08-11-2005, 07:22
|
מנהל: כלכלה עסקים ושוק ההון, משפטים וצרכנות
|
|
חבר מתאריך: 10.07.02
הודעות: 9,894
|
|
הכנות לארוחת שבת חורפית
הכנות לארוחת שבת חורפית
ביום שבת ארחנו חברים לארוחת "על האש" מסורתית.
הנה מספר תמונות מההכנות לארוחה (בזמן הארוחה עסקנו רק בלאכול, ולכן אין תמונות...)
1. קוקטייל פתיחה:
* בננות קפואות (מקולפות לפני ההקפאה)
* משקה ספרינג על בסיס סויה
* מי קוקוס
* שנאפס בננה
* וודקה
2. הכל נכנס לבלנדר ואח"כ נמזג לכוסות של בירה לף:
3. סלט ירוק:
* ארבעה סוגי חסה
* עלי ביבי
* פקאן סיני
* רוטב אלף האיים
* רוטב שום-שמיר
* מיץ לימון טרי
* שמן זית
4. גרגרי חומוס שבושלו במי מלח בתוספת פלחי לימון ושמן זית
5. תפזורת פטיסונים בחומץ
6. חומוס וטחינה תוצרת בית
7. תפוחי אדמה בתנור:
* חמישה עשר תפוחי אדמה קטנים
* דבש
* שום כתוש
* שמן קנולה
* פפריקה חריפה
* פלפל שחור
* מלח
אפויים בחום נמוך – מוברשים כל רבע שעה.
8. שווארמה הודו נקבה שהושרתה לילה שלם בשמן קנולה, פלפל גרוס, שום ומלח.
9. מספר שעות לפני האירוע – נוסף גם רוזמרין טרי
10. נתח קטן הופרש מבעוד מועד ובושל במים בלבד ללא שום תבלים. גם נטע, שרק לאחרונה החלו לצמוח לה שיניים, הצטרפה לארוחת הגורמה...
11. ארבעה סטייקים – אנטריקוט עם עצם, 700 גרם כל אחד.
12. עוגת 6 שכבות (ששה ימי עבודה !!!) – מבט צד
13. עוגת 6 השכבות, מבט על.
פירוט השכבות מלמטה למעלה:
* שכבה תחתונה בראוניז (תוצרת עצמית)
* שכבת קרם שוקולד
* שכבת שוקולד חלב
* שכבת "נשיקות" קצפת
* שכבת שוקולד לבן
* ציפוי שוקולד מריר עם אגוזי מלך ופקאן סיני קצוצים
כל יום מכינים שכבה אחרת ומכניסים למקפיא.
יצא מתוק...
14. שני סוגי פיטאיה: צהובה ואדומה. פרטים נוספים על הפרי בקישור הבא: http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=7066
כאמור רק שלב ההכנות צולם, בשלב הארוחה היינו שקועים באוכל.
הארוחה לוותה גם בבקבוק יין אדום (שנאלצתי להתמודד איתו כמעט לבד) ובסיומה גם ערכנו מספר טעימות ויסקי, ולצערי איני זוכר את כל הפרטים החל משלב זה...
_____________________________________
|