לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ‎print ‎"Hello World!"; if‎ ‎not rules.‎know ‎then rules.‎read(); חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תכנות ובניית אתרים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-10-2005, 11:22
  yodan yodan אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.05.03
מה יש ל-IE5.5 נגד האתר שלי?

במהלך הבדיקות של האתר בדפדפנים שונים נתקלתי בבעיה ב-IE 5.5 (על Windows 98 דרך Virtual PC): האתר מוצג כאילו הקובץ נקטע (חסרים כמה DIVים). זאת ועוד: הבעיה קיימת רק כאשר הגלישה מתבצעת דרך השרת. כשאני מוריד את הקבצים ופותח את הקבצים ב-IE 5.5 באופן מקומי, הם מוצגים כשורה (עד כמה ש-IE 5.5 יכול להציג דפים כשורה...).

ההבדל הזה בין התצוגה של אותו דף בדיוק כשהוא מקומי וכשהוא באינטרנט הביא אותי למסקנה שכנראה אני עושה משהו שמעצבן את אפשרויות האבטחה של IE 5.5 (שחמורות יותר באינטרנט מאשר בקבצים מקומיים) - אבל מצד שני, כשהוספתי את האתר ל-Trusted Sites, או שיניתי את הגדרות האבטחה של אזור האינטרנט ל-Low, זה לא עזר לאתר. חוץ מזה, אני לא עושה באתר שום דבר שאמור לעורר בעיות אבטחה.
אותה בעיה בדיוק יש לי בשני אתרים:
http://www.click-savi.org.il/en/ = http://www.click-savi.org.il/he/
http://www.ang-video.co.il
שניהם תקניים לחלוטין XHTML Strict ו-CSS, וה-Layout מבוסס CSS.

מישהו יודע מה לעשות עם הבעיה הזו?

הערה: באתר הראשון שציינתי יש קישור לקובץ CSS עם הגדרות רוחב וגובה שרק IE5 קורא, לתיקון הבאג שלו עם מודל הקופסה, אבל זה לא קשור לבעיה שיש פה כרגע (לפחות לא שאני יודע).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-10-2005, 00:51
  yodan yodan אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ישראל K שמתחילה ב "הקשר הוא שבדפדנים טקסטואליים..."

עם כל הכבוד, אתה לא יכול להשוות את IE 5.5 לדפדפני טקסט עתיקים ו/או עדכניים-מקצועיים (שאגב, האתר אמור לתמוך בהם, כי כל העיצוב וה-Layout נמצאים ב-CSS). הוא לא כזה ענתיקה כמו שאתה מציג אותו - בכל זאת IE 5.5 הוא הדפדפן שמגיע עם Windows 98 ועדיין יש מספיק מחשבים ישנים (וגם לא כל כך ישנים) בארץ ובעולם שפועלים עם מערכת ההפעלה הזאת, והמשתמשים שלהם לא בדיוק טורחים להתקין כל עדכון שמיקרוסופט מוציאה.

"לא ממש ריאלי להתאים את האתר [ל-IE 5.5]"?
עובדה שהצלחתי לבסוף, ועוד בלי לחרוג מן התקן... ;-)

חוץ מזה, בפעם אחרונה שבדקתי עדיין מכרו בתחנות דלק בנזין 96.

נערך לאחרונה ע"י yodan בתאריך 12-10-2005 בשעה 00:53. סיבה: תיקון שגיאות הקלדה
ישן 12-10-2005, 00:43
  yodan yodan אינו מחובר  

הבעיה נפתרה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yodan שמתחילה ב "מה יש ל-IE5.5 נגד האתר שלי?"

הבעיה נפתרה!

מקור הבעיה:
קוד:
<style type="text/css" media="screen"> @import url("cssfile.css"); </style> <style type="text/css" media="print"> @import url("cssfile2.css"); </style>

מה הבעיה עם זה?
מסתבר שכאשר טוענים CSS מקובץ חיצוני באמצעות @import, אינטרנט אקספלורר 5 מתעלם מהגדרות המדיה ומשתמש בשני קבצי ה-CSS גם בתצוגה על גבי מסך וגם בהדפסה.

אז למה זה הסתיר לי DIVים?
ב-CSS של ההדפסה הגדרתי DIVים מסויימים בתור מוסתרים (אלה שלא אמורים להיות מודפסים), ולכן זה השפיע גם על תצוגת האתר עצמו ב-IE5 והסתיר את אותם DIVים.

ולמה זה הסתדר בתצוגה מקומית?
כשהורדתי את הקבצים למחשב שלי לבדיקה, לא טרחתי להוריד גם את קובץ ה-CSS האחראי על ההדפסה, כי הייתי בטוח שהוא לגמרי לא קשור... כשהקובץ הזה היה חסר, לא היה מה שיסתיר את ה-DIVים הסוררים.

כיצד לתקן את הבעיה בלי לוותר על CSS נפרד להדפסה?
פשוט טוענים CSS מקובץ חיצוני ככה (במקום כמו שכתבתי קודם):

קוד:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="cssfile.css" media="screen" /> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="cssfile2.css" media="print" />

את זה IE5 יודע להבין, כמו גם דפדפנים אחרים ו/או עדכניים.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:08

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר