10-08-2005, 21:41
|
 |
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
|
|
חבר מתאריך: 06.12.04
|
|
|
כמה המלצות קטנות:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי cuteface שמתחילה ב "התכוננות לגיבוש טייס (אני יודע שזה נשאל כבר).."
1. לב ריאה - לרוץ 5 פעמים בשבוע זה מצויין. 3 פעמים בשבוע זה רק לשימור הכושר. אני מציע שתגדיל לאט את טווח הריצה עד שתגיע ל 5-7 ק"מ. אני מציע שתשלב גם לפחות 3 פעמים בשבוע שחייה. זה מסייע לא רק לפיתוח לב-ריאה, אלא גם בונה שרירים אחרים שלא יזיק לך לפתח (לא תאמין איזה שרירים אתה מגלה בצבא) אופניים גם מצויין - אפשר להמיר את חלק מהריצה באופניים. במידה ואתה רץ על אספלט, אני אישית הייתי עובר באופן כמעט בלעדי לאופניים ושחייה.
2. ידיים ובטן - אין הגבלה על ידיים ובטן ישנם שני סעיפים האחד - סיבולת שריר והשני כוח שריר.
בנוגע לסיבולת שריר אני ממליץ 3 פעמים ביום - פעם ראשונה כאשר אתה קם, פעם שנייה בצמידות לאימון ופעם שלישית לפני השינה. מעצבן, נכון, אבל מאוד יעיל.
איך לדעת כמה לעשות? פעם בשבועיים תבדוק מהו ה-100% שלך. לאחר מכן תבצע בכל אימון 3 סטים של 70%. לבצע סטים של 100% זה לא כל כך בריא.
כוח שריר - זה קצת יותר בעיה. הכי טוב זה לבנות כוח שריר בחדר כושר תחת פיקוח - זה הרבה יותר בעייתי מסיבולת. רק סיבולת שריר לא תספיק לך - בעיקר בעמידות במצבי שתיים וחצי.
איך לבנות אימון?
5 ימים ריצה, שלושה ימים שחייה (אפשר לשלב, הכי טוב למלא את ימי המנוחה מריצה בשחייה).
6 ימים בשבוע ידיים שלושה פעמים בשבוע, כנ"ל ידיים.
הכי טוב - אם יש לך נגישות לחדר כושר, תתפוס מאמן כושר שיסייע לך לבנות תכנית אישית שתקדם אותך בצורה האופטימלית. התכנית שציינתי היא תכנית כללית שעבדנו איתה עם טירונים - צריך להתאים לכולם.
נ.ב. - שברי מאמץ - מעבר לנושא האספלט - תישן הרבה, לא פחות מ-6,7 שעות. תאכל הרבה מוצרים עשירים בסידן ומגנזיום. תיבדק אצל רופא כל פעם שנדמה לך שיש לך כאבים חריגים, ושוב תיעזר, אם אתה יכול, במאמן כושר לטובת בניית תכנית אימון לטווח ארוך.
נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 10-08-2005 בשעה 21:43.
|