לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #6  
ישן 01-08-2005, 21:14
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 29,140
השאלה היא מה זה "פתרון" .
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Jarvis שמתחילה ב "זה אומר שלא לכל מתיישב יש פתרון ?"

אפילו קראווילות לא בטוח שיש לכולם , חלקם יאלצו להתספק בבתי מלון ואז לעבור לקראווילות ורק אחרי שלוש שנים יקבלו את בית הקבע שלהם . הרוב ישבו בקראווילות מלכתחילה וגם הם יזכו לראות את בתי הקבע שלהם רק בעוד שלוש שנים .

התשדיר "יש פתרון לכל מתיישב" מטעה משום שהוא מרמז שהבעיה (אובדן הבית) נפתרה (כלומר יש בית חדש ) כרגע אנשים שגרו ב 350 מטר רבוע יאלצו להסתפק ב80 מ"ר . זה לא פתרון ממש כמו שלשים אותם באוהלים זה לא פתרון

(אני משוכנע שהתשדיר גם לווה באמצעים ויזואלים להציג מצג שווא כאילו לכל המתנחלים יש בתים , פשוט , ראיתי כבר פרסומים של מנהלת ההתנתקות וגם שמעתי סיפורים (לא) אנושיים רבים שהתפרסמו בתקשורת )
_____________________________________
“Much of the social history of the Western world over the past three decades has involved replacing what worked with what sounded good”


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 01-08-2005, 21:35
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 29,140
גם לזה אל תתפתה להאמין .
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Jarvis שמתחילה ב "הקרווילות האלה הן בדיחה"

מלאי הדירות השכורות באזור (לאנשים יש גם עבודה ) לא מספיק עבור כולם . גם חיפוש דירה שכורה זו מטלה די רצינית שמנהלת ההתנתקות לא טרחה עליה בכלל. המנהלת הזאת שגם לאנשיה לא ברורות הסמכויות שלה עד הסוף , נוצרה ממניע אחד בלבד . תעמולה עבור ראש הממשלה. החלשת המאבק של המתנחלים על ידי פיתוים לעזוב את הבית בטרם עת . לא היה אכפת להם או לממשלה מה יקרה למתיישבים אחר כך . אם היה אכפת להם התוכנית הייתה מעוכבת עד השלב שבו לכולם היו פתרונות סבירים .

מילא , לפחות עכשיו כשיש מתנחלים שבתמימותם פונים ל"מנהלת" , היית מצפה שיעזרו להם . אבל יש אינספור (באמת) סיפורים של אנשים שהמנהלת מלגלגת עליהם . אם אתה רוצה אני מוכן לספר אבל אני מניח ששמעת כבר בתקשורת .

בכל זאת , אנקדוטה קטנה . המתנחלים הראשונים שחתמו עם בשיא על הסכם , עשו זאת למורת רוחו של כל הגוש וזכו בשל כך להבטחה חגיגית . דירות במבקיעים . נו ? אתה חושב שהדירות מוכנות? חרטא ! רק דירה אחת מוכנה ושניה תהיה מוכנה עד הפינוי , כל השאר יסתפקו בחרטאוילות.

לגבי הנדל , המצוי עכשיו בטרואמה אישית , לאחר שכשל משפחתית , אנושית , ציבורית , שלא באשמתו . אני מניח שהתקף הזעם שנגרם לו כשראה את התשדיר הבזיוני בטלוויזיה הוביל לאיום על לשכת הפרסום המשפחתית .
_____________________________________
“Much of the social history of the Western world over the past three decades has involved replacing what worked with what sounded good”


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 01-08-2005, 21:50
צלמית המשתמש של Jarvis
  Jarvis Jarvis אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 18.01.03
הודעות: 7,325
מרגיז (אבל לא מפתיע)
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "גם לזה אל תתפתה להאמין ."

מצד אחד אפשר לתלות חלק מהאשמה במתנחלים, או לפחות בהנהגה, אשר חיו בתחושה של "זה לא יקרה" ונזכרים ברגע האחרון. אבל זה כל כך ברור שבמדינה שלנו פרויקט כזה גדול לא יכול להתבצע בלי פאשלות, בזבוז וסחבת. העובדה שהכל נעשה בלחץ, נבנים ישובים זמניים בשיטת "חומה ומגדל" - זה הרי כל כך ישראלי, שאם זה היה מתנהל כמו שצריך הייתי מאוד מופתע. חבל שהמדינה מוסיפה חטא על פשע בהתנהלותה המגושמת בכל הנוגע לפיצויים.

הבעיה העיקרית היא הפטרנליזם של המדינה בכך שהיא מנסה להפנות את המתנחלים לישובים שהיא רוצה, לדירות שהיא בונה - וזו הטעות העיקרית. לדעתי (וסליחה אם אני חוזר על דברים שכתבתי) המדינה הייתה צריכה להודיע שעד שנת 2008 הצבא מתפנה מעזה, לפצות את המתנחלים בהתאם ולתת להם לבנות את ישוביהם מחדש באופן שיתאים להם, והרי לא חסרים להם מוסדות מארגנים ויעילים שהיו מבצעים את העבודה הזאת פי 1000 יותר טוב מהממשלה, ויותר בזול.
_____________________________________
קפצתי לביקור

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 01-08-2005, 22:15
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.01.05
הודעות: 5,972
לעתים צריך לעשות דברים מהר
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Jarvis שמתחילה ב "מרגיז (אבל לא מפתיע)"

גם אם זה אומר שיהיו אנשים שיפגעו, ובתנאי שהאינטרס הכללי מחייב זאת.

הטענה מאחורי התכנית היא שהשארות בעזה מזיקה לנו ולכן צריך לצאת ומהר עד כמה שניתן (זה אחד הנימוקים מאחורי המנעות ממשאל עם למשל). בלי להכנס לבעד או נגד ההתנתקות, מדינה רשאית לפעמים להכריז על פרוייקט חרום בידיעה שיהיו זכויות ופרטים שינזקו. הבעיה היא שבמקומותנו תשומת הלב ניתנת לטווח קצר ויש להניח שאחרי שיפונו, ייזנחו המתנחלים ואנחנו נעבור להתעסק בהתנתקות הבאה. אם המדינה היתה ממהרת לפנות לפחונים אבל אחרי כן מטפלת באינטנסיביות במפונים ומשקמת אותם הדבר היה מוצדק. אבל אפשר להניח שאין תכנית ממשית ליום שאחרי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:22

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר