לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-07-2005, 04:56
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
את ההגיון תחפש אצל המחליטים
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "מצויין."

דעתי בהקשר להתנחלויות צפון הרצועה - ההגיון הוא שאין עושים חצי עבודה.
הרצועה היא שטח פלסטינאי עתידי ואין למדינת ישראל מה לחפש שם בהקשר להיבט האזרחי. באשר לצה"ל, אין גבולות בעבורו - הוא יפעל כנגד כל מקור המסכן את מדינת ישראל או במקרה הנדון רוצח את אזרחי מדינת ישראל והיושבים בה. לקיומה של מטרה זו אין צה"ל זקוק לישיבת קבע בתוך רצועת עזה.

בצפון השומרון קיימים ישובים מבודדים, שההגנה עליהם קשה ומורכבת. מאחר ובבוא היום לבטח הם לא יהיו בתוך שטח מדינת ישראל, מדוע להשחק, לרכז כוחות ולהשאיר אזרחים ישראליים בשטח כבוש טרף למרצחים.

בעקבות שני אזורים אלו על המדינה להסיר את כל ההתנחלויות הבלתי חוקיות (בעיניה) ומכאן והלאה אך ורק בעקבות דיונים והסכמים בעקבות מפת הדרכים הקיימת והמאושרת ע"י הממשלה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-07-2005, 21:40

באשר לצפון רצועת עזה הסברתי לך את עמדתי
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "אני מתווכח איתך, לא עם שרון - תגיד לי מה ההיגיון בזה ?..."

באשר לצפון השומרון ולגבי כל שטחי הגדה הייתי מוסיף עוד מספר ישובים מבודדים וכמו שכתבתי את כל ההתנחלויות הבלתי חוקיות על דעת משלת ישראל.
לעומת רצועת עזה בה בטוח שבכל הסכם שהוא לא ישאר מטר אחד בידינו אין טעם בהחזקת שטחים נוספים. באשר לגדה שם גבול הקבע יקבע במו"מ אין בהירות בדיוק היכן יעבור הגבול וחייבים להזהר זהירות יתר בהקשר לויתור על "נכסים". לא אני המומחה להצביע בדיוק על מה ניתן לוותר ועל מה לא ואני משאיר את הקביעה המדוייקת למומחים ולצוות מו"מ בתקווה שישיג את המיטב למען מדינת ישראל.
ישן 17-07-2005, 06:19

או שאתה באמת אינך מבין או שאתה עושה עצמך למען קיומו של הדיון
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "לא הסברת כלום, והקוהרנציה שלך בקרקע..."

אתה מערב בין עבר הווה ועתיד - בעבר ובהווה לא נמצא ולא קיים פרטנר ולכן הגיעו למסקנה של פעולה חד צדדית שתתיחב אך ורק לטובתה של מדינת ישראל ומתוך השיקולים שלה. מה שלדעתי זהו הצעד המזערי שמחייבת המציאות כיום.

בעתיד אם וכאשר ימצא פרטנר ותתכן ישיבה סביב שולחן מו"מ נחתור להשיג את גבולות הקבע של מדינת ישראל אחת ולתמיד. באשר ל"נכסים" - גם לאחר "אבדן הנכסים דהיום" (שאני אינני רואה בהם אובדן כלל ועיקר) יוותרו בידינו "נכסים" רבים לצורך המו"מ. לפיכך אין לדעתי לפעול חד צדדית הרבה מעבר לפעולה של היום. כפי שכתבתי הייתי מוסיף עוד מספר ישובים מבודדים שההגנה עליהם והסכוי שישארו בעתיד השטח מדינת ישראל, קלוש, היא קשה, מורכבת ומכבידה.

בכלל ההגדרה שלך מסירה ב"חינם" איננה קבילה. אנחנו יוצאים מתוך השטחים האמורים על מנת לשפר קווים, את יכולת ההגנה על מדינת ישראל ומזעור קרבנות טרור ורצח - אם זה חינם עבורך אז אכן זה בחינם.

נערך לאחרונה ע"י ישראל היפה בתאריך 17-07-2005 בשעה 06:22.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:53

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר