26-09-2005, 06:52
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.09.05
|
|
|
עזרה: הפיכת מודם ECI 312 לנתב
בדקתי וחיפשתי פה בפורום אך לא הצלחתי למצוא תשובה לענייני ואשמח לעזרה.
יש לי שני מחשבים מחוברים באמצעות האב וכן מודם ECI 312 שמחובר להאב גם כן. נכון לעכשיו כל אחד מהמחשבים יכול להתחבר לאינטרנט כאשר האחר מנותק. אני מעוניין (כמובן) ששני המחשבים יוכלו לחלוק את חיבור האינטרנט. ניסיונותי להשתמש ב-ICS של WINXP עלו בתוהו ולקח זמן עד שראיתי שבעצם אני חייב שני כרטיסי רשת בהוסט כדי להפעיל את זה.
נראה לי שהפיכת המודם לנתב תפתור עבורי את העניין בקלות רבה. מה שכן אני לא רואה את המודם בכתובת ה-IP שצויינה ברוב ההודעות 10.0.0.138 ולכן לא יכול לחשוב בכלל על לשנות תצורה. לא דרך הדפדפן ולא עם פינג. כשאני לא באינטרנט IPCONFIG מציג רק את כרטיס הETHERNET ושאני מחובר יש בנוסף את חיבור ה-PPP שלי עם כתובת IP שמשמשת את המחשב כלפי חוץ.
יש לי נכון לעכשיו את הפיירוול של NORTON אבל אני שוקל לזרוק אותו (עדיף ZONEALARM או להסתפק בזה שיש לWINDOWS?). אגב, גם כשאני רואה את המחשב השני ברשת אני יכול להגיע לשיתופים ולראות את הקבצים שבהם אך לא להעתיק אותם (הם מצויינים כENCRYPTED).
כמו כן לא מצאתי מדריך כדי למודמים האחרים ובאמת יהיה מצויין אם מישהו בעל יוזמה ירים את הכפפה ויתאים את המדריכים הקודמים למודמים הנוספים הנמצאים בשוק.
אגב, מהאתר של ECI לא הצלחתי להוריד את המדריך למשתמש (השרת למטה?).
תודה מראש.
|