לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-10-2005, 14:37
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
בג"ץ התיר לא לממן ארוחות בחינוך החרדי

בג"ץ התיר לא לממן ארוחות בחינוך החרדי
יום ראשון, 16 באוקטובר 2005, 11:42 מאת: יובל יועז, הארץ

השופטים קבעו שהורים שבחרו לשלוח את ילדיהם לחינוך פרטי אינם יכולים לדרוש מהמדינה לשתפם במפעל ההזנה. ש"ס: ההחלטה מפלה

עוד בכתבה:
"מי שרוצה ארוחת צהריים - חייב לקבל את דברת"»

בג"ץ דחה הבוקר את עתירתה של עיריית ביתר עלית, שביקשה לחייב את משרד החינוך לממן ארוחות חמות לתלמידים בכל 32 בתי הספר היסודיים בעיר, לרבות בתי ספר השייכים לבתי הספר העצמאיים החרדיים. השופטים מישאל חשין, מרים נאור וסלים ג'ובראן קבעו, כי "חוק ארוחה יומית לתלמיד" חל רק על בתי הספר המקיימים יום לימודים ארוך בהתאם ל"חוק יום חינוך ארוך", וכי חוק זה חל רק על בתי הספר הממלכתיים והממלכתיים-דתיים.

בשנת הלימודים תשס"ד התקיים הניסוי של מפעל ההזנה בכל מוסדות החינוך בביתר עלית, ואולם בשנת הלימודים הקודמת החל מפעל ההזנה לפעול מתוקף חוק ארוחה יומית. בשנה זו הפעיל משרד החינוך את מפעל ההזנה רק בבתי הספר שעליהם חל "חוק יום חינוך ארוך". עקב כך בוטל מימון הארוחות ב- 23 בתי ספר חרדיים עצמאיים, ומימונם נמשך רק בתשעה בתי ספר - שניים ממלכתיים ושבעה מרשת "מעיין החינוך התורני" של ש"ס.

עיריית ביתר עלית דרשה ממשרד החינוך להמשיך בהפעלת מפעל ההזנה בכל מוסדות החינוך שבתחומה, בנימוק שזו אפליה פסולה של תלמידי החינוך החרדי העצמאי; ובנימוק שחוק ארוחה יומית עומד בפני עצמו, ואינו תלוי בתחולת יום חינוך ארוך. ואולם בג"ץ קבע, כי תכליתו של חוק ארוחה יומית היא לשרת את יום החינוך הארוך באותם מוסדות חינוך שבהם חל חוק זה.

לדברי השופט מישאל חשין, "הורים שהחליטו שלא לקבל שירותי חינוך חינם אין כסף במסגרת החינוך הממלכתי, ותחת זאת בחרו בחינוך פרטי שאינו חינוך ממלכתי, לא קמה להם זכות לדרוש מהמדינה כי תממן את הוצאות לימודיהם של ילדיהם. הגופים המחזיקים בבתי ספר שאינם רשמיים הם הנושאים בנטל ההוצאות של אחזקת בתי הספר, ובכלל הוצאות אלה יבואו גם הוצאות הנדרשות למתן ארוחה יומית לתלמיד. בעול התורה נושאים הגופים הפרטיים - כך גם ישאו בעול הקמח".

בעקבות ההחלטה הודיעה עיריית ביתר עלית, כי תגיש בקשה לדיון נוסף בעתירתה בהרכב מורחב.

"מי שרוצה ארוחת צהריים - חייב לקבל את דברת"

יו"ר ש"ס, אלי ישי, הגיב בחריפות להחלטת בג"ץ: "בית המשפט הפך את התלמידים החרדים לתלמידים סוג ב', ובכך הכשיר מדיניות של הפקרה והפקרות. בית המשפט המשיך ליצור בקעים מיותרים בעם היהודי, ואישרר היום החלטה המפלה על רקע של אמונה. מדובר בהחלטה היוצרת אפרטהייד אנטי יהודי".

ח"כ רוני בריזון (שינוי), אמר בתגובה: "מי שרוצה ארוחת צהריים חייב לקבל גם את יתר רפורמת דברת".

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-10-2005, 01:05
  chutchut chutchut אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.10.05
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי לא עוד דומם שמתחילה ב "או שזה חינוך פרטי או שלא! שיחליטו!"

דבר ראשון אני רוצה לברך את מיני מעומק ליבי על התמנותה לתפקיד החדש , עלי והצליחי !

שנית אני די חצוי למשמע הידיעה, אני זוכה לכינויים מעליבים ממיני
בצורה קונסיסטנתית אני מבוזה ומושפל על ידה ומכונה

מוקיון סאטמאר !!! (על כבודי אני מוחל אבל כואב לי הלב על חסידות
סאטמאר המעטירה שכבודה מבוזה)

היא הוספה שיר מיוחד לחתימה שלה במיוחד ללעוג לי ולגרום
לי עצבות

לכן הלכתי לרב דב באק ושאלתי כיצד עלי להגיב למשמע הבשורה
על מנוייה של מיני קיבלתי תשובה המורכבת משלושה חלקים

1. בזכות נשים צדקניות יגאלו בני ישראל
2. הנעלבין ואינם עולבין שומעין עלבונם ואינם משיבים .....
3. בעקבות ברור אצל גורמים בקרית באבוב בבת ים מתברר שלמיני יש נפש צדיקה שצועקת ורוצה להתגלות (יש לה רגישות
מופלאה לבעלי החיים מה שמראה שבבסיס יש לה נשמה טובה)

לאחר ששקלתי את כל הנקודות לעיל לא נותר לי , למרות חלוקי
הדעות שקימים בננו, לברך את מיני לאחל לה בראות הגוף והנפש
הצלחה בניהול, מי ייתן ותגלה רגישות ורוחב לב גם למי שמציג
דעות החריגות לתפיסתה.

בידידות

"המוקיון"
ישן 16-10-2005, 18:26
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
בזיון, זו אפליה בוטה .
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "בג"ץ התיר לא לממן ארוחות בחינוך החרדי"

במשך שנים מאפשרת המדינה את קיום המוסדות העצמאיים, מרביתם חרדים אך יש גם חילוניים. כלומר, למרות חוק חינוך חובה חינם, הילדים האלה לא זוכים לחינוך מטעם המדינה.
הטענה לפיה החינוך העצמאי משמש תחליף לממלכתי וישראל לא צירכה לדאוג למחונכים-ממילא גם היא שקר משום שהילדים האלה לא לומדים את כל המקצועות שאותם צריכה המדינה להנחיל להם כדי שיוכלו להתמודד עם החיים המודרניים. עכשיו מוסיפה המדינה חטא על פשע ומשתמשת במחדל שלה עצמה(כלומר אי חינוך הילדים) כדי למנוע מהם אוכל.היש סיפור קפקאי מזה?

ילד כזה כשיגדל יוכל לא רק לתבוע את המדינה להשלים את חינוכו במדעים, מתמטיקה, אנגלית , עברית וכו וכו אלא גם לתבוע אותה על כל הארוחות להן לא זכה בבית הספר בגלל אפליה. ואם אתם חושבים שאני מגזים , דעו לכם שתביעה של חסרי בגרות נגד המדינה כבר הייתה. אם מישהו יודע מה הייתה התוצאה אני אשמח לגלות.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:16

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר