15-08-2005, 22:31
|
 |
מנהל פורום מערכות הפעלה - הרובע המייקרוסופטי.
|
|
חבר מתאריך: 07.10.04
|
|
|
שם מחשב ושם משתמש לא יכולים להיות זהים, לעולם
כלומר, לא תוכל ליצור משתמש בשם ABA על מחשב בשם ABA...
אם אתה רוצה לדעת את שם המחשב שאתה רץ עליו, אתה יכול לקבל אותו דרך משתנה סביבה בשם computername
פשוט תכתוב echo %computername%ותבין 
אם זו לא הייתה הבעייה שלך אז התלבלבתי...
בכול מקרה, אם כבר עשי עבודה קשה ויצרת סקריפטים שירוצו וייסדרו את נתינת ההרשאות, אז למה לא לעשות את זה מניהול מרכזי?
הרי לא תרצה שזה ירוץ בכול לוגין או בכול עלייה של מחשב... זה לא הגיוני בכלל, עדיף שתכין לך קובץ ini מרכזי שבו יהיה מבנה של:
שם מחשב שם משתמש ניהולי
או משהו כזה
ואז הסקריפט ייעשה את מה שצריך על המחשב המרוחק, וככה תוכל גם להגדיר כמה משתמשים ניהוליים על אותו המחשב.
בקשר למשתמשים ניהוליים, למה שלא לכולם יהיה אותו שם והמשתמשים הקבועים של המחשב יהיו חסרי הרשאות? לי זה נשמע יותר הגיוני.
בכול מקרה, במקום לכתוב סקריפטים תמיד תוכל להשתמש באופציית restricted groups, תקרא על זה קצת, זה בדיוק מה שאתה צריך למיטב הבנתי, וגם שם המחשב לא משנה.
אםם... מה עוד? netdom, קראתי על זה עוד בתקפות ה2000... למיטב הבנתי זה כלי שיועד לשינוי שמות דומיינים בלי להוריד אותם (ייתכן ושונה, ייתכן ואני לא זוכר טוב) ובכול מקרה ההמלצה של מיקרוסופט הייתה לא לגעת בכלי הזה אלא אם כן אין ברירה אחרת, ןאת זה אני זוכר די בבירור, כי הצהרות כאלו מאוד הצחיקו אותי בזמנו