
17-07-2005, 12:57
|
|
|
|
חבר מתאריך: 22.03.03
הודעות: 22,094
|
|
|
המחלקה ש-9 מחייליה סירבו פקודה תפורק
בצה"ל מתכוונים לפרק את המחלקה שתשעה מחייליה סירבו הלילה לפקודה לחסום את שטח רצועת עזה לכניסת ישראלים. ככל הנראה, יפוזרו חיילי המחלקה בין הפלוגות השונות. הרמטכ"ל, דן חלוץ, אמר לאחרונה כי צה"ל לא ירתע מלפרק יחידות לצורך המאבק בסרבנות. הסרבנים יועמדו לדין משמעתי, ואולם טרם הוחלט על איזה סעיף יישפטו. נשקל להעמידם לדין על מרד. חיילי המחלקה שממנה באו הסרבנים סירבו להשתתף בהקמת מאהל לכוחות המפנים בגבול הרצועה לפני כמה שבועות. אז טיפל צה"ל בפרשה מבלי לשלוח אותם למאסר.
הסרבנים הודיעו על סירובם אמש, סמוך לפרוץ העימותים במחסום כיסופים שבגבול הרצועה בין מאות מתנחלים ופעילי ימין לחיילי צה"ל ושוטרים. החיילים, הנמצאים במסלול הכשרה בגדוד החי"ר לביא, הם תלמידי ישיבות הסדר בשטחים.
ביום שישי קראו הרבנים הראשיים לשעבר, מרדכי אליהו ואברהם שפירא, לסרב למלא את פקודת חסימת הרצועה. המתנחלים טוענים כי במהלך העימותים ערק אחד מחיילי גבעתי, והצטרף לפעילי הימין שהפגינו בצומת. בצה"ל אומרים שהדיווח נבדק. בצה"ל שוררת דאגה גדולה מהאווירה בישיבות הסדר קיצוניות, וחוששים כי הסירוב עלול לפשוט במחלקות ההסדר "כאש בשדה קוצים". על רקע זה איים הרמטכ"ל, דן חלוץ, לשנות את תנאי ההסדר עם תלמידי ישיבות שרבניהן קוראים לסרבנות.
http://news.walla.co.il/?w=//748083
_____________________________________
"החיים זה מה שקורה לך בזמן שאתה קורא ציטוטים של אחרים"
(אח של מישהו שהכיר את ג'ון לנון)
|