לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-08-2005, 15:15
  משתמש זכר ck5760 ck5760 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.10.02
השבר בציונות הדתית: המשך או התנתקות

השבר בציונות הדתית: המשך או התנתקות
14:43, 24 אוגוסט 2005 / י"ט באב תשס"ה

לא נהיה עוד גלגל חמישי. עת לקחת את ההנהגה, מסכימים הרב דודקביץ, רבו של הישוב יצהר והרב חנן פורת בשיחה ביומן הצהריים של ערוץ 7 אודות היחס למדינה ולצבא לאחר עקירת הישובים.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.inn.co.il/data/images/2005/08/24/kipa-sruga-metukam-s.jpg]

"הציבור הדתי לאומי עבר מסע מזורז על ידי הציבור החילוני כדי להבין את מגמת פניה של הציונות החילונית. ראינו כיצד הצבא יכול היה להפוך לכלי שרת למה שהוא ההיפך מאיתנו", אומר הרב דודקביץ', רבו של הישוב יצהר. עם זאת מוצא הרב דודקביץ' את ההבדל המהותי בין הציבור הציוני דתי לזה החרדי בעצם קיומו של הרצון להקמת מדינה. הציבור החדרי סבור שעדיין לא הגיעה העת להקמת מדינה, לעומת זאת "אנחנו חושבים שקיימת עלינו אחריות להקים כאן מלכות ראויה ללא שמות זרים וכו', בההתאם לאופן שבו הגדיר זאת הרב קוק כ'יסוד כיסא ה' בעולם' ". עם זאת הבהיר הרב דודקביץ' כי "אני עדיין לא יודע כיצד יש להקים בפועל את אותה מדינה אידאית".

"היתה טענה שליוותה אותנו שנים שהמדינה היא קודש, לעומת הממשלה שאינה קודש אבל היום מתברר שהבעיה היא ההגדרה של מה זו מדינה. המציאות שבה אנחנו שותפים במדינה כגלגל חמישי כנספח למדינה שהיא שלהם, זו מציאות שאינה יכולה להתקיים. המדינה חייבת להתקיים על ידי אנשים אמוניים. צריך להפסיק להביא להפגנות אנשים שכאלה. לא יתכן שבכיכר יפגינו מאתיים אלף איש כשעל הבמה יעמוד מישהו שהוא ההיפך מאמונתם של המריעים לו. צריך להבין שהתקווה תבוא מתוך אנשי האמונה".

עם זאת שב ומדגיש הרב דודקביץ' כי עדיין לא ברור לו כיצד לוקחים את הגה האחריות, אך ברור לו שיש לעשות זאת.

הרב חנן פורת, ששוחח גם הוא ביומן הצהריים של ערוץ 7, קובע לעומת דברי הרב דודקביץ' כי "המדינה, שהוגדרה ע"י הרב קוק ככסא ה' בעולם, לא תוכל לקבל כתם בגלל מעשי ההנהגה שמקלקלת. את ההנהגה יש להחליף".

הרב פורת אינו מתרשם מהאוירה הכללית ברחו הישראלי ואומר ש"לא ניתנה לנו האפשרות להתמודד על ליבו של העם. לו ניתן היה לנו לעשות כן אין ספק שהיינו מנצחים". לטעמו של הרב פורת "אפילו הציבור הנוכחי עדיין איננו המדינה. המדינה היא מפעלו של העם היהודי לדורותיו מאברהם אבינו ועד למשיח. אני מתקומם כשאני שומע את האמירה שהמדינה הרסה וכו'. לא המדינה עשתה זו אלא שלוחי הציבור שבגדו במשימתם".

לדברי הרב פורת אל לו לציבור הציוני דתי לשנות את יחסו למדינה ולצבא, שכן ללא צבא לא תתקיים כאן מדינה. "עשו כאן מעשה נורא כשלקחו את הצבא הטהור שלנו לביצוע מעשה ציני כל כך, ולכן עלינו להיכנס אליו ולתקן אותו. צריך הרבה מאוד אומץ, גבורה ואיפוק כדי לעשות זאת, אבל אין לנו מדינה אחרת, אין לנו צבא אחר. אני מזדהה עם הרב דודקביץ' שאנחנו צריכים להפסיק להיות גלגל חמישי במדינה, עלינו לקחת את ההנהגה לידינו".
(ש)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-08-2005, 15:37
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
הטעות מתחילה מזה שיש להם טלוויזיה בבית.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ck5760 שמתחילה ב "השבר בציונות הדתית: המשך או התנתקות"

הם נתונים תחת אותה השפעה שנתונים כל שאר אזרחי ישראל החילונים. הם כל כך קשורים לכל מה שהשדרנים בטלוויזיה עושים להם שטיפת מוח, עד שהם רוקדים בדיוק לפי החליל שמרקידים אותם.

לדוגמה, כשאמצעי התקשורת החליטו שהציבור החרדים הם אויבי העם כביכול ובשום אופן אסור לעשות איתם קואליציה, הם הלכו בתלם, ולקחו את זה כמובן מאליו. וככה זה בכל תחום. סגרו להם את ערוץ7 היחידי שיש להם, וגם את זה הם בלעו.

ההתנתקות היה משהו יוצא מהכלל שהעיר אותם מתרדמתם, היות ופגעו בבית שלהם.

הם צריכים להוציא מביתם את כל הטלוויזיות ולהפסיק לשלם אגרת טמבלוויזיה עד שלא יקבלו ייצוג הולם בתוכן השידורים, ועד שלא יקבלו ערוץ לפי גודל האוכלוסיה שלהם ושל כל המסורתיים ביחד, שהם הרבה יותר מכל שונאי הדת והמסורת שהשתלטו על התשדירים.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

ישן 24-08-2005, 16:06
  כלב טוב כלב טוב אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.09.02
עלאק "לא נהיה עוד גלגל חמישי" - LOL
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ck5760 שמתחילה ב "השבר בציונות הדתית: המשך או התנתקות"

לא יודע כמה בציונות הדתית חשים כגלגל חמישי.
בכל אופן, אלו שחשים כך, טיפחו ככל הנראה ציפיות מוגזמות מהמדינה, מאזרחיה וממטרותיה ועתה הם מקבלים את הבומבה לפרצוף במלוא עוצמתה.

המושג 'יסוד כיסא ה' בעולם' זר לי ומעניין אותי כשלג דאשתקד ואף פחות מזה.
אין לי יומרה גם למדינה אידאית עליה הם חולמים. ודאי לא במישור הדתי.
אני שואף למדינה רגילה, סבירה אפילו טובה - במונחים של מדינות מערב אירופה המתקדמות.
אני רוצה שיהיה פה חינוך כללי טוב, שרותי בריאות ברמה גבוהה, סל רווחה לנזקקי אמת, יד תומכת לזקנינו וכו'.

כן, אני שואף למדינה יהודית, אבל בה כל יהודי מגדיר את אופיו היהודי ולא איזה רב קיקיוני שמבטיח ביום א' "היה לא תהיה" וביום ב' ממשיך בתפקידו כאילו כלום.
אין לי אמון בשרלטנים מהסוג הזה שמנצלים את תמימותם של מאמיניהם.

כל עוד ימשיכו "המאוכזבים" לחלום על מדינה יהודית, תורנית נשגבת ומושלמת, הם ימשיכו לאכול מרורים.
הם צריכים להסתגל למציאות ולהמשיך הלאה.
התקופות שבהם הזנב כשכש בכלב כנראה מאחורינו.

הציונות הדתית היא בסך הכל עוד סקטור בעם והיא צריכה להבין את הפרופורציות האמיתיות של עצמה.
בעבר, כשהקרינה פחות יהירות וקיצוניות - דוקא זכתה לאהדה גדולה יותר בעם.

למעשה המונח "הציונות הדתית" הוא שגוי.
אין כזה דבר "הציונות הדתית" - יש ימין דתי וזה מה שהם באמת.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:31

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר