לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-07-2005, 11:49
  העכבר ששתק העכבר ששתק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.03
"סוחרים פלסטינים מנהלים מו"מ חשאי על החממות בגוש"; הקיבוצניקים נקראים לעזור לחקלאים

סוחרים פלשתינים מקיימים משא ומתן חשאי עם בעלי חממות ישראלים בהתנחלויות המיועדות לפינוי ברצועת עזה במטרה לרכוש אותן – כך מדווח היום העיתון "א-שרק אל-אווסט". הרשות הפלשתינית עוקבת אחרי השיחות, אך הבהירה כי היא לא תכיר בהסכמים.

דובר מטעם הממשלה הפלשתינית מסר כי כל מה שישאירו המתנחלים מאחוריהם יהפוך לרכוש של הרשות, שתוכל לעשות בו כראות עיניה. הדובר הוסיף כי למתנחלים אין זכות להעביר את החממות, ורק הרשות יכולה למכור אותן ועל כן מי שקונה את החממות מהמתנחלים, מפסיד את כספו.

בהתנחלויות יש 4,500 דונם של חממות מצוידות במיטב הטכנולוגיה. החקלאים מגדלים בחממות תוצרת חקלאית ופרחים בשווי של כמיליארד דולר בשנה. ברבות מהחממות עובדים פועלים פלשתינים, ועל כן המשך הפעלתן עשויה להבטיח להם את המשך הפרנסה.

עד כה לא הושג סיכום סופי על גורלן של החממות, כאשר בחלק מהיישובים החלו החקלאים לפרק אותן. ישנו מאמץ להבטיח כי החממות ימשיכו לפעול, כאשר הן יירכשו על ידי גוף שלישי ויימסרו לרשות הפלשתינית.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART/964/162.html

(אח של מישהו שהכיר את ג'ון לנון)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-07-2005, 11:58

זה מזכיר לי את האשכול על עזרת הקיבוצים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב ""סוחרים פלסטינים מנהלים מו"מ חשאי על החממות בגוש"; הקיבוצניקים נקראים לעזור לחקלאים"

בו ספגה היוזמה הזאת קיתונות של ביקורת וציניות.

בהיעדרו של המטה, גלשתי לאתר הקיבוצים ומצאתי בו את ההודעה הבאה:

דרושים: קיבוצניקים לפינוי חממות מגוש קטיף
אביב לשם, 25.7.2005

לאחרונה פנו למשרד ראש הממשלה ומינהלת סל"ע מספר משפחות מגוש קטיף, שעוסקות בחקלאות חממות לסייע בידם להעביר החממות לתוך שטחי הקו הירוק, לנגב, בעקבות תוכנית ההתנתקות.

למשימה נרתם אגף המשימות שפונה בזאת לצעירים בקיבוצים לבוא ולסייע בנושא, לו השלכה על הצלחת תוכנית ההתנתקות.

פינוי החממות יתקיים בין התאריכים 1.8 ל-15.8. נדרשים בין 20 ל-30 צעירים בגילאים 16-70. כל סידורי הביטוח, הסעות, אוכל ולינה (באחד מקיבוצי עוטף עזה) הם על חשבון המדינה.

מאגף המשימות מוספים שהפעילות זוכה לגיבוי של משרדי הביטחון, החקלאות והאוצר.

הרשמה בהקדם באמצעות אגף המשימות בטלפון 03-6925398

המסמך המלא:

http://www.kibbutz.org.il/mesimot/w...0_lahamamot.htm

ישן 28-07-2005, 23:48
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
ממש לא , אני עדיין מסכים עם הרואה את הנולד ...
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "ואתה לא חושב שבעקבות הגילויים המעודכנים תגובתך ראויה לריענון?..."

הקיבוצים רואים שליחות בפינוי . המתנחלים רואים שליחות בבינוי , אלה מפנים את אלה .
אלה לא קיתונות של ביקורת , בוודאי לא כלפי הקיבוצניק הבודד שבא לעזור .
לגבי התנועה הקיבוצית בכללותה : היא כבר כתבה מה מהניעים שלה באתר שלה

למשימה נרתם אגף המשימות שפונה בזאת לצעירים בקיבוצים לבוא ולסייע בנושא, לו השלכה על הצלחת תוכנית ההתנתקות.
עכשיו , כל זה אינו אומר שסיוע למתנחל לפרק חממה זה משהו רע , לחלוטין לא . אבל יש כאן כדי להעיד מתי הקיבוצניקים מוכנים לעשות מעשים טובים כאלה ולטובת מה .

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 29-07-2005, 00:32

מה שאתה עושה כאן הוא דבר מכוער ביותר, אפילו נבזי
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "ממש לא , אני עדיין מסכים עם הרואה את הנולד ..."

קודם כל אתה מגלגל עיניים וטוען שלא ביקרת את הקיבוצניקים, ומיד אחר-כך - זה בדיוק מה שאתה עושה.
להזכירך: התנועה הקיבוצית נענתה לפנייה של חקלאים מתנחלים, שביקשו עזרה בהעברת החממות למקום מגוריהם החדש: לא בפירוק בלבד - אלא בפירוק, העברה והרכבה. התנועה הקיבוצית נענתה לפנייה, וקוראת לחבריה להושיט יש ולעזור - בהתנדבות! - לחקלאים מההתנחלויות להקים מחדש את החממות שלהם במקומות אליהם יעברו.
ואתה, מה אתה עושה? מחפש מתחת לאדמה איך לעקוץ את הקיבוצניקים. וכך יוצאות לך אמירות כמו "הקיבוצים רואים שליחות בפינוי . המתנחלים רואים שליחות בבינוי , אלה מפנים את אלה ."
זו כבר לא היתממות - זה שקר מכוער: הקיבוצניקים לא מפנים, הם מסייעים בבנייה מחדש (שאחד מחלקיה הוא אכן הפירוק - אין מה לעשות, אי אפשר להרכיב מחדש בלי לפרק קודם).
אז נכון, התנועה הקיבוצית תומכת בהתנתקות, כמו אחוז ניכר מאזרחי ישראל. אבל הם, בניגוד לאחרים - וביניהם מתנגדי התנתקות - גם מתנדבים לסייע למתנחלים בהקמת עסקיהם מחדש. אז כן, לסיוע הזה יש השלכה על הצלחת ההתנתקות. באיזה מובן? שלחקלאים המתנתקים (שיזמו כאמור את הבקשה לסיוע) יהיה בסיס כלכלי ביום שאחרי ההתנתקות.
תמשיך לחפש מה לא בסדר במעשה הזה, ונקדם אותך לדרגת המטה-משנה.

ישן 29-07-2005, 11:21
צלמית המשתמש של looklook

אני אענה להתקפה האישית הזאת , בגלל שאתה לא מסוגל לדון בצורה עניינית .
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "מה שאתה עושה כאן הוא דבר מכוער ביותר, אפילו נבזי"

קודם כל , אני לא מבקר את הקיבוצניק הבודד שהולך לעזור למתנחל מסוים לפרק את החממה שלו ולהרכיב אותה במקום אחר . אני לא עושה זאת משום שאני לא רוצה להכליל , אין לי מושג מה הם מניעיו של אותו אדם ואני מעדיף לדון אותו לכף זכות . לכן דבריך על "עקיצת" הקיבוצניקים הם חסרי שחר .

אבל כשהדיון עובר לתנועה הקיבוצית ולמניעיה בהזמנת המתנדבים , אני חושד בכך שלא מדובר בפילנטרופיה בלבד . כי התנועה הקיבוצית היא תנועה פוליטית במהותה . אפילו בכתבה מאתר הקיבוץ שאתה הבאת לכאן (כי כידוע הנחתום כן מעיד על עיסתו ) כתוב שמניעיה של התנועה הקיבוצית הם פוליטיים , משום שלפירוק החממות יש השלכה על הצלחת תוכנית ההתנתקות . מי שקורא את הדברים כפשוטם מבין שככל שהחממות יפורקו ביעילות ובמהירות רבה יותר כך יקל להפנות את היישוב . מובן מאליו , עם זאת , כי זהו איננו האינטרס של כל קיבוצניק המגיע כאדם פרטי לפנות את החממה ולסייע למתנחל . קרוב לודאי שחלקם עושים זאת ממניעים שראוים לכל שבח .

ובמאמר מוסגר , כדי להגן בכל מחיר על מניעי התנועה הקיבוצית סילפת את הכתוב באתר שלהם והצגת מצג שווא כאילו המתנחלים ביקשו מהקיבוצניקים לסייע להם בפרוק החממות . אני מציע לך לקרוא את הכתבה שוב ובנחת ולראות ממי ביקשו המתנחלים (התמימים) סיוע , מה עשו הגורמים (הלא תמימים) מהם ביקשו את הסיוע , לאיזה גורם פוליטי לא תמים הועברה הבקשה , ומאיזה מניעים פוליטיים הוא פנה "לאנשים שלו" (גם כאן אני מניח שהם תמימים) .

במילים אחרות , קרא את הכתבות שלך לפני ההשתלחויות מלאות החרון והזעם .

ישן 29-07-2005, 15:33

א-ת-ה חושד, אבל אין לך שום הוכחה!
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "אני אענה להתקפה האישית הזאת , בגלל שאתה לא מסוגל לדון בצורה עניינית ."

החשד שלך נובע מסיבה אחת ויחידה: השנאה התהומית שלך לתנועה הקיבוצית. שנאה שגורמת לך לחפש מתחת לאדמה מה כאן לא בסדר, ולפרש את הצעד ההומאני הזה באופן מסולף ומעוות.
"ככל שהחממות יפורקו ביעילות ובמהירות רבה יותר כך יקל להפנות את היישוב". וואלה? ומה דעתך על: ככל שהחממות יפורקו ביעילות ובמהירות רבה יותר ויורכבו ביעילות ובמהירות רבה יותר, כך יקל על החקלאים המפונים להקים את מפעל חייהם מחדש? למה האפשרות הזו לא עולה בדעתך, אלא רק הראשונה? כי אתה מתעב את התנועה הקיבוצית. תיעוב כזה, שגורם לך לרמוז כאן על איזשהו קשר קונספירטיבי שבעטיו הממשלה מעבירה את פניות המתנחלים לעזרה בחממות דווקא לתנועה הקיבוצית. למה אתה חושב שיש כאן צעד פוליטי ולא צעד מתבקש, משום שהחקלאים בקיבוצים מיומנים בהקמת חממות יותר מאשר אנשים עירוניים, מכל הזרמים? שוב התשובה היא אחת: אתה מתעב את התנועה הקיבוצית ולכן אתה חוזר ומטיל בה רפש.
לכן, בפעם הבאה, ובכל פעם, שאתה תנזוף כאן במישהו על שהוא שונא את המתנחלים - אני אהיה כאן להזכיר לך את השנאה שלך לתנועה הקיבוצית.

ישן 29-07-2005, 16:00

ועוד הוכחה לכך שהשנאה מעוורת את עיניך:
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "א-ת-ה חושד, אבל אין לך שום הוכחה!"

החקלאים מההתנחלויות שפנו בבקשת עזרה הם כאלה שכבר השלימו עם הפינוי ומתעתדים להקים את עסקיהם מחדש במקום אחר. לא הם אלה שיערימו קשיים על ההתנתקות, ולכן כל הפרשנות שלך בעניין "כך יקל לפנות את הישוב", לא רלוונטית. מה גם, שהעזרה של התנועה הקיבוצית לא מתבטאת רק בפירוק החממות, אלא, כאמור, גם בבנייתן מחדש.
בהנחה שההתנחלויות יפונו בכל מקרה ושהחממות יפורקו בכל מקרה, מי שייהנה מפירוקן ובנייתן מחדש על-ידי אנשים המתמצאים בכך (ושעוד עושים זאת בהתנדבות), הם קודם כל ובעיקר (אם לא אך ורק) המתנחלים-החקלאים בלבד. אבל אל תיתן לעובדות להפריע לך להמשיך לשנוא ולהטיל דופי במניעים.

ישן 29-07-2005, 19:20
צלמית המשתמש של looklook

לא רק שיש לי הוכחה , אלא שאתה התנדבת להביא אותה.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "א-ת-ה חושד, אבל אין לך שום הוכחה!"

השימוש במילה חושד הוא סוג של אנדרסטיימנט מצידי . היות ואתה מתקשה להבין - אני לא חושד , אני אומר . התנועה הקיבוצית היא תנועה פוליטית , מניעיה לפיה המקור שאתה הבאת הם לסייע בהצלחתה של תוכנית פוליטית .

אין לי לא שנאה ולא שנאה תהומית , כלפי התנועה הקיבוצית , אני פשוט לא מאמין באמת ובתמים שמדובר בחבורה של פילנטרופים , אני יודע שקשה לך להתמודד עם זה מבלי לאבד פרופורציות ולגלוש להטחת עלבונות אישית . אבל זה בסדר , הזכרון שלי עובד מצוין ואני רגיל מן העבר . גם לטיעון העבש לפיו כל מי שמביע ביקורת על השמאל מייחס לו מניעים קונספירטיביים .. גם לזה אני כבר רגיל .
לגבי זה שאתה רוצה להפוך לטרול של מאזכרי התנועה הקיבוצית בפורום ולהחליף את המטא , גם את זה אני מוכן לקבל , אם מישהו ישתכנע ש"כל המתנחלים רעים" לא דומה ל"כל הקיבוצניקים רעים " אלא ל"תנועת הקיבוצים רעה" אולי גם תצליח .

ישן 29-07-2005, 19:49

ועוד איזו שנאה
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "לא רק שיש לי הוכחה , אלא שאתה התנדבת להביא אותה."

ואתה חוזר ומוכיח את זה שוב ושוב, כשאתה מייחס מניעים פוליטיים למעשה התנדבותי, רק בגלל שהתנועה הקיבוצית - והיא אינה מסתירה זאת ואינה מתביישת בכך - תומכת בתוכנית ההתנתקות.
היא הרי היתה יכולה לתמוך בהתנתקות מבלי לסייע בהתנדבות לחקלאים-המתנחלים להקים את החממות מחדש. היא לא גוזרת שום קופון מכך ולא מרוויחה מכך שום דבר, וההתנתקות תתבצע עם או בלי העזרה הזאת (אבל עם העזרה הזאת, לחלקאים-המתנחלים יהיה קצת יותר קל ביום שאחרי) - וכל זה לא מונע ממך, שוב ושוב, לנגח את התנועה הקיבוצית.
אם זו לא שנאה, אני לא יודע מהי שנאה.

ישן 31-07-2005, 01:28
צלמית המשתמש של looklook

זה אכן מעשה התנדבותי בעל מניעים פוליטיים .
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "ועוד איזו שנאה"

ר"ל , התנועה הקיבוצית התנדבה ממניע פוליטי . יותר מכך , היא קשרה את עניין ההתנתקות עם המניע הפוליטי , ולא כפי שהצגת זאת כאילו היא "תומכת בהתנתקות מבלי להתבייש בכך" במנותק מהקשר .

אף תנועה פוליטית (חוץ משלום עכשיו) לא גוזרת קופונים מפעילות פוליטית . למרות זאת אי אפשר לקרוא לפעולות של תנועות כאלה "מעשה התנדבות" . זכותם לעשות זאת , וזכותך להביך את עצמך ולהאשים אותי בהאשמות חסרות שחר . ההתנתקות תתבצע בכל מקרה , אבל המפגינים שהגיעו לכפר מימון לא עשו זאת בשביל להעשיר את "הגזלן" המקומי . אני מקווה שהפנמת את האנלוגיה .

ולרמה שלך : כן , אני שונא את התנועה הקיבוצית ! ואת הקיבוצניקים פויה עליהם! קקה! איכסה! רעים מאוד !

זהו , אתה מרוצה ?

ישן 31-07-2005, 01:43
צלמית המשתמש של looklook

מעניין שאתה שכחת שאמרת שהמתנחלים הם שביקשו עזרה מהתנועה הקיבוצית ..
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "מעניין שאתה מדבר רק על פירוק החממות ומשמיט את עניין הרכבתן מחדש"

לגבי הרכבת החממה , תוסיף את הרכבת החממה בכל מקום בו כתבתי פירוקה . אין ספק שלא יתנו לאף אחד לעזור בפירוק חממה אם הוא לא מתכוון להרכיבה מחדש . אין ספק שאף אחד גם לא ייקח על עצמו משימה כזאת , מניעים פוליטיים או לא . זאת כבר תהיה רשעות לשמה . היות ואני לא חושב שהתנועה הקיבוצית מרושעת . (ההפך , ביחס לתנועות אחרות בשמאל אני חושב שזאת תנועה חיובית ביותר) , אני לא חושב שהם היו לוקחים על עצמם חצי-משימה שכזאת.

ובעניין הקל וחומר , אין לך אפילו הוכחה שמישהו פנה לתנועה הקיבוצית . וגם לו הייתה לך , לדעתי הם כתונעה פוליטית היו צריכים לסרב ולבקש מגורמי ממשל לפנות ישירות אל חברי קיבוץ כמו אל כל אזרח אחר , לממשלה הכלים לעשות זאת.

כמו כן , אני שוב מדגיש כי לא מדובר אפילו בביקורת על התנועה הקיבוצית . סתם זה ארגון פוליטי לכל דבר . דעתי בעניין זה לא שווה הרבה , אין ספק שכל גורם פוליטי רוצה לקדם יוזמות פוליטיות ואין לבקר אותו על כך . לא צריך לטפח ציפיות מוגזמות

נערך לאחרונה ע"י looklook בתאריך 31-07-2005 בשעה 01:47.
ישן 31-07-2005, 01:59

אתה הולך ומסתבך
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "מעניין שאתה שכחת שאמרת שהמתנחלים הם שביקשו עזרה מהתנועה הקיבוצית .."

כן, טעיתי: הפנייה של המתנחלים לא היתה ישירות לתנועה הקיבוצים אלא לממשלה. זה לא משנה את העובדה שהמתנחלים הם שיזמו את הפנייה לעזרה ואת העובדה שהתנועה הקיבוצית נענתה לבקשה (שהופנתה ע"י הממשלה) והביעה נכונות ורצון לסייע בהתנדבות בפירוק החממות והרכבתן מחדש.
עכשיו אתה מעלה טענה חדשה: שזה לא תקין מצד הממשלה שהיא פנתה לתנועה הקיבוצית, אלא היא היתה אמורה לפנות באופן אישי לקיבוצניקים כפרטים. ועל כך לא נותר לי אלא להגיד לך:
לילה טוב.

ישן 29-07-2005, 11:52
  jumbo jumbo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.07.02
גם אני מוכן להתנדב
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "מה שאתה עושה כאן הוא דבר מכוער ביותר, אפילו נבזי"

אני מצהיר בזאת שאני וכל חברי, מוכנים, ברצון, בחדווה וללא היסוס להרתם לאחינו מאום אל פאחם ולעזור להם להתפנות ולבנות את ביתם החדש בקלקיליה.
אנחנו נשקיע את כל מרצנו ומאמצנו לא רק בפירוק בלבד - אלא בפירוק העברה והרכבה.
אני, למפרע, מוכן להיענות לפנייה של אחינו מאום אל פאחם ואף קורא לכל חברי, ואף לכל חברי מאירגון צוות להושיט יד ולעזור - בהתנדבות! - לחקלאים ולכל יתר התושבים להקים מחדש את עסקיהם במקום אליו יעברו.
וזאת התחיבות!

מכאן אני מפנה קריאה נרגשת:
היכן המחמאות מכל חברי הפורום הסמולנים?
העכבר ללא ספק ירעיף מחמאות אבל מה עם היתר...

נערך לאחרונה ע"י jumbo בתאריך 29-07-2005 בשעה 12:01.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:59

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר