לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-07-2005, 20:26
  Online Online אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.01
שגיאות תוכנה אקראיות, כנראה בגלל בעיות חומרה

אני על סף ייאוש ממחשב כבן 5-6 שמציג שגיאות אקראיות ומאוד לא עקביות בכל פעם שמערכת ההפעלה שלו (Windows 98) עולה.

השגיאות כולן פטאליות וכוללות:
- (מסך שחור) Windows Protection Error. You Need To Restart Your Computer
- (מסך שחור סטנדרטי) "כעת ניתן לכבות את המחשב"
- (מסך שחור) Write fault writing device AUX
- קפיאה פתאומית של המערכת, כולל עכבר.

השגיאות לא מופיעות בשלב מסויים של הפעלת המחשב. הן יכולות להופיע גם תוך כדי טעינת Windows, וגם אחרי 10 דקות.

כבר פירמטתי והתקנתי הכל מחדש והחלפתי רכיבי חומרה כפי יכולתי – בין היתר דיסק, כבלים, מסך, מקלדת ועכבר. גם החלפתי משחה תרמית למעבד, ללא הועיל. המאווררים כולם תקינים.

כרגע הדבר היחיד שמחובר ללוח האם, מלבד הכוננים, הוא כרטיס מסך, ולפני שאגש לניקוי פיזי (עם סכנה לפגיעה בלתי הפיכה) של הלוח וכל הקשור אליו, אני מחפש סיבות אפשריות נוספות לבעיה. אולי הבטריה.

יש למישהו הצעות?

למתעניינים:
לוח האם הוא MSI 6199. תרשים מצורף: https://2005-uploaded.fresh.co.il/2...07/58379954.pdf
המעבד הוא P3, וכרטיס המסך הוא nVIDIA RIVA TNT2 Model 64
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-07-2005, 22:33
  Online Online אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.01
תשובות
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי תפוחים שמתחילה ב "א. מתי ניקית פעם אחרונה את המחשב מאבק?"

המחשב לא שלי. ראיתי אותו לראשונה לפני חודש. גם אז היו לו שגיאות מוזרות (המחשב נתקע, הרג'יסטרי התקלקל מעצמו, המחשב לא עלה במצב בטוח). בשונה מהפעם הזאת, הבעיות ההן נפתרו לאחר פירמוט והתקנה מחודשת של התוכנות.

(1) באותה הזדמנות גם ניגבתי את פנים המארז מאבק, והתקנתי בו מאוורר (מקודם לא היה) כדי לצנן את כרטיס המסך, שגוף הקירור שלו התחמם מדי לטעמי (כרגע אין בעיה בעניין הזה).

(2) נכון, התקנתי את המחשב מחדש ממש עכשיו. למעשה בכמה שלבים. קודם כל השתמשתי ב-GHOST כדי לטעון Image ששמרתי על דיסקים לפני חודש (כשהכל עבד בלי בעיות). כשזה לא עזר, פירמטתי את הדיסק הקשיח לחלוטין, והתקנתי Win98SE מדיסק התקנה מקורי. כשזה לא עזר, לקחתי דיסק קשיח חדש, והתקנתי גם עליו Win98SE.

אפשר לומר במאה אחוז שלא מדובר בוירוס או בתוכנה מסויימת, אלא בכשל של החומרה.

אני רוצה לציין גם שכרטיס הקול (מובנה) וכרטיס המסך (AGP) שניהם בעצם עובדים בלי תקלות, עם דרייברים תואמים. השגיאה שאני מדבר עליה כללית ואקראית מדי וקשה לי לקבוע מה גורם לה.

(3) מעבד:
Pentium 3E, 1Ghz, 7.5x133
זיכרון:
128MB PC100 SDRAM
ישן 08-07-2005, 02:14
  תפוחים תפוחים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.04
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Online שמתחילה ב "הדגם הוא (בוודאות) MSI 6199"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Online
השתמשתי קודם לכן בתוכנה Everest, והיא זיהתה את הלוח כ-MSI 6199.

ותודה על העזרה שלך עד כה

אלה הרכיבים שמתאימים למחשב שלך, המחירים כוללים מע"מ צריך להוסיף 39 שקל דמי משלוח
http://www.orderingmemory.com/selec...l=MS-6199&Go=Go

זה דגם ה 256 מגה בייט שמומלץ CT32M64S8D7E
זה דגם ה 512 מגה בייט שמומלץ CT64M64S4D7E

רכיב הזכרון ללוח שלך צריך להיות מסוג SDR SDRAM PC133 שפועל במהירות שעון של 133 מגה הרץ. כמובן שרכיבים דומים בעלי אותם תכונות גם אמורים להתאים.

בגלל שלא ברור מה גום לאי יציבות רצוי לבצע את הקניה מול טכנאי/חנות שכונתית כאשר אתה משלם רק כאשר המחשב עובד באופן תקין - תדווא מראש בדיוק כמה אתה משלם ועל מה כן ועל מה לא.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:08

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר