24-10-2005, 23:16
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.10.01
|
|
|
ואנונו שוב מותח את החבל- "ישראל רצחה את קנדי"
ואנונו ממשיך להתראיין לכלי תקשורת זרים, בניגוד לאיסור המפורש שהוטל עליו. הפעם, האשים את ישראל בחיסול הנשיא קנדי, כינה את היהדות פרימיטיבית וגזענית, והשווה את ישראל לאירן
מרגל האטום, מרדכי ואנונו, מוסיף להפר את האיסור שהוטל עליו, ומתראיין לכלי התקשורת הזרים. בימים האחרונים העניק שני ריאיונות – לעיתונאית שוויצרית ולשדר פלשתיני העובד בתחנת רדיו רדיקלית בארה"ב.
"לישראל יש 400 פצצות אטום"
"לפני שעזבתי את עבודתי בכור האטומי בדימונה בשנת 1986, צילמתי את מה שקורה בתוכו, מתוך מטרה להראות לעולם שישראל מסתירה סודות גרעיניים.", מספר ואנונו. "בכור שימשתי כאחראי על ייצור המרכיבים הגרעיניים מהם בונים פצצות אטום. בזכות זאת, ידעתי בדיוק את כמות החומר הבקיע שהם מפתחים ואיזה סוגי פצצות הם מייצרים שם". לטענתו, "כבר אז בשנת 1986, חישבתי שיש לישראל 200 פצצות אטום, וכן פצצות מימן מהסוג החזק ביותר. בשנים שעברו מאז, הם כבר הצליחו לפתח 200 נוספות".
"ישראל רצחה את קנדי"
ואנונו לא היסס להאשים את ישראל בחיסול מנהיג המעצמה הגדולה בעולם. "ישראל משתמשת בנשק הגרעיני שלה כדי לסחוט את ארה"ב", טען. "נשיא ארה"ב, ג'ון קנדי, נרצח משום שביקש לשלוח פקחים לכור האטומי בדימונה. עובדה שלאחר הירצחו, שינו הנשיאים האמריקנים שבאו אחריו את מדיניותם כלפי הגרעין הישראלי".
"היהדות היא אוסף של מסורות פרימיטיביות"
בריאיונות דיבר מרגל האטום גם על משפחתו והחלטתו לנטוש את הדת היהודית. "בני משפחתי לא מבינים את מעשיי", מגלה ואנונו. "מה שהפריע להם יותר מכל היא העובדה שהפכתי לנוצרי. זה הפריע להם יותר מזה שחשפתי את סודות הגרעין של ישראל. אני מכבד אותם והם מכבדים את חיי. שמרנו על קשרים טובים, אבל איננו רואים יותר אחד את השני".
"החלטתי להתגורר במקום בו איני צריך לראות את החברה היהודית המכוערת", מסביר ואנונו את החלטתו להתגורר בכנסיית סנט ג'ורג' בירושלים. "כבר בגיל 15 או 16 התחלתי למתוח ביקורת על היהדות משום שהיהודים מתנהגים כיום באותה דרך עליה מתח ביקורת ישו לפני 2,000 שנה. לא הסכמתי לקבל את מה שהם אומרים שיש רק עם נבחר אחד. לא הסכמתי לאמונה שלהם שהם גזע עליון. הם מפרשים מילולית כל מילה שנכתבה בתנ"ך לפני 2,000 שנה, ואני החלטתי שאחרי כל כך הרבה זמן, הרעיונות האלה הם שטויות, אין דבר כזה גזע עליון", אמר.
"אני לא אדם דתי, אין בכוונתי להפוך לכומר", מגלה ואנונו. "אולם עזבתי את היהדות והלכתי בעקבות ישו שמטיף לאנושיות. היהדות היא אוסף של מסורות פרימיטיביות. העולם השתנה ב-2,000 השנים האחרונות והיהודים צריכים לקבל את זה".
http://news.msn.co.il/news/Internal...05102417601.htm
|