לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-10-2005, 17:36
צלמית המשתמש של mayafi
  mayafi mayafi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.08.04
שאלה עדשות וסנסור - שתי שאלות

בעבר (למעשה עדיין רק שאינני משתמשת בה) היתה לי עדשה 50MM שמתאימה לSLR (פילם) שברשותי. חשבתי לקנות לי עדשה כזו גם ל-D50, אבל...
במצלמת SLR עדשת 50MM תציג בסופו של דבר תמונות של אורך מוקד של 50MM, ואם הבנתי נכון את עניין הסנסור ברוב הDSLR הרגילות (דוגמת ה-D50) הרי שבחישוב המכפיל, עדשת 50MM תיתן למעשה תמונות עם אורך מוקד של 75MM.
במקרה שכזה, אולי עדיף לי לחפש עדשה 35MM שהיא תהיה קרובה יותר ל-50MM - אני צודקת, או שפספסתי פה בענק?

בנוסף (ובאותו עניין), כאשר אני מסתכלת דרך ה-VIEWFINDER אני רואה את התמונה דרך העדשה והמראה, כלומר, עדשה באורך מוקד 55MM, תציג לי תמונה באורך מוקד של 55MM, אבל ברגע שאני מצלמת, המצלמה תשמור את התמונה הגדולה יותר באורך מוקד 80MM - שוב, האם אני צודקת או שפספסתי פה בענק?

תודה מראש לעונים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-10-2005, 19:35
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי mayafi שמתחילה ב "עדשות וסנסור - שתי שאלות"

קצת סדר בנושא - העדשה "תקרין" אחורה בדיוק את אותה התמונה, הן במצלמת פילם 35 מ"מ והן במצלמות דיגיטליות בעלות קרופ-פאקטור כלשהו. מי שלכאורה "משנה" את אורך המוקד הוא החיישן - תמונה שתצולם עם ה-10D שלי ועדשת 50 מ"מ תיראה (מבחינת הפרספקטיבה) כאילו צולמה עם מצלמת פילם בפריים מלא ועדשת 80 מ"מ. למה ? כי החיישן לוקח רק את החלק המרכזי של התמונה (לא את כל הפריים) שמקרינה העדשה ולכן ה-field of view הוא קטן יותר, או במילים אחרות - מתאים "כאילו" לעדשה ארוכה יותר. חשוב להבין שאורך המוקד האמיתי אינו משתנה (וכן גם ההגדלה של העדשה אינה משתנה), אלא רק ה-field of view - וזאת בניגוד למה שנהוג לחשוב שכאילו הקרופ-פאקטור "מכפיל" את אורך מוקד העדשה.

עכשיו, למה רואים בעינים את אותו הדבר שייצא בסופו של דבר בתמונה ? פשוט מאוד - גם המראה וגם הרכיבים של העינית קטנים בדיוק באותו קרופ-פאקטור מאלה של מצלמת פריים מלא ומותאמים כך שמה שניתן לראות דרך העינית - יתקבל גם על החיישן.

כדי לא לסבך את העניינים יותר מדי - לוקחים את אורך המוקד שכתוב על העדשה ומכפילים אותו בקרופ-פאקטור כדי לקבל את אורך המוקד (או יותר נכון - field of view) "האפקטיבי" על גוף דיגיטלי. כלומר - עדשת 50 מ"מ תתאים ל-field of view של עדשת 50 כפול 1.5 (במקרה של ניקון) = 75 מ"מ, ועל מנת לקבל field of view של 50 מ"מ ב-SLR הדיגיטלית, צריכים לקנות עדשה של כ-35 מ"מ.

מקווה שלא סיבכתי יותר מדי

נערך לאחרונה ע"י Olegis בתאריך 23-10-2005 בשעה 19:39.
ישן 24-10-2005, 01:40
צלמית המשתמש של KoKo_
  KoKo_ KoKo_ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.03.04
שלח הודעה דרך ICQ אל KoKo_ שלח הודעה דרך MSN אל KoKo_
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Olegis שמתחילה ב "נכון מאוד. בגלל field of view..."

אולג, מאיה שאלה:
"לפי ההסבר שלך אין שום הגדלה, אלא רק שינוי ב field of view - מה שזה אומר שאם אני אקנה עדשת 50MM אני יכולה להיות רגועה שאני לא אקבל הגדלות יחסית למה שהייתי רגילה בSLR הישנה שלי, אלא רק field of view קטן יותר, נכון?"
המשפט נכון מבחינה תיאורטית, אבל מבחינת תוצאה סופית - במצלמות עם קרופ פאקטור (כמו הD50 של מאיה) תהיה הגדלה.
אתה יכול להבדיל בין צילום ב75מ"מ FF לבין 50מ"מ שצולם בD70? אני לא.
המשפט הכי מדוייק שאני יכול לנסח הוא -
מכיון שגודל החישן קטן יותר מ35מ"מ - רק חלק מהתמונה שהעדשה יוצרת נראה ע"י החיישן, ונותן זוית ראיה שהיתה מתקבלת בעדשה שאורך המוקד שלה גדול במידה הפוכה ליחס גודל החיישן ל35מ"מ.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:15

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר