23-09-2005, 02:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.11.03
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי ohadbx
דרג א'- עבודה על המטוסים בטייסת עצמה. נחשבת לעבודה הכי קשה, אבל מי מכר לך את השטויות האלה "הדרג הנמוך ביותר" ? נמוך מאיזו בחינה?)
דרג ב'- עבודה על המטוסים במוסך, ברמה מעמיקה יותר מדרג א', אבל נחשבת בעקרון לקלה יותר כי אין לך הקפצות להכין מטוס באמצע הלילה וכו'.
דרג ג'- עבודה ברמה מעמיקה עוד יותר, בד"כ נותנים לסגל ותיק ומנוסה יותר.
דרג ד'- מנועים.
החילוק לדרגים מבתצע בקשר לצורכי חיל האוויר, אין קשר ליכולת האישית של החייל. החלוקה גם נעשית לפני הקורס (קד"צ) ולא אחריו- הרי לכל דרג דרוש קורס שונה (אולי לא לא' וב').
א
אל תצפה לעבודה קלה, תצפה לעשות חצאים, לקבל הקפצה באמצע הלילה ולטחון שעות.
אם אתה אוהבים מטוסים וזה בדם שלך- זה לא יפריע לך.
בנוסף הפלוסים (כמו שציינו פה) הם התנאים בבסיסי חיל האוויר, שאין ממש מה להשוות אותם עם ה"ירוקים", ואם תרצה להמשיך לעבוד בתחום גם מחוץ לצבא הנסיון הזה בהחלט יכול לעזור.
בקשר לאנשים אי אפשר להגיד- כל אחד והמזל שלא, ולכל אחד יש טעם אחר בבני אדם.
"סובלים מרעש של מטוסים" - אתה מתכוון לבעיות בריאותיות או למשל אם המטוסים מעירים אותך בלילה?
בקיצור- עבודה לא קלה (ולדעתי 90% מהתפקידים בצבא הם לא "קלים" גם ככה) שממש לא מתאימה לכל אחד. אם אתה מחפש אקשן ובלאגנים- תתרחק.
|
קודם כל תודה רבה רבה על ההסבר!
בהקשר למה שאמרתי דרג א זהו הדרג הנמוך ביותר, התכוונתי לכך שבדרג הזה הכי הרבה סובלים, כפי שאמרת עושים עבודה שחורה.
בנוגע לרעש המטוסים - האמת שהתכוונתי לבעיות בריאותיות, משום שאני מכיר מישהו ספציפי ששמיעתו נפגעה בגלל רעש המטוסים ולכן אני דואג כי אני עברתי ניתוח באוזן. כמו כן אשמח לדעת אם אכן רעש המטוסים מפריע ביומיום הן אם זה מבחינת שינה(אני מאמין שהחדרים ממוקמים רחוק ואטומים,לא?) והן אם זה מבחינת רעש מציק שמצריך לצעוק בכדי לשמוע אחד את השני.
דילמה נוספת שלי - אין לי שום ידע בטכנאות ואף יש לי ידיים שמאליות (זה בצחוק) אבל כן, לא למדתי אלקטרוניקה ואני לא מבין בחשמל.. זאת יכולה להיות בעיה עבורי?
כמו כן האם כדאי לדחות את הגיוס (בלת ברירה) בחצי שנה בכדי להתקבל לחיל האוויר בתור טכנאי מטוסים שכאמור מצריך קד"צ 3 חודשים או שעדיף לוותר על זה, לבקש תאריך גיוס מוקדם
ולהתגייס ככל הנראה או לתותחנים או לחילוץ והצלה.
אני ממש מתלבט משום שאם אני יבחר בחיל האוויר אני יתגייס בגיל מאוד מאוחר - 19.5
ואשתחרר כאמור בגיל מאוחר מאוד...
אשמח לקבל תשובות,
תודה רבה!
נערך לאחרונה ע"י metoraf בתאריך 23-09-2005 בשעה 02:11.
|