לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-11-2005, 00:39
  kapuchkes kapuchkes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.07.04
לדעתי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Pussy_Cat שמתחילה ב "בנות בקרבי"

אשה שרוצה לשרת כלוחמת מאוד מוערכת בעיני בגלל הרצון להקריב ולהתנדב לשירות מאתגר וממושך יותר, למרות שאינה חייבת, ולתת מעצמה למען העם והמדינה.

אבל

לדעתי הכוחות הנפשיים הללו צריכים להיות מנוווטים לכיוון אחר של נתינה למען העם והמדינה מאחר וגוף האישה לא בנוי לשאת בנטל הפיזי שנדרש מלוחם. הוא יכול לשאת בנטל אך הוא אינו בנוי לזה.
האשה נבראה עם רחם והיא זו שצריכה ללדת ילדים- כך קבע בורא עולם. דרישות פיזיות מרובות מצד האשה יכולים לגרום לצניחת הרחם.
דוגמא נוספת היא שנשים לא סובלות מכאבי גב כמו גברים. כאבי הגב תפקידם להתריע על עומסים מופרזים על הגב, עומסים שצריכים להתחלק על שאר הגוף. כאבי הגב מסמנים שהגב נמצא תחת לחץ כבד ויש להקל עליו. -אצל נשים כאבי גב לא מופיעים כלומר: הגב לא מתריע על עומסים מופרזים עליו ולכן האשה לא יודעת להפחית ממנו עומסים כלומר: הגב נפגע אט אט בלי שום אפשרות לדעת זאת כדי לתת לו מנוחה. התוצאה: נשים רבות שלוקחות חלק פיזי בשירותם סובלות מפריצות דיסק- נפוץ מאוד אצל נהגות האמרים.

לכן

לדעתי כדאי לטובת כולנו שהנשים לא יקחו על עצמם תפקידים קרביים ו/או פיזיים למרות ,שיכול להיות שמאוד יצליחו בהם, כדי לשמור על הבריאות וכמו שאומרים- על עתיד ילדינו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-11-2005, 02:33
  Scylla Scylla אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.10.05
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי micro9 שמתחילה ב "ברשותך אני אענה רק על השאלה..."

אני בדעה שלך...

יש המון בנות שרוצות להיות קרביות או משהו קרוב לזה בגלל הקטע של ההוכחה לכולם שגם בנות יכולות.
זה לדעתי בולשיט, והבנות האלו עתידות לגלות בעצמן שהן טועות ושזה סבל הרבה יותר גדול ממה שהן חשבו.

לעומת זאת יש את הבנות שבאמת מרגישות משיכה את התפקיד הפיזי, ורוצות למצות את עצמן ולגלות את הגבולות שלהן ולראות בעצמן ולהוכיח לעצמן שהן יכולות, לא להוכיח לגברים.

המון בנות רוצות להיות מ"כיות בנים... זה תפקיד מאוד מאוד מבוקש, למה? אישה רוצה להרגיש איך זה לטרטר בנים ולהגיד להם מה לעשות והם יצייתו לה.
דברים כאלה נובעים מרגשי נחיתות חמורים...

בנות יכולות לשרת בקרבי, עד גבול מסויים, מי שיש לה מספיק כוח רצון יכולה להסתדר בתפקידים הקרביים שמוצעים לבנות, אבל לדעתי אין (כמעט!) בנות שמסוגלות להשתוות לבנים מבחינת יכולות פיזיות וגם מנטליות, גם בנים בכושר ירוד בנוים לעמוד בסבל יותר גבוה מבחינה מנטלית ופיזית.

לדעתי התפקידים הקרביים שמוצעים לבנות בהחלט הולמים, ולא צריך להציע פחות מזה, ולא יותר מזה.

לגבי כל הקטע של ה"וואסח"...
אני לא מתגייס לקרבי בשביל הפוזה חס וחלילה, אבל אני חושב שמי שעובר את כל זה, מגיע לו הגאווה של לצאת החוצה עם נשק, מדים הולמים וחזה נפוח - הוא הרוויח את זה בכבוד.
ישן 03-11-2005, 22:02
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
אני לא הייתי כ"כ פסקני בנושא.
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי yziser שמתחילה ב "בכלל לא נכון"

המסעות הם פסיק קטן בעומס המוטל במהלך ההכשרה על חייל החי"ר. מה גם שצריך לזכור שהעומס העיקרי על חייל החי"ר מגיע בסוף ההכשרה שלו. הבנייה של חייל החי"ר מתמשכת לאורך כל שירותו: הטירונות היא חימום, האימון מתקדם מהווה עליית מדרגה. האימון שנעשה (היום מעט מאוד) במסגרת הגדוד הוא תובעני מאוד מכל הבחינות - משקלים ומרחקים ורמת מאמץ, ולזה אני מתכוון - מדובר על 3 שנים תמימות של עומס. בתקופות התקינות (בהם היו אימונים סדירים) לא חסר נשר של לוחמים בגלל פציעות עומס.
תזכור, בסוף מדובר רק בשנה של מאמץ (שבאמת, עם כל הניווטים) שמאוזן היטב.
טייס, בסופו של דבר,עובר הכשרה מאומצת, אבל קצרה יחסית ולא עומד בעומס גופני המעודד שחיקה ופציעות ברמה של חי"רניק לאורך זמן. ואין תביעה ליכולת סחיבת משקלים של 25-30 ק"ג לזמן רב כפי שמצפים מכל גדודיונר שמגיע לגדוד. להזכירך היו מבצעי מילוט מועטים בלבד, ואלה התרחשו בעיקר בקדש וששת הימים.

לדוגמה, המסע הכי ארוך שנעשה בזמן הכשרת החי"ר הוא לדוגמה 75 ק"מ (בתקופתי) - המשקל הממוצע לחייל הוא כ 7-9 ק"ג.
באימון בגדוד, לאחר שבועיים, הוא כבר הולך עם הפק"ל שלו, התד"ל ותחמושת ספייר, מספר קילומטרים ביום, מתרגל (ריצות והסתערויות) עם חלקו של המשקל במשך רוב היום וכך הלאה.

נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 03-11-2005 בשעה 22:12.
ישן 03-11-2005, 22:19
  yziser yziser אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.11.04
שמע ביטיס
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי aaron 18 שמתחילה ב "באמת שלא הייתי באף קורס ושום..."

תגיד לי דוגרי, חי"רניק שסיים מסלול באמת סוחב בבט"ש 30 קילו על הגב? זה לא קורה... אולי לעיתים רחוקות כאשר יש לקחת איזה אמצעי תפצית\קשר ארוך או אולי במעצר יש עומסים. אבל מה שבטוח שביום יום לא סוחבים משקלים כבדים יותר מהווסט האישי שלך (או קרמי) ונשק. גם תשים לב שתמיד בהכשרות תמיד יש המון ב'יסטים על שברי מאמץ, בעיות ברכיים גב וכו', ובמבצעית זה במידה פחותה.
בגלל זה אני מדבר על זמן ההכשרה שבו בדרך כלל מופיעות אצל חיילים הכי הרבה בעיות רפואיות. ואין שום ספק שהשנה הראשונה של טיס היא יותר קשה פיסית (סרגל, קילומטרים) מאשר בגדוד חי"ר רגיל.

היוצא מן הכלל שאני יכול לחשוב עליו זה מוד"ש, שלהם יש מסעות משקלים.

בכל מקרה השיחה הזאת גלשה למקום לא קשור (וגם אני צריך ללכת), אז בוא נסיים את זה פה, יום טוב.

נערך לאחרונה ע"י yziser בתאריך 03-11-2005 בשעה 22:23.
ישן 03-11-2005, 22:38
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
המצב היום הוא לא מצב רגיל.
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי yziser שמתחילה ב "שמע ביטיס"

גדוד חי"ר מתאמן כל הזמן, וממש לא מזמן 50% מהזמן שלו לווה באימונים ושאר ה-50% בבט"ש. אני יכול לומר לך שכאיש חי"ר הניווטים הם האימון הקל ביותר פיסית שעברתי - שבועות ניווט בד"כ לא מלווים בפעילות גופנית נוספת, אז באמת אין מה להתרגש.
דבר שני שציינתי - הניווטים הם רק נדבך אחד מתהליך ההכשרה של החי"רניק, ישנם עוד נדבכים רבים ועומס נוסף כל הזמן. גם הניווטים וגם שאר האימונים הם חלק מסרגל מאמצים כללי. רק כשיש בידך את סרגלי המאמצים של שני סוגי היחידות תוכל לשפוט על ההבדלים ביניהם.
בכל מקרה, מוסכם ברוב הצבאות שבהם משרתות נשים בתפקידים קרביים, מהם גבולות היכולת.
אגב, ישנם הרבה מחקרים שנעשו בתחום. המסקנות העיקריות ממחקר של צבא ארה"ב הן:
1. על מנת להגיע ל-80% מרמת כושר של גברים בטירונות חי"ר, יש צורך הכנה מוקדמת של כ-4 חודשים של אימון גופני.
2. סיכויי פציעות מאמץ של נשים ביחידות חי"ר גבוה בעשרות מונים. בעוד שהנשר הרגיל אצל גברים הוא 10%, אצל נשים, יותר מ-70% ינשרו במהלך ההכשרה בגלל פציעות. סיכוי הפציעה של גבר בשברי מאמץ תחת תכנית אימונים תקינה יהיה 5% מקסימום - אצל אישה זה יעלה על 30%.
3. הגבלת המשקל אצל נשים מצמצמת את מגוון התפקידים והפק"לים שאישה יכולה לבצע. לדוגמה, למארבי בטן בלבנון אישה לא יכלה לצאת, בגלל שהמשקלים שמעורבים פשוט גבוהים מדי.

לבסוף - אתה מדבר על בט"ש. בט"ש זה לא בעיה - יש את סחלב ועוד יחידות הכוללות נשים. אבל חי"ר לא נועד לבט"ש בלבד. החי"ר נדרש להחזיק כשירות מלחמה, וכאן נמצאת הבעיה.

נ.ב. - בצבא בריטניה, יש אפשרות לכל אישה שרוצה בכך להגיע לחי"ר, כאשר היא צריכה לעבור את אותם אימונים בדיוק ללא הקלות בסרגל. אף אישה עדיין לא הצליחה לעמוד בדרישות. בצבא קנדה הקטינו את הדרישות הפיסיות, ועדיין, נכון ל-2002 רק 5 נשים הצליחול להשלים את ההכשרה, וכולם נפלטו מיחידות השדה למפקדה עקב פציעות תוך 14 חודשים לכל היותר.

אגב, מה לדעתך היתה מידת ההצלחה של נשים בשלב בפיזי, לו סרגל המאמצים היה נשאר כמו שהוא?

נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 03-11-2005 בשעה 22:53.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:03

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר