07-11-2005, 14:15
|
מנהל: כלכלה עסקים ושוק ההון, משפטים וצרכנות
|
|
חבר מתאריך: 10.07.02
הודעות: 9,894
|
|
בכל מקום בו אני נתקל בשאלות מסוג זה אני מזהיר
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "תגיד את זה לכל הנודניקים בפורומי האלכוהול ששואלים איך מזקקים בבית."
צריך מיומנות גבוהה מאוד כדי להפריד בין האתנול CH3CH2OH אשר מותר לשתיה לבין המתנול שהוא רעיל - בריכוזים נמוכים גורם לעיוורון ובריכוזים גבוהים - למוות.
זיקוק בטמפרטורה לא מתאימה (או לא אחידה כפי שבד"כ קורה בזיקוק ביתי) גורם ליצירת מתנול.
אפילו אם מזקקים "לפי הספר" בציוד לא מתאים - עלול להתערבב מתנול לתוך האתנול ולגרום נזק.
אגב, זיקוק אלכוהול מצריך רשיון מיוחד - וכל המזקקות הביתיות מנוגדות לחוק.
לדעתי מספיק לכל חובבי האלכוהול להתנסות ביצירת ליקרים או משקאות אחרים בהתססה או השריה. את הזיקוק שישאירו לבעלי הרשיון !
_____________________________________
|