לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-07-2005, 13:45
  הרואה את הנולד הרואה את הנולד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.06.02
החוקי והמוסרי
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "אדרבא: תסביר לי מה לא חוקי באופן שבו ההחלטה התקבלה בכנסת למשל"

אני אמנה כמה מהסיבות המרכזיות שמספקות את הדלק המוסרי למאבק

- לא ייתכן שמאות אלפי מצביעים יצביעו עבור מצע אחד ויקבלו את היפוכו של המצע.
כל הבגצ"ים והשופטים שבעולם לא יצליחו להכשיר את השרץ. אריק שרון החליט לשנות את דעתו? מוזר ביותר אבל עדיין לגיטימי, שילך לבחירות חדשות, שילך למשאל עם. שלא יכפה עלינו הר כגיגית אנחנו לא חיילים שלו, לא עובדים שלו ולא בשר התותחים שלו.

- אריק שרון נתן התחייבות שבעל פה לקבל את תוצאות משאל הליכוד. הוא נכשל והחליט לדרוס גם את מרכז המפלגה שלו.

- פיטורי ליברמן ובני אלון על מנת לנטרל כל אפשרות של רוב בהצבעה בממשלה.

- נסיון שיחוד חברי הכנסת לפני ההצבעה על ההתנתקות בכנסת

חשוב מאוד להבין את השורה התחתונה, גם אם בג"ץ יחליט עוד מאה פעם שכל מהלך הדברים היה חוקי ותקין, מאות אלפי אנשים אם לא מליוני אנשים מרגישים פגועים עד עמקי נשמתם. חלקם ואני בתוכם, בוערים.
אנחנו לא סמרטוטים והאינטלגנציה של רבים מאיתנו אינה נופלת מזו של אהרן ברק, אני לא יושב בביתי ומחכה להחלטתו באשר למה מוסרי ומה לא. יש לי את סולם הערכים שלי. בעיני וכנראה לא רק בעיניי, שרון רומס אותנו ורמס אותנו בגיבוי מוחלט של המערכת המשפטית התקשורת.
יכולים אנשים להמשיך עם ה "חג פינוי שמח" ויכולים להמשיך עם השימחה לאיד, בסוף היום, כולנו נבכה.
לא ניתן לרמוס ציבור ענק, גם לא באופן חוקי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-07-2005, 15:16
  העכבר ששתק העכבר ששתק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.03
כל מה שהצגת - דוגמאות לבעיות מוסריות, אבל לא בלתי חוקיות
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי הרואה את הנולד שמתחילה ב "החוקי והמוסרי"

זה לא מקרי שאתה כורך את החוק והמוסר בנשימה אחת :-)
כמה הערות:
1. שרון שינה את דעתו? פעל בניגוד למה שהבטיח? הוא לא הראשון. בגין הבטיח שיקבע את ביתו בימית - וחתם על הסכם לפינויה מבלי ללכת לבחירות. גם ראשי ממשלות אחרים הבטיחו א' ועשו ב'. ובכל מקרה, שרון הצהיר לפני הבחירות שבכוונתו לעשות ויתורים כואבים.
2. משאל הליכוד - עניין מוסרי (בהחלט לקוי), אבל החוק לא מחייב את ראש-הממשלה לפעול על פי תוצאות משאל במרכז המפלגה שלו.
3. פיטורי השרים - שוב עניין מוסרי מסריח, אבל כשר. זכותו של ראש הממשלה לפטר שרים הפועלים בניגוד למדיניותו הנוכחית.
4. "ניסיון שיחוד?" שוב עניין מוסרי (אפילו אם נהיה לארג'ים ונקבל את המינוח שלך) ולא שוחד במובן המשפטי.

שורה תחתונה שלי: שום מחאה על צעד בלתי מוסרי לא מצדיקה פעולות בלתי חוקיות, בוודאי ובוודאי לא פעולות נוסח שפיכת שמן ומסמרים על כבישים, חסימות צירי תנועה והנחת מטעני דמה.

(אח של מישהו שהכיר את ג'ון לנון)

ישן 13-07-2005, 17:03
  הרואה את הנולד הרואה את הנולד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.06.02
אם אתה באמת רוצה להבין
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "כל מה שהצגת - דוגמאות לבעיות מוסריות, אבל לא בלתי חוקיות"

החוק אינו קדוש, הוא נכתב בידי אנשים. המפתח לקיום הדמוקרטיה הוא הגינות ומוסר בסיסי.
עצם ההצבעה פעם בארבע שנים שווה עבורי כקליפת השום אם היא חסרת משמעות ואיני יכול להביא את דעתי לידי ביטוי אפילו כשאני הרוב. הכרעות בתי המשפט שוות כקליפת השום אם הן מתחילות לחרוג מהמכנה המוסרי המשותף של כולנו ולא מעניין אותי מי חתום על ההחלטה.
אני בטוח שיש רבים כמוני שהיו תומכים או מתנגדים לתוכנית אבל היו תומכים בביצועה לו התקבלה ועברה בהליך תקין ולא כתוצאה מחקירות פליליות נגד שרון והמשפחה הרקובה והמושחתת שלו.
אנחנו חיים בסקנדל מתמשך בשנה האחרונה.
אתה נצמד לכך ששרון לא מחוייב על פי חוק למרכז הליכוד, אני יודע את זה, כולם יודעים את זה. הבעיה היא, מה היתה משמעות התחייבותו ? אפס. הוא יורק ורומס ודורס את כל מה שנקרא בדרכו, מחוייבויות שלו הן רק דרך לנווט את מה שבעיני הבן המטונף שלו מוגדר כ"אינדיאנים", אין להתנהלות שלו שום בסיס מוסרי או לגיטימי, הוא חשב שהוא יצליח לאיים/לשחד/לפתות מספיק חברי מרכז על מנת לתת תוקף מוסרי להחלטה שקיבל על מנת לנקות את שני התפוחים הרקובים שגדלים על ענפיו, מרגע שהוא נכשל, הוא דילג על המשוכה הזו שהיא היא המפלגה, היא זו שאחראית למצע הליכוד, היא מייצגת את הליכוד, כמה אלפי אנשים הפכו לכלום כי שרון רצה אחרת.
שרון יבין בדרך הקשה, המדינה לא של אמא שלו ולא של סבתא שלו, אם הוא רוצה לנהל דיקטטורות, הוא יכול ליסוע חמש עשרה ק"מ מזרחה ולהתחיל שם.
אותה התנהלות מבחילה לא פחות היתה פיטורי ליברמן ואלון לפני ההצבעה בממשלה, התחושה של שרון שמותר לו לעשות הכל על מנת לממש את מדיניותו, הכל כולל הכול ללא שום מעצור משפטי או מוסרי, הוא נתמך על ידי שתי מערכות חזקות, המשפט והתקשורת.

עכשיו, מה אתה מצפה מאנשים שלא מצליחים ב"דמוקרטיה" כמו שלנו, להביא את דעתם לידי ביטוי?
שיתנו לשרון להמשיך כאילו כרגיל? בעיני זה יהיה פשע אם שרון יוכל להמשיך כרגיל.
אתה יודע טוב מאוד שאני נגד אלימות, אני מתעב ושונא אלימות.
אני בהחלט בעד מרי אזרחי. אני מעריך את כל אילו שמוכנים ללכת לכלא על מנת לא לקחת חלק במשחק חסר הכללים של שרון.
ישן 13-07-2005, 18:10
צלמית המשתמש של לידור
  לידור לידור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.01
הסופר סמי מיכאל: הסרבנות היא אקט פטריוטי ישראלי -----> 22/07/2003
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסי בכינור שמתחילה ב "15 חיילים מגבעתי הודיעו על סירוב להשתתף בסגירת הרצועה"

בדיון שנערך במסגרת ערב מיוחד של "אומץ לסרב" בתיאטרון הקאמרי הביע הסופר סמי מיכאל, נשיא האגודה לזכויות האזרח בישראל, תמיכה ב"אומץ לסרב". האירוע נסב סביב ההצגה "עד ראייה", מחזהו של יהושוע סובול העוסק בסיפורו האמיתי של סרבן המצפון האוסטרי פרנץ ייגרשטטר, שסירב לעשות שירות מילואים ברייך השלישי והוצא בשל כך להורג. כ-200 מחברי "אומץ לסרב" ותומכי התנועה צפו בהצגה ולאחר מכן האזינו לדיון בהשתתפות סמי מיכאל, יהושוע סובול, שכתב את המחזה בהשראת "אומץ לסרב" וסרן חיים וייס – חבר התנועה. הדיון, בהנחייתו של פרופ' שמעון לוי, ראש החוג לתיאטרון באוניברסיטת תל אביב, עסק בסירוב ובשאלות הקשות הניצבות בפני לוחמים ואזרחים הנדרשים להכריע בין מצפונם לבין חוקי המדינה. הדיון עסק לעומק בשאלות של דמוקרטיה ואחריות אזרחית והמשתתפים בו פרסו בפני הקהל את הלבטים הקשים שהובילו אותם להכריע בעד הסירוב.

תמיכתו של סמי מיכאל באנשי "אומץ" והתבטאותו בדבר היותם הפטריוטים האמיתיים הופיעה ככותרת בעמוד הראשי של מעריב בסוף השבוע.

קישורים:

http://images.maariv.co.il/cache/ca.../ART515188.html

http://www.seruv.org.il/hebrew/arti...id=13&type=news

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:32

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר