לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-05-2005, 14:58
  shoogi shoogi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.04.05
כלא צבאי,אשמח לקצת פרטים

(קראתי מה שמישהו פה כתב על שהוא היה בכלא אבל הוא מסביר בהנחה שיודעים פחות או יותר את הלך הדברים,אני לא יודעת כלום על זה ואשמח לשמוע כל דבר שתוכלו להוסיף)
מישהו יכול לספר לי?
ברגע שמישהו נכנס לכלא צבאי מה בדיוק קורה שם?
מה התנאים ובמה מגבילים אותם?
מה הם כל היום יושבים בחוסר מעשה ?
הבנתי גם שנותנים להם בכוונה ללכת בלי שרוכים(לא שהבנתי למה)
מה מותר ואסור להם לעשות בשונה מבצבא בכללי

אני אשמח לכל הסבר שהוא בנושא הזה
וכמה שיותר!!

עוד שאלה,יכולים גם להכניס בנות? ואם כן יש הקלות שלבנים אין?
נ.ב.מישהו שהיה עריק והגיע לכלא(אני חושבת שלתקופה שהוא לא הגיע זה עוד נקרא נפקדות אבל לאיזה כלא עלולים להכניס אנשים כאלה? יש משהו ספציפי לעריקים?)

תודה מראש,מור
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-05-2005, 16:52
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.04
תשובות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shoogi שמתחילה ב "כלא צבאי,אשמח לקצת פרטים"

קישור לאשכול שחיפשת (לחצי על השורה)

מה מותר בכלא? כלום
מה אסור? הכול

יש ספירות במהלך היום, עבודות רס"ר, נקיונות,
היחס גרוע- כל היום צעקות, משמעת נוקשה.
אוכל גרוע
לקוחים את השרוכים והחגורות כדי שלא יוכלו לתלות/לחנוק את עצמם.

הצ'ופר היחיד הוא אספקה של סיגריות לחבושים (כלואים).

לבנות יש כלא מיוחד- כלא 400 בצריפין.

לגבי כלא שונה לעבירה שונה- אין דבר כזה, יש רק תקופות מעצר שונות.
עד 21 או 28 יום נכנסים למעצר (שונה מכלא, נמצא בדרך כלל במפקדת חטיבה או אוגדה)
לשם מגיעים עבריינים "קלים"- סירוב פקודה, נפקדות/עריקות...
החבר'ה שמגיעים לבתי הכלא (כלא 4, 6) הם חב'רה שנשפטו לתקופות ארוכות יותר- עברייני סמים למשל.

ישן 13-07-2005, 00:14
  The_Equivocator The_Equivocator אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.04
כמעט ואין שום פרט נכון במה שכתבת.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "תשובות"

*מאיפה השטות הזו שאין שרוכים בכלא? סתם הנפצה, יכול להיות שרק לאנשים הכלואים באגף אין.
*חוץ מהסיגריות יש גם שקם(או לפחות היה), כל חייל מקבל 5 ש"ח ליום.
*לגבי זה שלכלא מגיעים על עברות כבדות בדרך כלל, שוב פעם שטות, יש המון בסיסים שאין בהם מעצר, כמו למשל בבסיס שאני שרתתי בו בסיס חייפה, בקיצור בכלא הצבאי יושבים עבריינים מכל הסוגם, החל מרצח, ועד לסרוב פקודה.
*אכן אין בתי כלא שונים לעברות שונות, אבל בכל כלא צבאי יש פלוגות א,ב,ג ואגף, כאשר באגף יושבים הכלואים הכי בעיתיים או כאלה שיש חשש לפגיעה עצמית, בפלוגה ג אסירים בעיתיים מאוד או כאלה שנשפטו לתקופות ארוכות, גם חיילים שעדיין לא נשפטו נכלאים בדרך כלל לתקופת צינון בפלוגה ג. בפלוגה ב נמצאים חיילים פחות בעתיים, אם תקופות מאסר יחסית ארוכות, ובפלוגה א הכי פחות בעתיים או כאלה שנשארה להם תקופת מאסר קצרה.(למרות שיש יוצאים מהכלל). *לגבי יחס גרוע, אכן אתה צודק.
*משמעת? כן בטח....
*כל העבודות רס"ר, מטבח הם לא בגדר חובה, יש אפשרות לשלוח את המד"כ לחפש את החברים שלו ולא לצאת לעבודות, הנקיונות היחידים שחייבים לעשות זה מסדרים על החדר + מיטה שלך...

בקיצור בתור כלוא תמצא את עצמך אוכל אוכל גרוע(ספק אכיל), מה שמעודד זה שהסגל אוכל את אותו החרה, עומד לספירות מעצבנות מדי כמה שעות, ורוב היום יושן לך במיטה, שעמום לא נורמלי. יש אפשרות לצאת ל48 שעות חופשה הבייתה כל 21 יום, מותנה בהתנהגות טובה ולקוק תחת למפקדים.

נערך לאחרונה ע"י The_Equivocator בתאריך 13-07-2005 בשעה 00:23.
ישן 20-05-2005, 20:12
צלמית המשתמש של שיShai
  שיShai שיShai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.09.04

אז ככה, כמה תיקונים
לא נותנים ללכת עם שרוכים וחגורות רק באגף, שזה לאנשים שמאיימים לפגוע בעצמם, או באחרים, ואז מכניסים אותם לאגף שזה תא של בערך 5 מטר על 2 מטר, ישנים שם על מיטת בטון, עד 2 אנשים בכזה תא, כשיש להם שמירה של עצירים אחרים 24 שעות ביממה, התנאים באגף קשים מאוד ומקבלים טיול פעם ביום, כמו כלא אזרחי..
אז ככה, מה שאני יגיד אני יסביר על כלא 4, זה מה שאני יודע מנסיון :>
אז ככה, מגיעים לכלא, ביום הראשון חותמים על ציוד, מדים (של המארינס עכשיו, אז זה היה חייל אויר), קיטבג, כלי רחצה וכל מיני כאלה שטויות, ואז הולכים לישון(אני לפחות הלכתי כי הגעתי בלילה) במעצר, שזה מעיין תאים משביזים רצח, מישהו מתקלח, וכל התאים מוצפים חחחח.., יום למחרת כל המכורי ניקוטין מכריזים אם הם מעשנים או לא.. ומקבלים סיגריות.
עוברים ת'כביש של צריפין ומגיעים לכלא, שם ביום הראשון בכלא נמצאים בפלוגה ג'(עוד מעט אני יסביר על הפלוגות), שם עושים את כל תהליך הקבלה, מעבר אצל המ"פ שמחליט איזה אגף תהיו, אם רוצים קבן אז מדברים איתו, שיחה עם רופא, משקית ת"ש, ואז מייבשים אותכם מלאמלאמלא זמן בחדר ענק עם מיטות אבל בלי מזרונים :>, ובמשך כל הזמן מנסים לעשות עליכם פוזות וצועקים ואל תזוזו וכל החרא הזה, מאיימים במשפט שיוסיפו לכם ימים והכל, אל תתרגשו מהם.
אחר כך נכנסים לתא של פלוגה ג, עד משעבירים אתכם לפלוגה אליה שיבצו אתכם.
אז ככה הסברים על הפלוגות:
פלוגה א' - מיועדת לאנשים בדרך כלל ששפוטים עד 28 יום בערך או שנשאר להם תקופה מעטה, הפלוגה מחולקת ל2 מחלקות, מחלקת מח"מ ומחלקת משמר. מחלקת מח"מ, עושה את כל העבודות בבסיס- עבודות רס"ר, גינון, חדר אוכל, מטבח וחלק אף יוצאים לעבודות מחוץ לכלא כמו תל השומר וכל זה.. המחלקה השנייה - מחלקת משמר, שהם שומרים כאילו שומרים על הבסיס, עושים שמירות ארבע שמונה, שבדוגרי יוצא יותר, כי צריך להיות תמיד שעה מוכנים לפני לחכות למפקדים, ותמייד המפקדים דואגים לתפירות כמובן, אז יוצא ככה סביבות שש שש, שומרים או בכמה מגדלים או פטרולים או באגף כמו שהסברתי מקודם עליו.. כמובן שמי שהרבה זמן בכלא, ישמור פחות כי תמיד יש עודפים ומתקמבנים שם..
בפלוגה א' ישנים באוהלי 12, סביבות 30 אנשים באוהל במיטות קומתיים, יש ספירות במהלך היום, ובשאר היום יש ארוחות (גועל נפש) וזהו לא עושים כלום..
פלוגה ב' זה לאנשים דכלואים לקצת יותר זמן, הם כלואים בתאים, אך יוצים גם לעשות עבודות כמו מחלקת מח"מ, לא יודע להסביר על זה הרבה ,לא הייתי שם
פלוגה ג' זה בעיקר לאל"מים (אסיר לפני משפט), וכלאה שכלואים לתקופה ארוכה וכל זה, הם ל היום כלואים בתאים עם רחבה ליד התא, סביבות 20 איש בתא אם אני זוכר נכון.. אין כלכך מה להגיד על פלוגה ג' כי הם כל היום בתאים כמעט:>
מהכלא כמובן אתה יכול לעבור למעצרים בבסיסים פתוחים (כמו שהתמזל מזלי לפחות לדעתי), אני אישית עברתי למעצר במתקן עופר, כלא ביטחוני, הייתי שם עובד רס"ר ובעבודות מטבח, התנאים שם פי מליון יותר טובים, ואפשר להגיד שנהנתי להיות שם!
אם יש עוד שאלות תשאלו אני ישתדל לענות.. מקווה שעזרתי
ישן 20-05-2005, 21:37
  Dima Dima אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.01
שלח הודעה דרך ICQ אל Dima שלח הודעה דרך MSN אל Dima
קצת על כלא 6

על כלא 4 כתבו כבר.
בעיקרון זה אותו דבר רק התנאים קצת שונים.
ב6 כשנכנסים הולכים לפלוגה ב ולא לג', שזה אותו דבר רק החדרים קצת יותר קטנים ואפשר להסתובב קצת בפלוגה.
בעיקרון פלוגה ג זאת פלוגה של ממתינים למיניהים וכאלה ששפוטים להרבה זמן ("תחנה מרכזית"), פלוגה ב ב4 היא לשפוטים שקיבלו הרבה זמן וב6 היא גם הקבלה (כמו ג ב4).
בכל מקרה, לכל שנשפטו ביחידה ובאים לכלא, נמצאים בב' ב6 וג ב4 רק איזה יום-יומיים, ככה זה לא רציני.
ב6 בא, יש אוהלי 12 ולא כמו ב4, שם יש יותר מקום ואין מיטות קומותיים.
ההבדלים שאני שמתי לב להם בא בין 6 ל4 זה שב6 יש יחס הרבה יותר טוב מהמפקדים, ז"א המשמעת נוקשה הרבה פחות, האוכל יחסית סבבה, המרפאה יותר סבבה ובכלל כל התנאים שם הרבה יותר סבבה.
אני ממליץ על כלא 6, זה כמו נופש מהסדיר :-)

כל זה נכון לפעם האחרונה שישבתי (ינואר השנה)

אגב, אם אתה רוסי יהיה לך קצת יותר סבבה P:
ישן 12-07-2005, 16:37
  elal elal אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.07.05

טוב החיים בכלא.

מי שאחראי על האסירים(חבושים) הם המדכ"ים שהם המדריכי כלואים והם כמו מ"כים שאחראים במהלך היום על הספירות מסדרים ניקיונת.כמו כן במהלך היום לחלק מהאסירים עושים שיעורים,כן עושים שיעורים כמו שיעורי עברית לעולים או שיעורי מחשב שמלמדים את האסירים דברים בסיסים.
שאנשים לא יגידו שאני טועה בקשר לשיעורים כי זה נכון חברים שלי אחראיים שם על חלק מהלוח זמנים ואחראיים על העברת החומר.
ישנם חיילים אשר עקב התנהגות טובה יוצאים לבסיסים אחרים לעשות עבודות רס"ר.מדובר בדר"כ בחיילים שיושבים הרבה זמן בעיקר על עבירות סמים ועקב התנהגות טובה הם יוצאים לבסיסים אחרים בכדי לסיים את שהותם מהכלא ולרוב אחרי זה השיחרור מהצבא.
לרוב הפניות לבתי חולים ,לרופא מומחה נעשית באזיקים וזאת מן הסתם שלא תנסה לברוח.
בכלא תמיד יש חמולות ולרוב הצעירים עוברים סדנת צעירות שבהן עושים יותר עבודות מהרגיל.
בסך הכל הכלא זה לא כיף חיים מטרתו להחזיר את החייל ,או החיילת להתנהגות טובה .
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:55

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר