22-07-2005, 22:27
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 01.07.02
|
|
ככלל, עדשות בעלות טווח זום רחב יותר הן גם איכותיות יותר (לפעמים בהרבה). העדשות האיכותיות ביותר הן בדר"כ 50 מ"מ - העדשה הזאת היא הקלה ביותר לייצור והיצרנים הם בעלי ניסיון עצום בכל מה שקשור לפיתוח ולייצור עדשות 50 מ"מ.
ואם נחזור לנושא האשכול - אני אישית הייתי עושה (וגם עשיתי בזמנו) ככה : קונה עדשה בעלת טווח זום בינוני (28-75 של טמרון היא מצויינת) ואז מוסיף עדשות לכיסוי טווחים נוספים, כלומר רחב וטלה. את העדשות מוסיפים לאט-לאט, לאחר בדיקה מדוקדקת של הצרכים שלך בצילום (יכול להיות שתתרכז דווקא בצילום פורטרטים, ואז העדשה הרחבה לא תצטרך להיות סופר-רחבה, או לחילופין תרצה לצלם יותר ציפורים - אז העדשות הארוכות יהיו בעדיפות גבוהה יותר), סקירת השוק, השוואות וקריאת חומר רב. בעיקרון, מבין העדשות שציינת, הטמרון 28-75 היא הטובה ביותר אופטית וגם המהירה ביותר (בעלת צמצם קבוע 2.8 - מאוד חשוב בצילומים בתנאי תאורה בעייתיים) והקאנון 28-135 היא הגמישה ביותר (בגלל ה-IS). מצד שנני, ה-17-85 החדשה מספקת את יתרון הזווית הרחבה יחד עם IS ... על הטמרון השנייה (24-135) לא הייתי ממליץ - אם כבר מתכננים על עדשה בתחום הזה, אז הולכים על ה-28-135 של קאנון.
בקיצור - האפשרויות רבות וההחלטות קשות ... 
|