
25-09-2005, 09:16
|
|
|
|
חבר מתאריך: 06.02.05
הודעות: 208
|
|
|
עצה שלי..
אני רואה שאתה חדש כאן ואתה כנראה לא מכיר את מנוע החיפוש של האתר..
בפינה השמאלית העליונה של המסך יש כפתור שאומר "חפש", תלחץ עליו, תריץ חיפוש על המושגים "צוות אוויר", "ירפ'א" (יחידת רפואה אווירית), "טיס", "מבדקי צוות אוויר" וכו'. אתה תוכל למצוא בחיפוש את כל המידע המבוקש כיוון שכבר נכתב רבות על המיונים לטיס (אפילו אני בעצמי כתבתי לא מעט)
לאחר שתקרא את כל מה שעניין אותך על המיונים, גש לעוגן "מאמרים על גיבושים" בראש העמוד וחפש את המאמרים על גיבוש טיס.
אני גם אתן לך כמה פרטים בסיסיים:
טיס זה קורס שנחשב ליוקרתי ולאחד הקשים ביותר בצה"ל. המסיימים את הקורס מוכשרים לתפקידי צוות אוויר שונים כמו טיס (קרב, תובלה, מסוקים), נווט (קרב,תובלה) ומכונן אוויר.
אורך הקורס הוא 3 שנים, כולל שנה אקדמאית מרוכזת, אשר מאפשרת לך בתום הקורס להיות בעל תואר ראשון. (כך שלמעשה אתה מסיים את הקורס בתור קצין בדרגת סגן, איש צוות אוויר ובעל תואר ראשון). לאחר סיום הקורס תצטרך לחתום קבע ל-9 שנים במסגרת תפקידך. כלומר סה"כ אתה 12 שנים בצבא (במקרה שלא תרצה להמשיך הלאה בצבא). פרחי הטייס כמובן אוכלים הרבה חרא במהלך הקורס, אך בכל זאת הקורס נערך בבסיס חצרים של חיל האוויר, והם זוכים לתנאים מועדפים.
אם לאחר שתקרא בחיפוש את המידע הדרוש לך ועדיין יהיו לך שאלות, אתה מוזמן גם לפנות אלי בפרטי.
שיהיה לך בהצלחה 
|