לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-11-2005, 01:57
  NimDod NimDod אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.06.05
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי נוב' 05 שמתחילה ב "רשימת ציוד."

כל מה שיש ברשימה תחת "כללי" זה חשוב. כיסוי דיסקית + מיתר אני חושב שמקבלים אבל לא בטוח. על הסוללה החד פעמים לפלאפון הייתי מוותר. דברו פחות ותטעינו בלילה, חבל על הכסף.

חולצות ארוכות (גופיות שרוול ארוך) זה חובה. עדיף בצבע זית (יותר מבצעי מלבן - אסור ללבוש לבן בשטח). גופיות שרוול קצר אתם מקבלים בבקו"ם ככה שזה לא הכי חיוני, לפחות לא בהתחלה.
כפפות וכובע צמר זה חשוב, אבל לא חיוני כמו חולצות ארוכות, אבל שהכפפות לא יהיו עבות מדי (כמו כפפות סקי) - והכי חשוב שיהיו בצבע שחור בלבד, בלי קישקושים וצבעים אחרים.
שקיות חימום זה נחמד שיש בכיס (לא צמוד לעור!) או במיטה / שק"ש, אבל זה כבר פינוק יקר מדי לטעמי. עדיף לשים שיכבה נוספת של ביגוד.
סדין לסק"ש זה פינוק מיותר ועוד פטנט של ריקושט להוציא עוד כסף מהאמא המודאגת. תביאו סדין מהבית אבל - לא תצטערו.

בקשר לעזרה ראשונה:
פלסטרים, אל תוש, תחליב נגד השמש ווזלין לשפתיים אפשר לקבל מהחובש, אבל הם באיכות צה"לית ירודה. עכשיו אין יתושים, שמש ויובש אז הם נראים לי מיותרים. משהו נגד שפשפות זה חשוב.
אחרי השפשפת הראשונה עברתי לתחתוני בוקסר ומאז אני איתם (מהסוג של הבד שנצמד לגוף)
סיכות בטחון זה טוב. תביאו פלסטרים (כי החובשים תמיד מתקמצנים עליהם).

אבטוח ושיפצורים:
חשובים: טסטר, סכין יפני (ואם מישהו קיבל לדרמן מתנה לפני גיוס - שיגיד יפה תודה על המתנה השימושית. לי קנו אולר שוויצרי שהיה חסר שימוש לחלוטין). אזיקונים, איזולירבנד (והרבה, בצבע שחור). מיתרים אתם מקבלים - פה ושם, אבל אם יש בבית תביאו גם. תמיד יש מה לעשות איתם.

בשום פנים אל תביאו שום אביזר לנשק מהבית! זריקת כסף מיותרת. מקבלים הכל בבסיס. אל תיתפתו! אטמי אוזניים מסיליקון זה נחמד, אבל הספוג / גומי שמקבלים בצבא מספיקים לדעתי.

לא לשכוח להביא פנס, תוש לסימון הציוד שלכם (הכי חשוב לסמן כל מה ששייך לכם על ההתחלה. אתם לא תאמינו כמה חיילים מאבדים ציוד א' מהבקום על הימים הראשונים של הטירונות ובבקו"ם - ואחרכך עולים עליהם משפטי תשלום), פנקס לרשום עליו דברים, עט (אפילו כמה עטים כי הם נגמרים / נשברים ורוב הח'ברה לא מביאים לעצמם.

עוד עיצה - בואו עם סוללת פלאפון טעונה ואל תבזבזו אותה על ההתחלה. לפעמים יש חוסר בשקעי חשמל להטענה או שלא יאשרו לכם שימוש במטענים ובמכשירי חשמל לפני שהרס"פ בודק את תקינותם.

כלי רחצה - תביאו סבונית (פלסטיק לשים בו את הסבון), שמפו (לדעתי עדיף לעשות קרחת וזהו - תתרגלו לזה שבעוד 5-6 שנים גם אתם תתחילו לאבד את השיער על הראש, כמוני), משחת שיניים + מברשת (מקבלים מברשת מהצבא אבל היא לא שווה כלום - ועדיף להשתמש בה לנקיונות).
חשוב מאד להביא ניילוניות לאסלה בשירותים. בהתחלה אולי יצחקו עליכם, אבל תוך חודש יתחילו מגיפות השילשולים בבסיסים (וזה קטע קבוע בכל מחזור - ת-מ-י-ד יש מגיפות שילשולים) ולא תצטערו. מקלות אוזניים, סכין גילוח, דאורדורנט, וכשל שאר הדברים.
בעצם כל מה שברשימה חשוב. הטלק יהיה טוב גם לכם וגם לחברכם לאוהל/חדר שיש לו רגליים מסריחות ולא הביא טלק.

בקשר לציוד נעליים - אני חושב שמקבלים הכל בצבא. בתרסיסים שקניתי מעולם לא השתמשתי, אבל אולי מישהו אחר יעדיף כן להשתמש. את שאר הציוד מקבלים חוץ מהכפכפים מהפלסטיק שזה חובה חובה חובה להביא! אסור להיכנס למקלחות בלי כפכפים.

תביאו זוג או שניים של גרביים מרופדות - זה יעזור לכם במסעות, כשהנעל עוד חדשה ומכאיבה ואתם תתחילו לפתח כאבים בכפות הרגליים. גרביים צבאיות רגילות חבל לקנות בהתחלה. אתם מקבלים כמה זוגות מהצבא והם יותר טובים מאלה שמוכרים לכם בריקושט.

תביאו קצת סבון כביסה לבגדים - אולי תרצו לעשות כביסה בשבת. אני יודע, אתם לא יודעים איך עושים כביסה ביד, אבל זה לא כזה מסובך, וזה יציל אתכם במקרים מסויימים.

אין צורך בבושם, אתם לא תפגשו בנות ואף אחד לא הולך להשכיב אף אחת - תשכחו כל מה שראיתם ב"ספיכס". ובכלל, מי שיתחיל לצטט משפטים מספיכס וסרטי צבא דבילים אחרים שהוא ראה יקבל מכות.

*נזכרתי במשהו - עם התעסוקה הראשונה שהיתה לי קניתי לי רדיו טרנזיסטור פשוט שכזה (רדיו AM-FM עם רמקול, כמו של פעם). עלה 100 שקל והוא אחת ההשקעות הטובות שאי פעם עשיתי. הוא עובד נהדר עד היום הבאתי למילואים האחרונים והח'ברה לא הפסיקו להודות לי - אני ממליץ בחום.
נגן MP3, מינידיסק ודיסקמן זה נחמד (רק תשמרו עליהם שלא ייעלמו לכם, ותסמנו שהם שלכם - עדיף בחריטה) - במיוחד לנסיעות הארוכות ולזמן שיש לכם לעצמכם, אבל ליום שבת - אין כמו לשמוע מוזיקה עם הח'ברה (וזה עדיף על הבחור שיש בכל מחלקה שמביא גיטרה ומנגן כמו אחותי הצולעת).

לא לשכוח שיש סיכוי גדול שמה שתביאו לא יחזור, ייעלם או יהרס, אז אל תביאו דברים יקרים מדי (כמו שעון יוקרתי במיוחד, תכשיטים, או דברים שיקרים לליבכם).

לא עולים לי עוד דברים בראש. אם למישהו יש עוד רעיונות שישאל, אני אשתדל להיכנס גם מחר ולענות לו.

נערך לאחרונה ע"י NimDod בתאריך 24-11-2005 בשעה 02:12.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-11-2005, 10:28
  NimDod NimDod אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי ari1818 שמתחילה ב "מתוך כל בדברים שכתבת, יש יותר..."

הסתכלתי על הרשימה של ריקושט והדגשתי מה יותר ומה פחות חשוב לדעתי. הדגש היה על דברים חשובים יותר ועל דברים מיותרים לחלוטין (כמו האביזרים לנשק שהם ממליצים לקנות אצלם, שזאת גניבה לאור היום כי הצבא מספק לך חוטר/משחולת, שמן, פלאנליות, רצועה וגומיה, ואצלם זה עולה המון). אני כן ממליץ על חוט שיפצור כי תמיד יש מה לעשות איתו, ואף פעם לא מקבלים מספיק. ולא לשכוח להביא מצית.

הרשימה לא כל כך גדולה ויש דברים שאינם חיוניים לשבוע שבועיים הראשונים (כמו הטרנזיסטור, אבל שווה לקנות אחד להמשך השירות).
את כל מה שהצעתי אפשר להכניס לתיק גב אחד - לא מדובר בכל כך הרבה ציוד.

בבקו"ם אתה מקבל תיק צ'ימידן גדול ובו כל הציוד א' שלך (מדים, נעליים, מעיל ועוד) ואתה תיסחב עם הרבה דברים עליך, אז קח בחשבון ואל תביא תיק גדול מדי כי יהיה לך כבד להתרוצץ עם התיקים.
ישן 24-11-2005, 22:34
  NimDod NimDod אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי uriguy שמתחילה ב "תגובה"

חוט שיפצור זה חוט פלסטיק קשיח וגמיש שמשמש כדי לקשור, לשפצ"ר (שיפור צורה), ולאבטח את הציוד של החייל. לדוגמא: כדי שרצועת הנשק תתחבר לנשק בלי שהמתכת שבה תיגע במתכת של הרובה - מה שיעשה רעש, מפריד ביניהם חוט השיפצור בלולאה כפולה כשהוא מצד אחד מחובר לנשק ומצד שני הקליפס של הרצועה נשק נתפס בו. הסבר קצת צולע, אבל אתה תבין ברגע שתראה את זה והמפקדים יסבירו לך איך לקשור מה ואיפה...
את המצית צריך בשביל הטאצ' הסופי של השיפצור - אחרי שעושים את הקשר של החוט, ולא רוצים שהוא ייפתח (וגם אם הוא קשור חזק חזק, לא תרצה שרכים מצ'וקמקים יוצאים מהקצה), שורפים את הקצה של החוט ו"מדביקים" את השרכים הנותרים אחרי ששורפים אותם. גם פה ההסבר צולע ואתה תבין אחרי שיסבירו לך (למרות שעד שתתמקצע בלשפצ"ר, ייקח קצת זמן).

מומלץ להביא מצית רגיל וזול ולא איזה זיפו יקר שייהרס / יילך לאיבוד, כי הרוב לא זוכרים להביא מצית, למרות שזה ממש בסיסי.

אגב, בגלל שהחוט כל כך שימושי ו"שווה", בדרך כלל מה שמקבלים בנישקיה עם קבלת הנשק זאת כמות לא מספיקה לשיפצור רציני וכפול (כפול - לייתר בטחון. חוט בודד עלול להיקרע). אני לא יודע אם מה שמוכרים בריקושט הוא באיתה איכות כמו של הצבא (לי בזמנו מכרו חוט שהיה חלש כמו שרוך ונקרע לי תוך כמה ימים) - החוט המדובר הוא חזק, לא כל כך גמיש (אבל מתגמש עם הזמן), ושחור לגמריי (אז אל תתבלבלו בינו לבין החוט של השיפצור דיסקית - שהוא חלש ובפנים יש חוט לבן שיוצא החוצה כדי להחדיר את השרשרת של הדיסקית).
בבקו"ם מקבלים חוט איבטוח שהוא שחור ודק מאד (מתאים כדי להכין שיפצור לפנס, למתפחות, לאולר ולדברים קטנים שתרצו שיהיו עליכם בכיס ולא ייפלו/יילכו לאיבוד) - זהו לא חוט שיפצור לנשק - הוא נקרע בקלות.

נערך לאחרונה ע"י NimDod בתאריך 24-11-2005 בשעה 22:40.
ישן 25-11-2005, 11:10
  NimDod NimDod אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי u-367 שמתחילה ב "חבל על הכסף .. כול מה שתצטרך תקבל מצה"ל"

אני לא מסכים.

יש הרבה דברים שחייל צריך וצה"ל לא מספק - לפחות לא לטירון.
גופיות ארוכות למשל - אתה חושב שאפשר להסתדר בחורף עם הגופיה המצ'וקמקת או שתיים שהאפסנאות מנפיקה?
אתה ישנת שלוש שנים בשק שינה?
מה עושים כשיש שפשפת? סובלים, רק כדי לחסוך כמה גרושים? הרי אתה מכיר את החומר שיש לחובש... הוא לא איכותי. גם כמה פלסטרים בפק"ל כיסים יכולים לעשות רק טוב, בשטח כשאין חופ"ל בסביבה.
הסכין יפנית שנותנים בבקו"ם נשברת בשבוע הראשון. לדרמן זה יקר, אבל הוא שימושי מאד, גם לשירות וגם לאחר מכן (וגם יש אחריות לכל החיים).
איזולירבנד - תמיד צריך. בתור שריונר תמיד תמצא דברים לשפצ"ר וגם לאזיקונים קטנים יש שימוש.
לגבי פנס - זה פשוט חובה. טירונים הרי לא מקבלים פנסי וו, ובכלל, אלה כבדים ולא שווים הרבה (בעיקר החדשים הפושטים מהפלסטיק החלש יותר שצה"ל התחיל לרכוש במקום הפנסים האמריקנים).
תוש סימון לציותד שלך זה לא דבר שאתה מקבל וכדאי לקנות כדי לסמן את הדברים שלך, כי אתה יודע איך דברים הולכים לאיבוד. בחדר מט"קים היו לנו ארונות מ-ל-א-י-ם בציוד א' שנאבד והיינו משלימים לחיילים בסוף הטירנות. את הרוב לא יכולנו להשלים, כי לא היו שמות על הדברים וחיילים עלו משפטי תשלום (כי אסור היה להעביר אותם למקצועות עם ציוד א חסר).
כפכפי פלסטיק - זה חובה ואין טעם להוסיף על זה מילה.

יש דברים ברשימה שאפשר להסתדר בלעדיהם, אבל למה לא להביא? הרי זה הולך להיות הבית שלהם שלוש שנים, אז למה לחיות כמו מסכנים? בשביל לחסוך כמה גרושים? אפשר לחשוב שיש משהו טוב יותר לעשות עם הכסף בבסיס.

קח לדוגמא את מנות הקרב בשטח - שקית קטשופ קטנה זה ההבדל בין סנביץ' לוף מגעיל בין שתי פרוסות לחם לבין ארוחה סבירה מינוס.
כולם אוהבים להגיד שחנויות של ציוד לחיילים הם גנבים, יקרנים ועושים כסף על חשבון האמהות הלחוצות, וזה נכון איפשהו, אבל אתה לא יכול להגיד שצה"ל נותן הכל ואפשר ל"הסתדר", כי זה פשוט לא נכון.
ישן 25-11-2005, 15:03
  27/11 27/11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.11.05
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי u-367 שמתחילה ב "אני לא חושב שקיים הבדל משמעותי בעניין הציוד .. עם כול שסופק לי ולחבריי בזמנו הסתדרנו"

עזוב אותך רשימות ציוד וכל מיני כאלה. תתאגן על מה שמתחת למדים. גופיות, גרבים וכאלה.אם אתה סובל מקור תקנה קצת יותר. בכל מקרה כל מיני חוטי שפצור וכיסוי דיסקית מיותרים כרגע. תתגייס, אני מבטיח שבשבוע הראשון תסדר בלי חוט שפצור (ד.א אין לי מושג מה זה), כיסוי שעון ודיסקית. אחרי זה תראה כבר מה צריך או לא צריך. וגם כל מיני מיתרים. זה סתם קניות כדי להרגיש שאתה מתגייס אבל לא באמת צריך- אם היית צריך היו אומרים לך להתארגן אל זה.
הרשימה של ריקושט רוצה לדחוף לך כל מה שאפשר, לא כי צריך אלא מתוך אינטרס כלכלי.
דבר אחרון- אני הייתי מתארגן על כלי לשמפו וסבון נוזלי, שלא יתפוצצו בתיק. אם זה מתפוצץ בתיק כל הזין.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:35

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר