לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום עיצוב גרפי! וזה וזה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > גרפיקה, ציור ותלת-מימד
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-09-2005, 21:42
צלמית המשתמש של g0d
  g0d g0d אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.04
שלח הודעה דרך ICQ אל g0d שלח הודעה דרך MSN אל g0d
סקיצות לציור בשמן ועוד דבר קטנטן

אוקי, ציור שכבר יושב לי הרבה זמן על הראש ועכשיו אני סוף סוף מתחיל ליישם את מה שתיכננתי

דבר ראשון- זה הרפרנס:
http://www.brono.com/ih/will.jpg

קצת התפצלנויות: התמונה שעמדה לי בראש היא הייתה על מישהו שמושיט יד לעבר המצלמה כאילו הוא ממש נחוש בדעתו להצליח בשאיפות שלו, מצאתי משפט באינטרנט שיכול לסכם הכל - "במקום שיש רצון ישנה גם דרך".
אני מתכנן להוסיף בציור שביל שעליו הוא עומד, ומאחורה יראו עוד המון יציאות לאותו שביל, זאת אומרת שהוא על הדרך שהוא בחר לעצמו, בעבודה שלו- בשאיפה להצלחה.
זה אבא שלי, דרך אגב.

עשיתי לראשונה סקיצה מהירה מאוד כדי לתפוס את התנוחה ולדעת למה לשים לב בפעם הבאה (בקשר לתנוחה), ולאחר מכן אני מוסיף עליה את הפרטים הקטנים לאחר שציירתי אותם בגדול (על דף שלם) גן כן בשביל לדעת למה צריך לשים לב, ולתפוס את הטכניקה הקלה ביותר.

הנה שני פרטים שהתמקדתי עליהם בתור התחלה מפני שהם הכי חשובים לפי דעתי:
הפנים: http://www.brono.com/ih/face-sketch.jpg
והכף יד שמושטת: http://www.brono.com/ih/hand-sketch.jpg

חשוב לציין שגם שני הסקיצות האלה הן מאוד כלליות, לא השקעתי בחלק שמסביב, זאת אומרת הבגדים או חלקי הגוף האחרים, רק בשביל לדעת למה לשים לב בשני אלה כשאני אצייר את זה בקטן, ולכן הן לא מפורטות לעומק (לקח לי בסביבות שעה לכל סקיצה).
עוד משהו על הפורטרט- הפורטרט הוא הפורטרט הראשון שלי בטכניקה של ג'ורג', אני אתאמן על הפנים אני מעריך עוד כפעמיים עד שאני אצייר אותן בקטן.

הנה הסקיצה של התנוחה שלכרגע רק כף היד מפורטת: http://www.brono.com/ih/whole-sketch.jpg

ולאחר שאני אסיים עם הסקיצה אני אעבור לדף A3 ואצייר את הכל שוב בגדול, ורק לאחר מכן אני אעבור ככל הנראה לשמן .

ועוד דבר קטנטן- ציור מהיר של הכלבה, סתם כי אני אוהב אותה: http://www.brono.com/ih/buffi.jpg (לקח בסביבות החצי שעה, בלי מחיקות וכל זה, סתם להעביר תזמן)

נ.ב- אני מתכנן להכניס את הסקיצה לאתגר בתקווה שאני אעבוד קצת על הפנים מחר, אם לא אני ממש מצטער על שביקשתי לדחות את סגירת האתגר בשבוע

הרבה לקרוא אהה? לא נורא, לי זה לקח יותר זמן

אשמח להערות והארות

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-09-2005, 23:15
צלמית המשתמש של noalina
  משתמשת נקבה noalina noalina אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.11.04
שלח הודעה דרך MSN אל noalina
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי g0d שמתחילה ב "סקיצות לציור בשמן ועוד דבר קטנטן"

הרעיון יפה, הביצוע.. ממ, יש מה לשפר..

לדעתי השיטה של ג'ורג' מתאימה למי שכבר מנוסה יותר בתחום של העתקה מרפרנסים.. מה שיקרה עם כל הקישקושים שלך שם על הדף , במיקרה של ציור שהוא אמור להיות בסופו של דבר רישום בעיפרון..זה יראה מאוד לא אסטטי, ויהיו חריטות בדף שימנעו אח"כ מההצללות להיות חלקות .

על הציור עצמו: תשים לב..שהרישום מאוד לא מדוייק בצורות, ברגל שמאל, הצורה היא לא כמו בתמונה..היא נראית יותר מידי בצורה מעוגלת (כאילו אין לו מיפרק שם..) וגם באצבעות זה בולט, האצבעות לא פונות לאותו כיוון בדיוק, וגם בהם, נראה כאילו אין בדיוק מיפרקים.. ונראה גם שקיצרת אותם.
הפנים גם פונות לא לאותו כיוון.. כמו בתמונה.. ולדעתי כן כדאי לך לעשות את המבט כמו בתמונה.. ככה המסר יהיה יותר מובן, לדעתי הם שינו כיוון ביגלל הצורה של האף.. עשית אותו קצת כמו שאף נראה יותר בפרופיל ולא במבט חזיתי כמו התמונה.

ולדעתי.. אתה צריך לראות איך אמורה להיראות סקיצה של ציור.. ללא הצללות. למה צבעת כבר את הז'קט, את הרגליים, הפנים? הסקיצה צריכה להיות רק קווים שמנחים אותך כשאתה מצליל, ואז כשמצלילים מתחילים להוסיף גם פרטים קטנים. תנסה לעשות סקיצה בלי הצללות כבר.. ולשמור על קווים נקיים.

אני מקווה שאתה לא נעלב מהביקורת שלי (כי היא די קשה למען האמת)... אבל מביקורת לומדים הכי הרבה לדעתי..

תמשיך להיתאמן, יש לך כישרון

ישן 01-09-2005, 23:23
צלמית המשתמש של g0d
  g0d g0d אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.04
שלח הודעה דרך ICQ אל g0d שלח הודעה דרך MSN אל g0d
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי noalina שמתחילה ב "הרעיון יפה, הביצוע.. ממ, יש..."

דווקא בקשר לחריטות אני נוטע לא להסכים איתך, כי פשוט לא היה אכפת לי מהם בקטע של הסקיצה, בציורים הגמורים שלי (שחלק מהם ניתן לראות באשכול שפירסמתי לא מזמן, של אימונים) אני משתדל לנקות את זה כמה שיותר. מה גם שבשביל זה בדיוק אני עושה את הסקיצה- כמה שפחות טעויות בציור הגמור.

לגבי החלק של הרגליים והגוף- גם כן אמרתי שזה ממש לא גמור, והדבר היחידי שהשקעתי בו שם לכרגע זאת היד בלבד.
לגבי זה שהיד לא נוטה לאותו מקום את צודקת, וגם אני שמתי לב לזה, גם כן- בגלל זה אני משתמש בסקיצה, לאט לאט ואחרי מספר סקיצות זה יהיה מספיק דומה לייסום על דף נייר גדול ובשמן.
תודה על התגובה, ממש לא נפגעתי

ישן 01-09-2005, 23:40
צלמית המשתמש של noalina
  משתמשת נקבה noalina noalina אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.11.04
שלח הודעה דרך MSN אל noalina
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי g0d שמתחילה ב "דווקא בקשר לחריטות אני נוטע..."

שמחה שלא ניפגעת

ואם הבנתי נכון, אתה עושה כמה סקיצות עד שאתה מתחיל את הציור על הדף שלבסוף גם יהיה הציור עצמו?
למה לעבוד עד כדי כך קשה על סקיצות ולא ליצור סקיצה אחד ישר על הדף שעליו אמור להיות הציור הגמור,
הרי כל הזמן שתשקיע בסקיצות הקטנות האלה.. אתה יכול להשקיע עם קצת יותר סבלנות, ולעשות סקיצה
בלי כל הקיקושיאדה המיותרת הזאתי מסביב.. (אני אומרת לך מניסיון. חריטות וסימנים שלא נימחקים ממש
מציקים אח"כ..)
אני אף פעם לא עבדתי עם צבע שמן.. אבל כן עבדתי עם אקריליק (הציורים האלה שקעו במעמקי התיקיה שלי
בבי"ס..) ואני עשיתי אז סקיצה בדיוק כמו של ציור לעיפרון, נקיה בלי קיקושים וצביעות מיותרות.. אתה לא
צריך להיסתמך על הצבע שיסתיר את זה..כי לבסוף סקיצה מדוייקת ושנעשתה בסבלנות ובהשקעה, תביא גם
לתוצאות טובות אח"כ עם ההצללות והצבע.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:03

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר