לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-08-2005, 23:24
צלמית המשתמש של carish1
  משתמש זכר carish1 carish1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.03
שלח הודעה דרך ICQ אל carish1 LinkedIn profile
שאלה שאלה בעינין פילטר - ArnonG - חשוב שתראה.

אני בשוק טוטאלי ממה שקורה פה...

עד היום תמיד צילמתי עם פילטר UV (מהטובים כפי שחשבתי) ובעיקבות האכזבה שלי מהאיכות של התמונות שאני מצלם החלטתי לעשות ניסיון ולהוריד את הפילטר מהעדשה ואני רואה הבדלים ניכרים.
המצלמה- CANON 20D
העדשה - CANON EF 70-200 IS
פילטר UV: B+W שעלה לפחות 80$

את רוב ההבדלים ובעצם את כל ההבדלים אני רואה רק בצילומי יום (כשיש שמש או השתקפויות) מה שגורם לי לחשוד עוד יותר בפילטר.

שאלה למקצוענים שמשתמשים בפילטרים על עדשות L של קנון: האם יתכן שעד כדי כך יש הבדל ופגיעה באיכות?
נ.ב.

בא לי להישתמש באייקון של הפיגוע סתם להדליק פה כמה חבר'ה....

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-08-2005, 23:40
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
פיגוע
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי carish1 שמתחילה ב "שאלה בעינין פילטר - ArnonG - חשוב שתראה."

לפי תוצאות הסקר שלי עד עכשיו - אף אחד בחיים לא יעיר לך על השימוש באייקון הנ"ל.
תמיכה כמעט מלאה לחלוטין בשינוי התקנון

ולענינינו - לא ראיתי עדיין הורדה מאסיבית באיכות בגלל פילטר UV, אבל זה אפשרי.
אם וכאשר פילטר נשרט, הציפוי מתקלף ממנו, וזה דבר שפוגע בליטוש הזכוכית ובאיכות שתקבל בצילום.
אני לא משתמש בציוד של קנון, אבל אני לא חושב שזה ממש קשור לקנון ולעדשות שלהם.

אם אתה מצלם עם ובלי הפילטר, והתוצאה שונה בצורה תהומית, בדוק אם אתה יכול להחליף את הפילטר, או במידת הצורך, רכוש אחד חדש במקומו.
80 דולר זה יותר מדי עבור פילטר UV לטעמי. אתה יכול לקנות יופי של פולורייזר במחיר הזה.

צרף בבקשה, סתם בשביל ההתעניינות את אותה התמונה שצולמה עם ובלי הפילטר (חצובה, צמצם ותריס זהים ורגישות זהה).

ישן 02-08-2005, 00:22
צלמית המשתמש של nir-vana
  nir-vana nir-vana אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.05.03
שלח הודעה דרך ICQ אל nir-vana שלח הודעה דרך MSN אל nir-vana Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי carish1 שמתחילה ב "שאלה בעינין פילטר - ArnonG - חשוב שתראה."

למצלמה עצמה יש מסנן של קרינה בלתי נראית על סגולה או תת אדומה על החיישן אז בשביל מה צריך להוסיף מסנן מעל? זה הרגל מגונה מתקופת הפילם. אז כן היה צריך, כי הסרט היה רגיש לUV והשתנה קצת בעקבות החשיפה לקרינה.
מעבר לזה בעדשה איכותית יש גם ציפוי איכותי נגד השתקפויות ואילו פילטר רק מוסיף השתקפויות, תוריד ותסכל בזוית תראה אם הוא גם מחזיר אור (אור נראה) ולא רק מעביר סימן שהוא שווה לתחת.
יש גם אסכולה של שימוש בפילטר נגד נזקים לעדשה , גם זה מיותר ועדיף בהרבה להרכיב לנס-הוד שגם שומר עליה פיזית הרבה יותר טוב וגם מפחית כניסת אור לא רצוי מהצד, כלומר בניגוד לפילטר זה דווקא מפחית השתקפויות.
ושמעתי גם שיש אסכולה של שמירה מאבק... אז אבק נכנס לעדשה בעיקר מטבעת הזום ולפעמים גם מהאלמנט האחורי (אם זה אלמנט נע ומשאירים אותו פתוח), אבל לא מהאלמנט הקדמי. אם יש עדשה שנכנס אליה אבק מלפנים סימן שהיא באמת בנויה גרוע...

נערך לאחרונה ע"י nir-vana בתאריך 02-08-2005 בשעה 00:27.
ישן 02-08-2005, 00:46
צלמית המשתמש של carish1
  משתמש זכר carish1 carish1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.03
שלח הודעה דרך ICQ אל carish1 LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי nir-vana שמתחילה ב "למצלמה עצמה יש מסנן של קרינה..."

הי ניר,

הסיבה שאני משתמש בפילטר זה רק להגנה על העדשה מפני סריטות בלבד...
לצערי אני מצלם לפעמים במצבים שכל מיני דברים עלולים לשאוט אותה אפילו אם יש עליה הוד.
כשעף עליה נוזל כלשהו אני מרשה לעצמי לשפשפ טוב טוב את הפילטר בלי לגעת בעדשה או בציפוי שלה..
חבל לי שתישרט לי עדשה של 1900$...
איך אומרים, לכל דבר יש מחיר, פה זה האיכות.
למרות הכל, אם אני אווכח בניסיונות שיש הבדל גדול באיכויות אני בהחלט אוריד את הפילטר במצבים שהסביבה מרשה לי...
משה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:45

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר