לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-09-2005, 18:42
  משתמש זכר Socrates Socrates אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.11.02
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי 3dude932 שמתחילה ב "לדעתי תצלם על RAW למה? -..."

כמי שהיה שם כבר (ועומד לצאת לשם שוב בקרוב) אני דווקא ממליץ לך לצלם raw+jpg. במסע כזה הרבה מן התמונות שתצלם יהיו תמונות שלך ושל החברים. לא כל התמונות יהיו כאלה שתרצה להקדיש להם זמן עריכה רב. בהנחה שאתה יוצא ל8 ימים, זה בערך 22 תמונות ליום. מנסיון (שלי ושל אחרים שהיו איתי במסע) אני יכול לומר לך שיהיו ימים שתצלם הרבה פחות. אם בגלל שפשוט לא יתחשק לך לצלם יותר (אני יודע שזה נשמע מוזר, אבל זה קורה שם), ואם בגלל סיבות טכניות כמו נסיעות ארוכות (3-5 שעות, תלוי במסלול) או בגלל שאסור לצלם במקומות מסוימים (כמו בחלק מהמקומות באושוויץ). מלבד זאת תוכל כל ערב לעשות "ניפוי" של תמונות לא מוצלחות.
אני יודע שזה קצת סיכון, אבל נראה לי נכון לעשות כך.
אגב - האם אתה לא יכול להחליף במהלך היום - כלומר תמונות של חבר'ה שאתה יודע שלא תרצה להתעסק בהן תצלם רק בjpg, תמונות מיוחדות מאד, כאלה שאתה יודע שתרצה לערוך, צלם בraw והשאר בraw+jpg

ועוד המלצה לחבר שלך - כדאי לו מאד לא להביא מחשב. הזמן שיהיה לו להתעסק איתו הוא מועט. ההתעסקות והפחד שמא יקרה לו משהו בנסיעות ו/או במלון בזמן שאתם לא שם יפריע לו כל המסע. אני יודע שזה מנוגד לאינטרס שלך, אבל...

בכל מקרה, אני מאחל לך שתפיק הרבה מן המסע הזה.
אביב
הארות והערות תמיד יתקבלו בברכה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-09-2005, 22:15
צלמית המשתמש של carish1
  משתמש זכר carish1 carish1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.03
שלח הודעה דרך ICQ אל carish1 LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי OverDog שמתחילה ב "יש לך עוד אפשרות - לצלם על..."

החרבאנה בלעבור על התמונות במסך 1.8 אינץ' המסכן היא שכל תמונה ניראת יופי וחדה.. עד שאתה מעלה אותה על המסך ומקבל זבנג לפנים...
אם אפשר, הייתי מנסה לראות אם למישהו יש נייד באזור, לפרוק, לצרוב (אולי בחנות צילום).
תסביר למורה שאתה מתעד את הטיול ואז אולי יעשו לך מערוף ויעברו בחנות צילום. לצרוב את התמונות מהכרטיס לא ייקח יותר מ 5 דקות.
תראה, אולי לאחד החברים שלך יש כונן קשיח נייד...
תחשוב על משהו. אם הייתי שם הייתי נותן לך את ה Epson P2000. חבר שלי יצא לירח דבש וצילם 8000 תמונות עם כרטיס 1 ג'יגה. שמר הכל עליו.

משה

נערך לאחרונה ע"י carish1 בתאריך 20-09-2005 בשעה 22:16. סיבה: תיקון
ישן 20-09-2005, 22:11
צלמית המשתמש של carish1
  משתמש זכר carish1 carish1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.03
שלח הודעה דרך ICQ אל carish1 LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Arziv שמתחילה ב "עזרה בהתלבטות."

מנסיון רב שיש לי בנושא (אני מצלם אירועים תמיד ב RAW + JPG) אני מציע לך לצלם ב RAW כל צילום שהוא לא באור יום רגיל ומלא.
המצלמה טועה לעיתים נדירות בהגדרת ה WB באור יום אז שם אפשר לחסוך מקום.
כל צילום שהוא שונה מאור יום רגיל - לילה, שעת שקיעה, מקום חשוך, צילום עם פלאש... הייתי מצלם ב RAW ואפילו ב RAW בלבד, במיוחד תאורת טנגסטן. (יש לך Bridge) שעושה את החיים קלים מאוד עם ה RAW.
את התמונות שלא צילמת ב RAW ועדיין אתה מרגיש שצריך לתקן טמפ' צבע וכדומה, אפשר לשעות בפוטושופ ע"י color balance ידני ועוד כמה כלים.
עוד דבר. אם אתה מצלם ב RAW + JPG תצלם ב M fine כי אם באמת תרצה את הגודל המךא, יהיה לך RAW מלא.

משה

ישן 22-09-2005, 15:58
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי AvnerYaron שמתחילה ב "מה קורה, אולג ??"

אני מבין את זה, אך מצד שני כמו שרשמתי - עדיפה תמונת JPEG ביד מאשר בלי תמונה בכלל בגלל שנגמר המקום ... יש לי Xdrive, אבל האחסון שלו מוגבל יחסית (20 ג"ב). חישוב מהיר מראה ש -
20x1000/8.5=2300 תמונות בערך (בהנחה שנפח הדיסק מחושב לפי 1 ג"ב = 1000 מ"ב מה שרוב יצרני הכוננים הקשיחים נוטים לעשות, ותמונת RAW שתופסת כ-8.5 מ"ב). אם ניקח בחשבון שאני מעתיק כל כרטיס פעמיים בגלל שאין לי פונקציית verify במכשיר (כלומר אני לא יכול לדעת האם התמונות הועתקו כמו שצריך או לא) ואני אוהב לקחת מקדם ביטחון, אז יוצא שה-Xdrive שלי יספיק לי לסה"כ כ-1150 תמונות, כלומר כ-80 תמונות ביום (הטיול הוא שבועיים). זה יכול להספיק, אבל זה די גבולי לדעתי - בזמנו בטיול של 10 ימים צילמתי למעלה מ-1500 תמונות ...

ישנה אפשרות להחליף את ההרדיסק הפנימי של ה-Xdrive למשהו גדול יותר - כונן של 60 ג"ב עולה בין 550 ל-650 שקלים. הבעיה היא שיש עוד לא מעט הוצאות לפני הטיול, וקניית הרדיסק (גם אם תהיה מתוכננת) תהיה מאוד נמוך בסולם העדיפויות, לצערי.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:19

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר