03-10-2005, 22:19
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.01.05
|
|
|
אז אני מבין שכבוד הסנאטור lea10 לא יתמוך במינויה
אכן מכה קשה למפלגה הרפובליקאית.
כמה תיקונים:
בארה"ב תואר במשפטים אינו תואר ראשון אלא שני.
לגבי העדר נסיון שיפוטי - האם זה בהכרח חסרון? מנהיג המיעוט הדמוקרטי בסנאט, הארי רייד, חושב שזה דווקא יתרון, והוא היה מהמתנגדים למינוי רוברטס. המועמדת היא לא הראשונה ללא נסיון שיפוטי, השופט וויליאם רנקוויסט שנפטר לפני כמה שבועות, למשל, מונה גם הוא ללא נסיון כזה ובכל זאת נחשב לאחת מהדמויות המשמעותיות בהיסטוריה המשפטית של ארה"ב.
מדוע אתה מצפה שרפובליקאי יתנגד למינוי רוברטס? מה הפגם שיש במינוי שיצדיק צעד בלתי לויאלי שכזה?
לגבי התרומות של המועמדת לקמפיינים של בוש. בארה"ב תמיכה פוליטית של אנשים אמידים מתבטאת בתמיכה כספית, לעתים לא מבוטלת. אני אישית מעדיף שהעמדה הפוליטית של המועמדים תהיה גלויה לעין כל כמו במקרה הזה, מאשר אפופת מסתורין כמו בישראל.
כרגע בארה"ב רב הנסתר על הגלוי לגבי המועמדת ולכן רב התגובות מתונות למדי. אני משוכנע שאתה מכיר את המערכת האמריקאית הרבה יותר טוב מכל הפוליטיקאים והפרשנים ולכן אתה יכול להרשות לעצמך לחרוץ דעה כה מהר. אפילו בצד הדמוקרטי של המפה נשמו לרווחה בהוודע שהמועמדת אינה דמות שנויה במחלוקת בשמרנותה.
אני ממליץ לך למתן את הטון השחצני והמזלזל - אמנם מדינת ישראל היא מדינה בעלת מסורת דמוקרטית יציבה ועתיקת יומין, אבל אין זה אומר שמדינות החסות שלה כדוגמת ארה"ב נופלות ממנה מבחינה ערכית.
להבדיל מבארץ, בארה"ב תהליך המינוי של שופטים עליונים הוא שקוף ופומבי ומידע רב יימסר לציבור ולנבחריו אודות מאיירס. בסיום הליך הבחירה תצטרך המועמדת לענות על שאלות נוקבות של וועדת המינויים של הסנאט - שאלות על נסיונה, אמונותיה וכוונותיה. אני ממליץ לך להאזין לשימוע הזה בבוא העת - אולי תחכים קצת.
נערך לאחרונה ע"י Sam Weller בתאריך 03-10-2005 בשעה 22:31.
סיבה: סגנון
|