לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-09-2005, 14:02
  ohadbx ohadbx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.03.04
אז ככה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי metoraf שמתחילה ב "טכנאי בחיל האוויר, כדאי ?"

דרג א'- עבודה על המטוסים בטייסת עצמה. נחשבת לעבודה הכי קשה, אבל מי מכר לך את השטויות האלה "הדרג הנמוך ביותר" ? נמוך מאיזו בחינה?)
דרג ב'- עבודה על המטוסים במוסך, ברמה מעמיקה יותר מדרג א', אבל נחשבת בעקרון לקלה יותר כי אין לך הקפצות להכין מטוס באמצע הלילה וכו'.
דרג ג'- עבודה ברמה מעמיקה עוד יותר, בד"כ נותנים לסגל ותיק ומנוסה יותר.
דרג ד'- מנועים.

החילוק לדרגים מבתצע בקשר לצורכי חיל האוויר, אין קשר ליכולת האישית של החייל. החלוקה גם נעשית לפני הקורס (קד"צ) ולא אחריו- הרי לכל דרג דרוש קורס שונה (אולי לא לא' וב').
א
אל תצפה לעבודה קלה, תצפה לעשות חצאים, לקבל הקפצה באמצע הלילה ולטחון שעות.
אם אתה אוהבים מטוסים וזה בדם שלך- זה לא יפריע לך.
בנוסף הפלוסים (כמו שציינו פה) הם התנאים בבסיסי חיל האוויר, שאין ממש מה להשוות אותם עם ה"ירוקים", ואם תרצה להמשיך לעבוד בתחום גם מחוץ לצבא הנסיון הזה בהחלט יכול לעזור.
בקשר לאנשים אי אפשר להגיד- כל אחד והמזל שלא, ולכל אחד יש טעם אחר בבני אדם.

"סובלים מרעש של מטוסים" - אתה מתכוון לבעיות בריאותיות או למשל אם המטוסים מעירים אותך בלילה?

בקיצור- עבודה לא קלה (ולדעתי 90% מהתפקידים בצבא הם לא "קלים" גם ככה) שממש לא מתאימה לכל אחד. אם אתה מחפש אקשן ובלאגנים- תתרחק.

נערך לאחרונה ע"י ohadbx בתאריך 22-09-2005 בשעה 14:17.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-09-2005, 02:07
  metoraf metoraf אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.11.03
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ohadbx שמתחילה ב "אז ככה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ohadbx
דרג א'- עבודה על המטוסים בטייסת עצמה. נחשבת לעבודה הכי קשה, אבל מי מכר לך את השטויות האלה "הדרג הנמוך ביותר" ? נמוך מאיזו בחינה?)
דרג ב'- עבודה על המטוסים במוסך, ברמה מעמיקה יותר מדרג א', אבל נחשבת בעקרון לקלה יותר כי אין לך הקפצות להכין מטוס באמצע הלילה וכו'.
דרג ג'- עבודה ברמה מעמיקה עוד יותר, בד"כ נותנים לסגל ותיק ומנוסה יותר.
דרג ד'- מנועים.

החילוק לדרגים מבתצע בקשר לצורכי חיל האוויר, אין קשר ליכולת האישית של החייל. החלוקה גם נעשית לפני הקורס (קד"צ) ולא אחריו- הרי לכל דרג דרוש קורס שונה (אולי לא לא' וב').
א
אל תצפה לעבודה קלה, תצפה לעשות חצאים, לקבל הקפצה באמצע הלילה ולטחון שעות.
אם אתה אוהבים מטוסים וזה בדם שלך- זה לא יפריע לך.
בנוסף הפלוסים (כמו שציינו פה) הם התנאים בבסיסי חיל האוויר, שאין ממש מה להשוות אותם עם ה"ירוקים", ואם תרצה להמשיך לעבוד בתחום גם מחוץ לצבא הנסיון הזה בהחלט יכול לעזור.
בקשר לאנשים אי אפשר להגיד- כל אחד והמזל שלא, ולכל אחד יש טעם אחר בבני אדם.

"סובלים מרעש של מטוסים" - אתה מתכוון לבעיות בריאותיות או למשל אם המטוסים מעירים אותך בלילה?

בקיצור- עבודה לא קלה (ולדעתי 90% מהתפקידים בצבא הם לא "קלים" גם ככה) שממש לא מתאימה לכל אחד. אם אתה מחפש אקשן ובלאגנים- תתרחק.

קודם כל תודה רבה רבה על ההסבר!
בהקשר למה שאמרתי דרג א זהו הדרג הנמוך ביותר, התכוונתי לכך שבדרג הזה הכי הרבה סובלים, כפי שאמרת עושים עבודה שחורה.
בנוגע לרעש המטוסים - האמת שהתכוונתי לבעיות בריאותיות, משום שאני מכיר מישהו ספציפי ששמיעתו נפגעה בגלל רעש המטוסים ולכן אני דואג כי אני עברתי ניתוח באוזן. כמו כן אשמח לדעת אם אכן רעש המטוסים מפריע ביומיום הן אם זה מבחינת שינה(אני מאמין שהחדרים ממוקמים רחוק ואטומים,לא?) והן אם זה מבחינת רעש מציק שמצריך לצעוק בכדי לשמוע אחד את השני.

דילמה נוספת שלי - אין לי שום ידע בטכנאות ואף יש לי ידיים שמאליות (זה בצחוק) אבל כן, לא למדתי אלקטרוניקה ואני לא מבין בחשמל.. זאת יכולה להיות בעיה עבורי?
כמו כן האם כדאי לדחות את הגיוס (בלת ברירה) בחצי שנה בכדי להתקבל לחיל האוויר בתור טכנאי מטוסים שכאמור מצריך קד"צ 3 חודשים או שעדיף לוותר על זה, לבקש תאריך גיוס מוקדם
ולהתגייס ככל הנראה או לתותחנים או לחילוץ והצלה.
אני ממש מתלבט משום שאם אני יבחר בחיל האוויר אני יתגייס בגיל מאוד מאוחר - 19.5
ואשתחרר כאמור בגיל מאוחר מאוד...

אשמח לקבל תשובות,
תודה רבה!

נערך לאחרונה ע"י metoraf בתאריך 23-09-2005 בשעה 02:11.
ישן 23-09-2005, 05:14
  ohadbx ohadbx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.03.04
קודם כל- אין בעד מה
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי metoraf שמתחילה ב "[QUOTE=ohadbx]דרג א'- עבודה..."

(גם לך וגם לitzik69000), שמחתי לעזור.

בקשר לבעיות שמיעה- ממה שהספקתי לראות היום מאוד משתדלים להיות רגישים ולמנוע בעיות בריאותיות וסכנות באופן כללי. כלומר עבודה שפעם היום עשו בידיים (הרמת משאות כבדים למשל) היום עושים עם מכונות.
בתור טכנאי (ולה משנה כרגע איזה דרג, כל עוד תהיה בסביבת מנוע סילון פעיל, או מכונות רועשות) תקבל אטמי אוזניים או אוזניות מבודדות רעש. אם ע"פ הנהלים אפילו בעבודה עם מכונת רחיצת כלים בצבא מותר לך לדרוש אטמים- בטח ובטח שבעבודה עם מטוס.

בקשר ליום-יום: אולי בהתחלה זה יפריע לך, אבל בסופו של דבר אתה כבר לא תשמע את התנועה האווירית ברקע, זה הופך לחלק משגרה. תזכור גם שבניגוד לטייסים עצמם, אין סיבה שהטכנאים יגורו קרוב למסלול או לחניות המטוסים (אלא אם אתה בכוננות) ככה שהרעש פוחת.
בסה"כ הייתי אומר שיש אנשים שגרים קרוב לבסיס או שדה תעופה שסובלים לא פחות ממך מהרעש.
בקשר לידע ונסיון- תשמע, ברור שלמי שיש רקע קודם בחשמל או מכונות יהיה יותר קל ללמוד את החומר במהלך הקורס, אבל עובדה שיש לא מעט אנשים בלי רקע כזה שמצליחים בלי בעיה, לא מצפים ממך להיות גאון או משהו. אם לא היית מתאים- לא היית מקבל זימון.
סה"כ תצטרך אולי להשקיע קצת יותר בהשוואה למי שכן למד את הבסיס בעבר.

אני בכלל לא בטוח, אבל במקומך הייתי מברר אם ניתן לעשות את הקורס לא כקד"צ.
בקשר להאם כדאי או לא- אני לא מתעסק בזה, שכל אחד יעשה את השיקולים שלו. תזכור רק שטכנאי מטוסים זה מאוד שונה מתותחנים למשל, ואת הסיבות הסברנו כבר מקודם. תחשוב מה יותר מתאים לך.

ואם אנחנו כבר בנושא- ביום ראשון הקרוב אני הולך לקורס הזה ממש. אני מניח שבסופ"ש יהיה לי עוד מידע לתת, אם צריך, למרות שאני כבר יודע מה הולך להיות.

נערך לאחרונה ע"י ohadbx בתאריך 23-09-2005 בשעה 05:17.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:03

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר