לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-09-2005, 07:55
  Shsh Shsh אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.05.02
מה עדיף? (מתלבט)

שלום ,
ניסיתי להתקבל לעתודה אקדמאית למסלול של הנדסת חשמל ומחשבים , ובעדיפות שנייה רשמתי מדעי המחשב.
לעדיפות הראשונה שלי לא התקבלתי , אבל כן התקבלתי למדעי המחשב באוניברסיטת ת"א.
השאלה שלי היא כזאת : יש לי ידע רב במחשבים , ואני די בטוח שאוכל להתקבל לאחד מיחידות המודיעין שעוסקות בזה (פרוייקט גאמה (שאגב אין לי מושג מה זה - אם מישהו יכול לפרט אני אודה לו) או 8-200 ודומיה).
כרגע יש לי עוד שנה עד הגיוס, שמתוכנן ליולי 2006 , אבל סיימתי ללמוד כבר שנה שעברה (ואני עדיין בן 17 וקצת , קפצתי כיתה , סיפור ארוך)
לכן יש לי 3 אפשרויות:
1) ללכת עכשיו לעתודה במדעי המחשב - הקטע הוא שמבחינתי הנושא נטחן, לפחות בשנה הראשונה יהיה לי די משעמם אני מניח. גם אחרי הצבא והכל , המשכורות במקצוע הרבה יותר נמוכות.
2) לחכות לשנה הבאה ולנסות עוד פעם להתקבל לעתודה מחדש (כמובן אחרי שיפור ציונים) , בעדיפות הראשונה שלי - הנדסת חשמל ומחשבים (מקווה בטכניון).
הקטע שפה כל השנה הנוכחית מתבזבזת - אני עובד , אבל לעבוד יהיה לי את כל החיים.
3) לנסות להתקבל לאחת מיחידות המודיעין שעוסקות במחשבים או לפרוייקט גאמה.

אני מבקש מאנשים שמבינים (רק שמבינים) להמליץ לי על דרך פעולה אפשרית, בהתחשב בגורמים הבאים:
1) אני לא רוצה סתם לבזבז את השנה הנוכחית
2) אני רוצה לרכוש מקצוע שיעזור לי בחיים גם אח"כ (משכורות גבוהות)

בנוסף , שאלה נוספת שנוגעת לעניין ,
האם יש אפשרות להכנס כרגע למסלול של עתודה במדעי המחשב , לשפר ציוני בגרויות ופסיכומטרי (במועד הקרוב) ולאחר מכן לפני תחילת הסימסטר הבא, לעבור להנדסת חשמל ומחשבים ?
כלומר , סימסטר אחד ללמוד מדעי המחשב, ולאחריו לעבור ללמוד הנדסת חשמל ומחשבים ?
תודה והמשך יום נעים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-09-2005, 16:07
  o.m.t o.m.t אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.08.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Shsh שמתחילה ב "מה עדיף? (מתלבט)"

כמה בדיוק פסיכומטרי יש לך ומה ממוצע הבגרויות שלך?
אני חושב שהמשכורת במדעי המחשב היא די גבוהה (אלא אם כן בדקת את הנושא), בכל אופן, לא משנה איזה אפשרות שתבחר תצטרך לחכות שנה, חוץ מעתודה במדעי המחשב ששם הלימודים מתחילים ב-30 לאוקטובר (אבל אמרת שהשנה הראשונה היא בזבוז מבחינתך). אם אתה ממש בטוח שהנדסת חשמל תועיל לך הרבה יותר באזרחי הייתי אומר תקרע את עצמך ותשפר את הפסיכומטרי (אם צריך) ואת המקצועות - מחשבים,מתמטיקה, פיזיקה(אם עשית),אנגלית (הדגש בעיקר על מתמטיקה ופיזיקה כי הטכניון מעניק חשיבות ענקית למתמטיקה ופיזיקה יותר מכל מקצוע אחר).

תחשב את הממוצע בגרויות והסכם שלך
http://www.ims.tau.ac.il/md/ut/smdp007_l.asp
http://ug.technion.ac.il/admissions/calc/calc_set.html

נערך לאחרונה ע"י o.m.t בתאריך 28-09-2005 בשעה 16:13.
ישן 29-09-2005, 07:10
  Shsh Shsh אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי o.m.t שמתחילה ב "אני גם יכול להגיד לך שיש לי 2..."

שלום,
כן אני יודע , אם הייתי מקבל עוד נקודה אחת בממוצע בגרויות הייתי מתקבל
(ועכשיו אני מתבאס תחת -נקודה אחת! מישהו צריך להתנקם במורה לאנגלית)

הבעיה שלי בבגרויות הייתה הציון הגשה ,
במיוחד מתמטיקה ואנגלית , בהם הוצאתי ציון גבוה במבחן אבל ציון הגשה נמוך.
כרגע יש לי 84 סופי מתמטיקה 5 יחידות (שזה חלללש)
ו-86 סופי אנגלית 5 יחידות (שגם חלש)

אנגלית אני משפר בטוח , הציונים שלי בבחינה עצמה היו 96,94,92 .
מתמטיקה אנארף אני כבר לא זוכר שום דבר , (עשיתי הכל בי"א)
נקווה שאני אשפר.

אבל בכל מקרה , על מה עדיף לי ללכת?
להכנס עכשיו לעתודה במדעי המחשב , או לחכות שנה לעתודה בהנדסת חשמל או להכנס למשהו של מחשבים בצבא (עדיפות למשהו במודיעין)?
כי שוב, מצד אחד אני לא רוצה כל כך מדעי המחשב , כי זה הרבה פחות טוב מהנדסת חשמל,
אבל מצד שני אני גם לא רוצה סתם לבזבז שנה.
ישן 29-09-2005, 10:56
  o.m.t o.m.t אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.08.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Shsh שמתחילה ב "מה עדיף? (מתלבט)"

הציון שלך במתמטיקה סופי הוא חלש מאוד מאוד, אתה חייב לשפר לפחות ל-90 אויותר מזה כי ציון גבוה במתמטיקה פותח הרבה מאוד אפשרויות לטכניון או לאוניברסיטת תל אביב. בטח אתה יודע את זה, אבל להזכירך, ציוני המגן לא נחשבים חלק מהציון הסופי ברגע שאתה מסיים ללמוד, אלא 100% אך ורק בגרות, אז הייתי ממליץ מאוד לעשות את שאלון 5 (גם אותי דפקו במגן והבגרות הייתה לי 100) כי הוא הכי קל ואין צורך להתכונן כמעט, שאלון 6 גם כדאי לעשות כי אני יודע שבקיץ ובמועד ב' הוא היה קל בטירוף (אני עשיתי בחורף כשהוא היה קשה), שאלון 7 לא הייתי ממליץ לעשות כי זהו השאלון שצריך ללמוד אליו הכי הרבה ודי קשה להיזכר בכל החומר של הוקטורים והדפרנציאלי וכל אלה.
לא ענית עדיין על השאלה- כדי להתקבל להנדסת חשמל יש תאריך מסוים שמשם כבר אינך יכול להגיע, כלומר, אם תשפר את הבגרויות שלך בחורף עדיין תצטרך לחכות שנה? עד כמה אתה טוב במחשבים ואיזה מקצועות דרושים להנדסת חשמל (לא צריך פיזיקה?), הייתי אומר לך ללכת למדעי המחשב כי יכול להיות שהמסלול להנדסת חשמל יהיה לך מאוד קשה כי לפי דעתי הוא דורש פיזיקה שזה מקצוע לא קל בכלל, מתמטיקה ומחשבים ברמה של 95 לפחות. אם אתה חושב שלא תהיה לך בעיה להתמודד עם החומר שם אז בהחלט כדאי לך לשפר את מה שצריך ולהגיע להנדסת חשמל. ההחלטה עצמה היא ממש לא קלה אבל אם אתה ממש לא רוצה ללכת למדעי המחשב ואתה מרגיש שתבזבז שם את זמנך, עדיף לך ללכת לנסות להגיע להנדסת חשמל.
ישן 29-09-2005, 12:57
  Shsh Shsh אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי o.m.t שמתחילה ב "הציון שלך במתמטיקה סופי הוא..."

אני אחדד את הבעיה.
דבר ראשון למדתי פיזיקה עשיתי 5 יחידות הוצאתי במבחן עצמו 86 (ושוב הציון הגשה דפק אותי אבל לא נורא יש פרוייקט במחשבים שמכסה על זה)
להנדסת חשמל עכשיו בכל מקרה לא התקבלתי , ואם אני רוצה לשפר (נרשמתי כבר ממזמן) זה רק במועד חורף שזה בדצמבר.
במתמטיקה עשיתי את המתכונת הישנה , ולכן אני חייב לעשות הכל הכל הכל מההתחלה.
בכל מקרה גם אם אני אתקבל בכוונתי לשפר את הבגרויות והפסיכומטרי שלי בשביל עצמי , לדעת שאני יכול יותר (אני עושה שוב בעיקר בגלל שאין ציון מגן - נפלא!!!)

לגבי ביזבוז הזמן , במחשבים אני מעולה , עובד במקצוע והכל, ולכן זה רק בשביל שיהיה לי תואר "רשמי".
הקטע שאם אני הולך להנדסת חשמל , זה גם יותר יוקרתי, גם אני באמת לומד משהו חדש (כלומר עושה טיפה טוייק במקצוע).
ועוד מנגד יש לי את האפשרות ללכת לאיזו יחידה במודיעין שקשורה למחשבים.
השאלה היא האם אחרי זה זה ייתן לי BOOST כלשהו בקבלה לעבודה, ואם כן (בעצם ברור שכן )
האם הוא יותר טוב \פחות טוב מתואר, והאם גם אחרי נניח 10 שנים עדיין עצם העובדה ששירתי ביחידה זו
או אחרת יעזור לי בקבלה לעבודה (או כמו שאימא שלי אומרת- צריך שיהיה לך רשת ביטחון)
תואר מספק לי רשת בטחון שכזאת.

אוף כמה שאני שונא את המורה שלי לאגנלית עכשיו (היא הורידה לי סתם ים נקודות בציון הגשה , ובעצם בסופו של דבר בגללה אני עומד עכשיו ומתחבט בבעיה הזאת.....)
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:06

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר