לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-07-2005, 10:41
  MrS MrS אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.05.02
כתבה טכנאי מחשבים - לא רק בישראל - סיפור קצר

לפני שבוע יצא לי להפגש עם בחור שיצא לי להכיר לפני שנתיים בערך, כשעדיין הייתי בעסקי המחשבים פה בפרת', אוסטרליה.

הבחור (מרק) מספר לי איך המחשב שלו עושה לו את המוות, מחשב בן שנתיים שמשמש רק לשימושי אופיס פשוטים ולדואר. התיאור שלו הנו שהמחשב קופא או בכלל לא עולה לפעמים 15 פעם עד שמקבלים מחשב יציב למספיק זמן כדי לעבוד עליו, לעיתים המסך לא נדלק, לעיתים הוא לא עובר את ה BOOT וכשהוא כבר נכנס למע' הפעלה, הזמן שאחריו הוא קופא הנו אקראי לחלוטין, בד"כ אחרי דקות מועטות.

הוא ממשיך ומספר לי איך 3 טכנאים כבר בדקו את המחשב, שניים מהם לקחו אותו לתיקון והחזירו אותו לא תקין שלא לדבר אפילו במצב גרוע יותר אחרי שהם שיחקו עם הסרה והתקנה של חלק מהתוכנות. 2 טכנאים אמרו שאין להם מושג מה הבעיה, ואחד טען שהלוח אם פגום. כולם לקחו כסף...

בשורה התחתונה, נמאס לו, ומאחר שהוא זכר שאני התעסקתי במכירת מחשבים, הוא ביקש שאני אבנה לו מחשב חדש (למרות שהוא יודע שאינני עובד יותר בתחום, אלא רק בונה מחשבים כתחביב).
למרות שאני אוהב לבנות מחשבים, הרגשתי די באסה בשבילו... למה להוציא $900 (אוסטרלי) על מחשב חדש כשייתכן שניתן לתקן את המחשב ה"ישן" בקלות ובזול. אז הזמנתי אותו לארוחת ערב וביקשתי שיבוא עם המחשב.

אכן, כל התופעות שהוא תיאר אכן קרו לנו כשניסינו את המחשב. לכן התחלתי באלימינציה, החלפתי ספק כח וזיכרון והתופעה המשיכה. השלב הבא היה לבדוק האם המחשב מתחמם. החלפתי את הצלעות קירור+המאוורר בסט חדש (שהיה לי על המדף שארית ממחשב שבניתי בעבר למישהו ועבורו קניתי סט צלעות קירור ומאוורר שקטים במיוחד) ומרחתי Arctic Silver 3 ביניהם ו... המחשב עובד נהדר...
לייתר בטחון הוספתי מאוורר מאחור במארז (לא היה אוורור במארז בכלל) ואין לי ספק שהוא יהנה מהמחשב לשנה שנתיים הקרובות... במקרה הזה העלות של התיקון היתה $0 מאחר והחלקם היו על המדף, אבל גם אם הוא היה צריך לקנות אותם העלות הייתה $30-$40, וזמן שהושקע באיתור התקלה ופתרון כשעה וחצי.

בקיצור, לא רק בישראל יש "טכנאי מחשבים" והמקרה רק הדגיש לי את החוסר אונים של המשתמש מחשבים הפשוט כאשר יש תקלה במחשב...

אני מקווה שהסיפור יעניין מישהו... ורק לזכור כמה חשוב לעזור לחברים מול הרגשת החוסר אונים כשיש תקלה במחשב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:57

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר