לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-10-2005, 12:24
צלמית המשתמש של lioravr
  lioravr lioravr אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.11.04
שלח הודעה דרך MSN אל lioravr
שאלה צילום במצב אוטומט - מביך או חיוני? דיון קטן בנושא

לפעמים כך נודה חלקינו מצלמים על מצב אוטומט. הדיו יתמקד על שני המצבים אוטומט מול ידני מלא ולא על מצבי S או SP או A כיוון שלא זאת הנקודה.

האם לדעתכם כאשר רוצים לצלם עם מצלמה מקצועית נגיד canon 20d תמונה איכותית זה ראוי לצלם באוטומט או "מקצועי" יותר לעבוד על ידני. אני אסביר:
לא פעם אנחנו רוצים לצלם נגיד איש בשפת הים. המצב האוטמטי מאפשר לנו נגיד f 8 ו s 1200.
אנחנו באמת חושבים בעומק שדה של f8 יתאים לנו ואם נעבור לידני הרי נעביר את המצלמה סביר להניח לאותו מצב שהאוטומט נתן לנו.
אם כך - מדוע לא לצלם את התמונה באוטמט?
ברור כמובן שאם אנחנו רוצים לשנות הגדרה ספיציפית כמו עומק שדה או מהירות צמצם או תמונה פנורמית אין לנו שימוש יעיל במצב אוטומט אבל מה קורה לגבי כל שאר התמונות - למה לא באוטומט?

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.upfree.net/download2.php?a=5294272&b=32e470b5ea05a04b3df814e9a02b576e]

כתובת האתר שלי: http://www.Liri.up.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-10-2005, 14:32
  Benor2005 Benor2005 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.04.05
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Dean שמתחילה ב "אני אישית מצלם כמעט תמיד על..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Dean
אני אישית מצלם כמעט תמיד על ידני מלא, כי פשוט ככה אני מתרגל יותר את העניין, ויותר לומד להתאים הגדרות שונות לתנאים שונים, זה כאילו אימון. אז קורה שטועים ומפספסים, מנסים שוב, ניסוי וטעיה.
הפעמים היחידות שאני מצלם אוטומט זה כשיש סיטואציה מהירה כלשהי שהולכת להיגמר, וצריך למהר ולצלם, או שסתם אני רוצה לקחת סנאפשוט של משהו, לא בשביל הערך הצילומי שלו, אלא סתם למטרת התיעוד של מה שאני מצלם, וגם במקרים כאלה הרבה פעמים אני מעדיף לצלם על ידני.

אני לא מצלם ב- 20D אבל אני בערך כמוך, אבל במצבים כאלה אני משתדל שהמצלמה תהייה על מצבים מוכנים מראש נגיד Portrait דברים כאלה... האוטומטי של המצלמה A80 בד"כ לא יוצא ממנו תוצאות טובות.

נערך לאחרונה ע"י Benor2005 בתאריך 11-10-2005 בשעה 14:35.
ישן 11-10-2005, 16:07
צלמית המשתמש של carish1
  משתמש זכר carish1 carish1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.03
שלח הודעה דרך ICQ אל carish1 LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי lioravr שמתחילה ב "צילום במצב אוטומט - מביך או חיוני? דיון קטן בנושא"

לכל ידידי המלומדים....
מצלמות שמכבדות את עצמן (קרי קנון וחברותיה) יצרו מצב שגם באוטומט ניתן לשנות קומבינציות של הגדרות.
למי שיש קנון, שימו על מצב אוטומט, תנו יצי לחויה על כפתור הצמצם כדי לקבל מדידה ונתונים ואז סובבות את הגלגל העליון (הראשי) ימינה או שמאלה ותקבלו עוד מצבים של אוטומט, ימינה פותח צמצם ומעלה מהירות, שמאלה סוגר צמצם ומוריד מהירות.

אני אישית מצלם די הרבה על אוטומט (זה המצב הכי ספונטני) ואם אני מצלם הרבה תמונות בסט אחד אז אני עובד בשלב מסועם לעדיפות צמצם (כשמהירות לא מעניינת אותי) וההיפך, עובר לעדיפות מהירות תריס כשמהירות היא רוב העיניין שלי.

משה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:48

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר