21-11-2005, 23:40
|
|
|
|
חבר מתאריך: 05.08.05
|
|
אוקיי, סליחה על אי הבהירות ותודה על הלינק לשאלה השלישית.
בעיקרון זאת תוכנית שקולטת מספר מספרים מסוים לתוך משתנה מסוג integer. התוכנית מבצעת כל מיני פעולות עם הקלטים שהיא מקבלת. השאלה שלי היא בקשר לקלט לא נכון מהמשתמש, כלומר אם אני מגדיר לדוגמא שהקלט יהיה בין 0 לבין מספר תלת ספרתי מסוים והמשתמש מקליד מספר קטן מ-0 או בעל יותר משלושה ספרות התוכנית אמורה לתת הודעת שגיאה לפי מה שכתבתי. העניין הוא, שסתם ניסיתי לבחון אם התוכנית באמת מסננת כל קלט לא נכון מהמשתמש על ידי כך שהקלדתי הרבה ספרות, וכמו שכתבתי בהודעה הקודמת, הוא באמת נתן לי הודעת שגיאה על קלט לא נכון כשהקלדתי מספרים שיש להם עד 31 ספרות אך ברגע שהקלדתי מספר עם 32 ספרות הוא קיבל אותו ועשה עליו חישוב שלא הבנתי כי אני לא יודע איזה ערך התוכנית קיבלה. מה הסיבה שהתוכנית מקבלת את המספר בעל 32 ספרות?
אני מקווה שכעשיו זה יותר ברור.
בנוגע לשאלה השנייה. יש לי תוכניות שאני כותב ואחרי שאני מקמפל ומריץ יש לי פלט על המסך של התוצאות ( מספרים ). עכשיו, אני רוצה להדפיס את הפלט שהתוכנית יצרה דרך פקודה בדוס. איך אני מבצע את זה?
אני יודע שהפקודה היא, בהנחה שקובץ הריצה הוא לדוגמא number.exe
nember.exe > number.out
כש-number.out הוא קובץ טקסט עם הפלט של התוכנית שאותו אני מדפיס אח"כ במדפסת.
הפעולה הצליחה לי על קובץ אחד אבל על קובץ אחר היא לא הצליחה כי היא אמנם יצרה לי קובץ טקסט עם תוכן מסוים בתוכו אבל התוכן הוא סימנים לא מובנים.
מקווה שעכשיו זה ברור
|