03-10-2005, 01:23
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.08.02
|
|
...
אני אולי לא דוגמא טובה, אבל אני אספר לך איך עברתי היסטוריה.
שנה שלמה כמעט ולא נכנסתי לכיתה, ואם נכנסתי, לרוב התעסקתי במקצועות אחרים, מתמטיקה/מדעי המחשב.
עבר זמן מה, והמתכונת רק התקרבה והתקרבה.. והתחלתי לחשוב על כך שלא אצליח להתמודד עם כמות החומר ובנוסף, כמעט ולא הייתי נוכח בשיעורים.
שבוע לפני המתכונת, לקחתי את עצמי בידיים, ואספתי את החומרים של כל השנה, והתחלתי ללמוד.
לא סתם ללמוד, אפשר להגיד שזה היה חרישה, מעל 6 שעות ביום, קורה פרק, מסכם אותו, עושה מבחן לעצמי וזוכר אותו בע"פ כל אות ופסיק.
בסוף כל סיכום, חברתי מאגר שלות + מאגר תשובות, נעזרתי במיקוד ע"מ לחבר שאלות לעניין, ולא במקרה לחבר שאלה שלא תופיע.
לאחר שסיכמתי את כל הפרקים וחברתי את המאגר שאלות + תשובות (יומיים בערך לפני המתכונת), ניסיתי לזכור בע"פ הכל, מעל 50 שאלות שחברתי, ובסוף אני אגיד לך, זה השתלם. הוצאתי מאה במתכונת ומאה עגול בבגרות, פלוס הגיע לי 10 נקודות בונוס על כך שאני עולה חדש.
אז לסיכום כל מה שכתבתי (אם בכלל קראת )
1. אל תפחד מכמות החומר, זה לא אומר כלום - תשקיע בזה ואתה תראה שתצליח.
2. תסכם כל פרק שלמדתם, תחבר לך מס' שאלות, ותעשה לעצמך מבחן עליהן (שיטה טובה לדעתי)
3. נעזרתי בהקלטות שעשיתי על מאגרי השאלות + תשובות ע"מ לזכור את כל החומר בע"פ פיקס, שלא אפספס אפילו נקודה אחת.
אולי אני הגזמתי, אבל תחשוב, אם הייתי בפיגור בחומר, והצלחתי.. אז אין סיבה שלא תצליח.
GL.