לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-11-2005, 23:02
צלמית המשתמש של Zed3
  Zed3 Zed3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.11.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי IntelligenceAgent שמתחילה ב "לגבי אנשי רפואה בצה"ל"

מספר הערות לקוראים החביבים :
1. ההערות הנ"ל משקפות את דעתי בלבד, זכותו של כל אדם לא לחשוב כמוני.
2. ההערות מתבססות ברובן על חיי חובש קרבי או ביחידות שדה. מכיוון שלא ציינת יחידות ספציפיות כתבתי בעיקר מתחום השדה (אליו הייתי שייך)
3. לכל שאלה נוספת פנה אלי בפרטי כדי לא ליצור עומס או פשוט שאל בפורום

אז ככה.
לגבי פאראמדיקים.
לחלק מן היחידות המובחרות בצבא יש הקצאות לפאראמדיקים. אותם לוחמים עוברים הכשרה של כ-10 חודשים ומוצבים חזרה ביחידה בתור לוחמים לכל דבר.
שאר אוכלוסיית הפרמדיקים עוברת מיון לפני הצבא, מגיעים ליום מיון בצריפין ולאחר מכן מתחילים קורס שחלקו קדם צבאי, לאחריו טירונות 03 ולאחריו קורס במסגרת צבאית. בסיום הקורס הם מוצבים ביחידות צה"ל השונות.
לגבי מעמד הפרמדיקים כלוחמים, הנושא די בעייתי. מכיוון שאין תקן (תקן פירושו אדם המשמש בתפקיד מסויים ביחידה מסויימת) לפרמדיקים ביחידות לוחמות רגילות (כמו גדודים סדירים למשל) הם משובצים ביחידות בדרג גבוה יותר,, ובעלות רמת פעילות נמוכה.הנושא הועלה מספר פעמים למפקת קצין הרפואה הראשי והנושא נמצא בטיפול.

בעניין חובשים.
חובשים המגיעים מיחידות בדרך כלל לא עוברים מיון. הם נשלחים לצריפין לעבור קורס חובשים שבסיומו הם משובצים ביחידות מהם באו, שוב, כל יחידה ואופי הפעילות שלה. חובש המשרת היחידה המוגדרת לוחמת, נחשב לוחם לכל דבר.
עוד סוג של חובשים הם חובשים המסיימים טירונות 02 ונשלחים לעבור קורס חובשים. אותם חובשים משובצים בשלל יחידות צה"ל השונות ואינם משרתים כלוחמים.

דרישות לתפקיד.
התנאים הרשמיים הם קב"א 50+
בנימה קצת אישית יותר (בכל זאת, אני חובש קרבי), "רצוי" לא לפחד מדם, זריקות, פצעים, מחטים וכו'.
יתרונות.

חובשים
חובשים לא עושים מטבחים (כל חובשי המחלקות להוריד ידיים) - חובש שבא במגע עם פציעות ושאר נוזלי גוף אינו רשאי לעבוד במטבח.
אחריות - בהיעדר רופא, חובש הוא הסמכות העליונה (בנושאים רפואיים כמובן) והוא קובע אם חייל כשיר או לא כשיר לביצוע משימה, אחראי על הגבלות מז"א וכו' (כמובן שתמיד יש מרפאה בבסיס).
באופן כללי, השירות כחובש מאתגר (כמובן שהדבר תלוי בשיבוץ
חובשים בדרך כלל נחשבים לאיכותיים ואינטיליגנטים. זה אומר שמתייחסים להוראות שלהם בדרך כלל בפחות ציניות משאר החיילים. (שים לב שיש אוכלוסייה שלמה המנוגדת לכך. הסיבה היא שהרבה מ"כים נפטרים מחיילי מסלול בצורה כזו.)
עבודה - כל חובש צבאי יכול ללוות טיולים אחרי הצבא.
עוד דבר, שאני לא יודע לאן לשייך אותו היא העובדה שאתה הופך להיות מחובש למומחה לכל מחלה. כולם שואלים ומתעניינים בכל נושא רפואי, וזה נחמד, זה גורם לך להרגיש חשוב, והרבה פעמים זה מעודד אותך, גם ברגעים קשים.

פרמדיקים
טוב, ההבדל העיקרי בין רפוא לפרמדיק הוא שפרמדיק לא מוסמך לטפל ברפואת שגרה (פטורים, אקמולים, הפניות וכו'). במקרים מיוחדים מתייעצים עם רופא בטלפון או מפנים. זה יתרון מכיוון שלא משגעים את השכל יותר מדי.
אחריות - פרמדיקים הם בדרךך כלל מפקדי צוות רפואי (אמבולנסים, נגמ"שים וכו') וזה אומר להרגיש חשוב ולבצע וגם לתת הוראות.
חופש - פרמדיקים מקבלים כל חודש שבוע שלם במד"א. היות וחלק עיקרי מההשתלמות מועבר ע"י מד"א, הצבא משאיל את הפרמדיקים למד"א רבע מהזמן
עבודה - כל פרמדיק יכול לעבוד כפרמדיק במד"א לאחר השחרור

חסרונות

חובשים
מילואים - איי איי איי. במקרים מסויימים חובשים יכולים לעשות מילואים של עד 45 ימים בשנה (לא כולם, אני יודע, לא צריך לקפוץ) אבל זאת בהחלט אופציה כואבת.
שגרה - בתור חובש אתה נחשף במקרה הטוב לחיידקים. במקרה הרע אתה נחשף לזיהומים, מחלות, חיילים מטורפים, ומראות באמת מזעזעים. בל נשכח שרוב התפקיד הוא לא לבצע עיסויים והחייאות אלא טיפולים במחלות ופצעים. את רוב החובשים זה משעמעם / מגעיל או סתם לא מהנה.
פק"ל חובש - בונוס. כל חובש מקבל צמוד אליו אפוד ששוקל 10 קילו (אם אתה מתקמצן על ציוד). זה חיסרון אדיר. בנוסף לכל הטיפול באפוד רגיל אתה חייב לוודא כל פעם שכל הציוד נמצא וכשיורד גשם אתה בצרות (תחבושות מתנפחות), אתה צריך לוודא שהכל בתוקף ומנסיון אישי, מפקדים נוטים לוודא כל דבר ודבר באפוד החובש (בצדק גמור כמובן)
תורנויות - טוב, אז נכון שלא עושים מטבחים, אבל שומרים המון וכמובן תופסים כוננות חובש. בלי להיכנס ליותר מדי פרטים, רמות כוננות מסויימות דורשות כמות חובשים מסויימת, כך שבהחלט יכול לקרות (והאמן לי שקרה) שאתה נאלץ להשתתף בסבב חובשים עם עוד 2 חובשים כשכל שבת נשארים 2).
בעיה נוספת היא חיילים מעצבנים. שים לב שיכולים להעיר (ויעירו) אותך בשביל וזלין לשפתיים ב-4 לפנות בוקר. זה אמנם חלק מהתפקיד אבל זה יכול להיות נורא ואיום.

פרמדיקים.
טוב, רוב הדברים משותפים ולא אחזור עליהם אבל לפרמדיקים יש בעיה קשה ביותר.
צעירות - ובכן, רוב הפרמידיקים מגיעים ליחידה טריים מהקורס. הבעיה היא שמעמדם לא ברור, מצד אחד הם רב"טים צעירים, ומצד שני הם אחראים על הצוות, דבר המוביל לבעיות נוראיות ובעיקר חוסר תקשורת בין הפרמדיק לצוות ולדרגות גבוהות יותר ביחידה.
הרבה פעמים נוטים לזלזל בפרמדיק כי הוא צעיר, כי אין לו דרגה, כי הוא לא מנוסה ושוכחים שהוא זה שצריך להציל חיי אדם

ברור לי שקצת נסחפתי בתגובה, ובטוח יש לך עוד שאלות...
מוזמן לשאול בכל עת.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-11-2005, 23:09
  אקסטרים אקסטרים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.11.05
שלח הודעה דרך ICQ אל אקסטרים שלח הודעה דרך MSN אל אקסטרים
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי IntelligenceAgent שמתחילה ב "תודה, הבנתי פחות או יותר"

תקשיב אחי אני מתנדב כבר 3 שנים במד"א ומשמש כאחראי מתנדבים שם ותפסתי איזו שיחה עם אחד הפאראמדיקים אצלינו לגבי הפאראמדיקים בצבא והוא אמר לי לא ללכת על זה אם אני רוצה תעסוקה מבצעית על בטוח , זאת אומרת שיכול ליהיות שלאחר שתעבור את הקורס פאראמדיקים פשוט לא יהיה מקום בשבילך ותיהיה במין מצב של "המתנה" מה שנקרא , עד שיתפנה מקום , וההמלצה שלו היתה ללכת על הקורס אך ורק באזרחי אלא אם כן לא משנה לי כ"כ אם תיהיה לי הרבה תעסוקה או לא.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:12

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר