לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-10-2005, 13:07
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Arziv שמתחילה ב "ISO 800, צמצם פתוח כמה שיותר,..."

מניסיון שלי בתנאי תאורה שיש בהופעות, אפילו איזו 1600 וצמצם של f/2.8 לפעמים בקושי מספיקים כדי לייצר זמן חשיפה "נורמלי" של 1/200 או 1/125 (כל דבר מתחת לזה יגרום לאובייקט זז להימרח).

כמו כן, אני מציע לצלם במוד ידני ולבחון את החשיפות במקום ע"י היסטוגרמה. למה ידני ? כי במוד האוטומטי או החצי אוטומטי יהיה לך קשה מאוד לשלוט על החשיפה בגלל תנאי התאורה המשתנים על הבמה. לכן תצלם פריים-שניים בתאורה שנראית לך "אופיינית" להופעה (או לחלק מסויים שלה) ותקבע את החשיפה לפי הפריימים האלה. אם במהלך ההופעה תראה שינויים קיצוניים מדי של תאורה - תוכל לפצות בהתאם ע"י פונקציית פיצוי חשיפה, לרוב זה מסתכם בסטופ \ סטופ וחצי לכאן או לכאן.

צלם המון (ב-RAW כמובן) - זה יאפשר לך כמות גדולה יותר של פריימים טובים ואפשרויות עריכה מגוונות יותר. נושא ה-WB הוא בעייתי מאוד בהופעות ולכן כיוון ה-WB בעריכה הוא דבר שאין להמעיט בחשיבותו.

הצתייד בתוכנה טובה לניקוי רעשים - בגלל שתצלם ברמות ISO גבוהות וכמעט תמיד תהיה ב-under exposure, יהיה לך הרבה רעש בתמונות. אני ממליץ על Noise ninja.

אם אין ברשותך עדשת טלה איכותית - תבדוק אפשרות להיות נייד ליד הבמה.

זהו פחות או יותר, מקווה שעזרתי. בהצלחה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-10-2005, 18:26
צלמית המשתמש של carish1
  משתמש זכר carish1 carish1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.03
שלח הודעה דרך ICQ אל carish1 LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Kobmyster שמתחילה ב "טיפים לצילום הופעות בתנאי תאורה חלשים"

שוב, רבותי...
לא חובה להעלות ISO כל כך גבוה.
למה לא לתת עצה להיות יציב עם יד ברזל?
אני לא גדול מימדים אבל פיתחתי יכולת להחזיק את המצלמה בצורה מאוד יציבה והרבה פעמים שאלו אותי אם השתמשתי בחצובה והתשובה היא לא.
כל העיצות לגבי לצלם הרבה וב RAW טובות מאוד מבחינה טכנית אבל לתת לצלם עיצה לצלם מראש עם הרבה רעש לדעתי, היא מוטעית.
אני הייתי מתקרב ככל האפשר לשורה הראשונה ומנסיוני בנופעות חיות, יש לרוב תאורה מאחורי המופיעים אז יהיה לך חשיפות טובות.

לצערי אני על המקינטוש כרגע מחוץ לבית אז אין לי אפשרות להעלות דוגמאות אבל בעבר העלתי כמה כאלו, של משינה ומוש בן ארי אז אפשר לחפש ולמצוא...
הנה משינה, ב איזו 200.
הנה משינה ב iso 200

נערך לאחרונה ע"י carish1 בתאריך 30-10-2005 בשעה 18:34.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:52

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר