לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-08-2005, 22:43
  Wolf16 Wolf16 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.08.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Wolf16 שלח הודעה דרך MSN אל Wolf16
בבקשה עזרה לחדש בתחום הצילום:)

שלום אני חדש בתחום ובזמן האחרון אני ממש אוהב אותו.. אבל ממשששששששששששש אין לי אפילו מילים לתאר עד כמה.. עכשיו.. אין לי מצלמה מיקצועית.. אבל עדייין זוהי הFUJI FINEPIX E500 מה אתם חושבים עליה? אני אישית אוהב אותה חוץ מהDELAY של הפלאש.. אבל עדיין.. אחלה מצלמה.. עכשיו.. אני רואה לפעמים תמונות שממש בה לי ליבכות מהם.. אבל אין לי מושג איך עושים אותם.. קראתי מלא מאמרים.. אבל אני לא מצליח להבין כיצד... עכשיו.... אני אסביר מה אלה הדברים.. נכון יש צילומי מקרו.. אז זה דומה למקרו.. כאילו צילום אדם ועשיית רקע מטושטוש.. או צילום פרח שאת הרקע רואים והפרח עצמו מטושטש.. אין לי מושגגגג איך עושים את זה... עד כמה ששיחקתי בפונקציות אני לא מצליח ומאמרים זה כמו סינית.. האם מישו יוכל בבקשהההה להשקיע 5 דקות ולהסביר לי? תודה רבה רבה רבה למי שיעשה את זה!!!!! אני יעריץ אותו\
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-08-2005, 22:48
צלמית המשתמש של אלון _16
  אלון _16 אלון _16 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.10.04
שלח הודעה דרך ICQ אל אלון _16
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Wolf16 שמתחילה ב "בבקשה עזרה לחדש בתחום הצילום:)"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Wolf16
שלום אני חדש בתחום ובזמן האחרון אני ממש אוהב אותו.. אבל ממשששששששששששש אין לי אפילו מילים לתאר עד כמה.. עכשיו.. אין לי מצלמה מיקצועית.. אבל עדייין זוהי הFUJI FINEPIX E500 מה אתם חושבים עליה? אני אישית אוהב אותה חוץ מהDELAY של הפלאש.. אבל עדיין.. אחלה מצלמה.. עכשיו.. אני רואה לפעמים תמונות שממש בה לי ליבכות מהם.. אבל אין לי מושג איך עושים אותם.. קראתי מלא מאמרים.. אבל אני לא מצליח להבין כיצד... עכשיו.... אני אסביר מה אלה הדברים.. נכון יש צילומי מקרו.. אז זה דומה למקרו.. כאילו צילום אדם ועשיית רקע מטושטוש.. או צילום פרח שאת הרקע רואים והפרח עצמו מטושטש.. אין לי מושגגגג איך עושים את זה... עד כמה ששיחקתי בפונקציות אני לא מצליח ומאמרים זה כמו סינית.. האם מישו יוכל בבקשהההה להשקיע 5 דקות ולהסביר לי? תודה רבה רבה רבה למי שיעשה את זה!!!!! אני יעריץ אותו\

תמשיך ךיקוא הרבה הרבה -ותשוטט ב D-SPOT ...

בהצלחה-הא כן - חזרתרתי לביתי אחרי שהעיפו אותי מגוש קטיף...

ישן 17-08-2005, 22:53
צלמית המשתמש של OverDog
  OverDog OverDog אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.01.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Wolf16 שמתחילה ב "בבקשה עזרה לחדש בתחום הצילום:)"

טוב אז בנוגע ל-"תופעה" שראית במספר תמונות. למושג זה קוראים עומק שדה - כאשר הרקע מטושטש אומרים שהרקע מחוץ לעומק השדה ובתמונה יש עומק שדה רדוד. לעומת זאת כאשר כל התמונה ברורה אומרים עומק שדה גבוה.

על מנת לקבל עומק שדה נמוך בתמונות של אנשים (פורטרטים) יש צורך בחיישן גדול (פיזית) במצלמה אשר קיים רק במצלמות P&S מתקדמות ויקרות וכמובן במצלמות ריפלקס דיגיטליות (DSLR, אלו שאתה רואה לרוב אצל צלמי העיתונות עם העדשות הגדולות).

בתצלומים של דברים קטנים יותר כגון פרחים וחרקים הדבר אפשרי גם במצלמות P&S פשוטות יותר (כמו הפוג'י שלך). יש לבחור בפונקציית המאקרו (באנגלית Macro, מסומנת בסמל של פרח) שבעצם מגבילה את טווח הפוקוס של המצלמה לטווח הקרוב מאוד.
כשאתה ניגש לצלם תמונה כזאת במצלמה שלך אל תשתמש בזום של המצלמה בכלל (כיוון שהוא מקטין משמעותית את מפתח הצמצם וכך עומק בשדה נהיה גבוה - זה לא מה שאנחנו רוצים כמובן). כמו כן שים לב שיש למצלמה מרחק מיקוד מנימלי שיש להקפיד עליו (אני מאמין שפחות מ-10 ס"מ לא תצליח להתמקד על הפרח/חרק - כלומר תקבל תמונה מטושטשת במסך ה-LCD. כשזה קורה תתרחק לאט לאט מהאובייקט ותנסה להתפקס שוב ושוב ע"י חצי לחיצה על כפתור הצליום)

זהו, יכול מאוד להיות שכמה מושגים היו לא כל כך ברורים עבורך אבל הלמידה והזמן יעשו את שלהם. שיהיה בהצלחה, אתה מוזמן לדפדף בארכיון הפורום ולהעשיר את הידע שלך.

ישן 18-08-2005, 13:57
צלמית המשתמש של OverDog
  OverDog OverDog אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.01.04
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Wolf16 שמתחילה ב "[QUOTE=OverDog]הקפאה - מהירות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Wolf16
רק עוד שאלה קטנה מצאתי שניתן לשנות את הSHUTTER SPEED אבל צריך להיות בתנאי אור טובים מאוד נכון?

שינוי הגדרות המצלמה לא תלוי בשום תנאי סביבה, אך בוודאי שאם תקבע מהירות תריס מהירה יחסית (1/100 למשל) תקבל על מסך ה-LCD תמונה כהה עד שחורה (כיוון שמסך ה-LCD מדמה את התוצאה הסופית).

בקשר למהירויות האפשריות במצלמה שלך - המהירות המקסימלית די טובה אך בצד האיטי כדאי שיהיה לפחות 5". כמובן שזה מה יש אז או שמוציאים את המיטב ממה שיש או שמחליפים (אני בעד שתוציא את המקסימום מהציוד הנוכחי ורק אחרי שאתה עמוק בעניינים תראה לאן אתה רוצה להתקדם).

F זה ערך מפתח הצמצם שדיברתי עליו מקודם. בכלליות - ככל שהצמצם פתוח (ערך F קטן יותר, כמו 3.5, 2.8) ככה נכנס יותר אור למצלמה ועומק השדה רדוד יותר. ככל שהצמצם סגור (ערך 8 למשל) נכנס פחות אור ועומק השדה גדול יותר.

הנושא מורכב יותר (לא בהרבה) ועליך עוד ללמוד על השילובים של מהירות התריס ומפתח הצמצם (שילוב זה נקרא חשיפה). שוב - ממליץ לקרוא את המדריכים בארכיון, יש שם הסבר טוב לעניין הצמצם.

נערך לאחרונה ע"י OverDog בתאריך 18-08-2005 בשעה 14:05.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:03

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר