13-07-2005, 17:03
|
|
|
|
חבר מתאריך: 20.06.02
|
|
|
אם אתה באמת רוצה להבין
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "כל מה שהצגת - דוגמאות לבעיות מוסריות, אבל לא בלתי חוקיות"
החוק אינו קדוש, הוא נכתב בידי אנשים. המפתח לקיום הדמוקרטיה הוא הגינות ומוסר בסיסי.
עצם ההצבעה פעם בארבע שנים שווה עבורי כקליפת השום אם היא חסרת משמעות ואיני יכול להביא את דעתי לידי ביטוי אפילו כשאני הרוב. הכרעות בתי המשפט שוות כקליפת השום אם הן מתחילות לחרוג מהמכנה המוסרי המשותף של כולנו ולא מעניין אותי מי חתום על ההחלטה.
אני בטוח שיש רבים כמוני שהיו תומכים או מתנגדים לתוכנית אבל היו תומכים בביצועה לו התקבלה ועברה בהליך תקין ולא כתוצאה מחקירות פליליות נגד שרון והמשפחה הרקובה והמושחתת שלו.
אנחנו חיים בסקנדל מתמשך בשנה האחרונה.
אתה נצמד לכך ששרון לא מחוייב על פי חוק למרכז הליכוד, אני יודע את זה, כולם יודעים את זה. הבעיה היא, מה היתה משמעות התחייבותו ? אפס. הוא יורק ורומס ודורס את כל מה שנקרא בדרכו, מחוייבויות שלו הן רק דרך לנווט את מה שבעיני הבן המטונף שלו מוגדר כ"אינדיאנים", אין להתנהלות שלו שום בסיס מוסרי או לגיטימי, הוא חשב שהוא יצליח לאיים/לשחד/לפתות מספיק חברי מרכז על מנת לתת תוקף מוסרי להחלטה שקיבל על מנת לנקות את שני התפוחים הרקובים שגדלים על ענפיו, מרגע שהוא נכשל, הוא דילג על המשוכה הזו שהיא היא המפלגה, היא זו שאחראית למצע הליכוד, היא מייצגת את הליכוד, כמה אלפי אנשים הפכו לכלום כי שרון רצה אחרת.
שרון יבין בדרך הקשה, המדינה לא של אמא שלו ולא של סבתא שלו, אם הוא רוצה לנהל דיקטטורות, הוא יכול ליסוע חמש עשרה ק"מ מזרחה ולהתחיל שם.
אותה התנהלות מבחילה לא פחות היתה פיטורי ליברמן ואלון לפני ההצבעה בממשלה, התחושה של שרון שמותר לו לעשות הכל על מנת לממש את מדיניותו, הכל כולל הכול ללא שום מעצור משפטי או מוסרי, הוא נתמך על ידי שתי מערכות חזקות, המשפט והתקשורת.
עכשיו, מה אתה מצפה מאנשים שלא מצליחים ב"דמוקרטיה" כמו שלנו, להביא את דעתם לידי ביטוי?
שיתנו לשרון להמשיך כאילו כרגיל? בעיני זה יהיה פשע אם שרון יוכל להמשיך כרגיל.
אתה יודע טוב מאוד שאני נגד אלימות, אני מתעב ושונא אלימות.
אני בהחלט בעד מרי אזרחי. אני מעריך את כל אילו שמוכנים ללכת לכלא על מנת לא לקחת חלק במשחק חסר הכללים של שרון.
|