות התריס ? שילוב של 2 דברים נוספים - מפתח צמצם וכמובן הגדרת ה-ISO.

דוגמא - נניח שאני רוצה לצלם הופעה. הבמה די חשוכה וב-ISO "רגיל" של 100 אני מקבל מהירות תריס של 1/30 עם אורך פוקאלי של 200 מ"מ וצמצם הכי פתוח של 2.8. במהירות כזאת רוב הסיכויים שהתמונה שלי תצא מרוחה לגמרי. אז מה עושים ? מעלים את ה-ISO ! הקפצת ה-ISO ל-200 תביא אותי למהירות של 1/60 של שנייה, ISO 400 יביא אותי ל-1/125, קפיצה הבאה ל-ISO 800 תאפשר לי להעלות את המהירות ל-1/250 - וזאת כבר מהירות שעומדת במבמן של כלל האצבע שהזכרתי מקודם.

מקווה שעניתי על השאלה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:03

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר