09-07-2005, 15:53
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 08.05.02
|
|
תומך ומצטרף להמלצות קודמי.
אבל הרשה לי להציע עוד אפשרות. בדוק את שתיהן כשבוע שבועיים והחלט בעצמך מה טוב לך יותר:
לדעתי יש מקום לוותר לגמרי על PAGEFILE במחיצת מערכת ההפעלה. אין צורך (וגם אין יכולת) לקרוא MEMORY DUMP של מערכת ההפעלה אחרי התרסקות ולכן זה מיותר לדעתי. באתר MS ממליצים להשאיר כ 50 מגה על PAGEFILE קטן במחיצת המערכת רק לצורך זה.
בישראל, לצערנו, עדיין, ישנן הפסקות חשמל או נפילות מתח רגעיות של חלקיקי שניה, כולל מפסקים שקופצים בכניסה לבתים הפרטיים. אם לא יהיה לך שום PAGEFILE במחיצה C, לאחר התרסקות כזו, לא תסרוק מערכת ההפעלה את מחיצה C כלל והרי זה יתרון משמעותי (או לפחות כך אני חושב). לא יהיה נזק לקבצים במחיצה C והרי זה עוד יתרון משמעותי.....
עד כאן לגבי מחיצת הסיסטם, מחיצה C
ולגבי הגודל: שוב, אם אין צורך בשמירת\קריאת MEMORY DUMP לאחר התרסקות, אין גם צורך "לציית" יותר ל"כלל האצבע" המיושן והמסורתי (והשגוי) של PAGEFILE בגודל זיכרון RAM כפול 1.5
אני הייתי ממליץ על גודל PAGEFILE של 1GB בלבד. לכל גודל זיכרון RAM שהוא. שהרי הזיכרון הוירטואלי תלוי יותר בתוכנות שישנן בימינו מאשר בגודל ה RAM של המשתמש. (כלומר אם כבר "כלל אצבע" היה זה מצביע על יחס הפוך, שהרי מי שיש לו פחות RAM יצטרך זיכרון וירטואלי רב יותר, ולא להיפך) בהתאם לכך, הייתי יוצר מחיצה נפרדת ל PAGEFILE, אם אין לך דיסק פיזי אחר, כנאמר למעלה ע"י חברי המלומד (מאד)(ואני לא צוחק לגבי המחמאה הזאת) גודלה של מחיצה זו, כ 50 מגה (בלבד) יותר מגודל ה PAGEFILE והיא תהיה ריקה מסל מיחזור, ריקה משאר קבצים, וריקה משיחזור מערכת.
לדעתי זו הקונפיגורציה האופטימלית לבני אדם שלא עובדים ב MS ולא תורמים לפיתוחה של מערכת ההפעלה ואין להם עניין או הבנה או זמן או יכולת לקרוא MEMORY DUMP אחרי התרסקויות של מערכת ההפעלה.
תשפוט לבד.