לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-08-2006, 12:05
  משתמש זכר Flying-Wing Flying-Wing אינו מחובר  
עמוס דור,מומחה ומתעד של חיל האוויר הישראלי

חבר מתאריך: 20.07.05
Facebook profile
סיפור הגבורה שלא סופר על חילוץ גופות צוות המסוק

סיפור הגבורה של חילוץ גופות צוות המסוק שלא יספור בתקשורת התבוסנית

כחבר משפחה של משפחת גומז מנחלים שבנם דניאל היה אחד מהטייסים במסוק שהופל במוצאי שבת, הדברים התקבלו מגוף ראשון, אבי המשפחה.

במוצאי שבת בשעה 2:30 התקשרו לבית משפחת גומז להודיע להם שהמסוק שהופל הינו המסוק של בנם דניאל.

מפקד הבסיס של דניאל הודיע להם בבוקר יום ראשון שינסו לחלץ את הגופות ביום ראשון בערב. פטריק אבא של דניאל אמר למפקד שמאוד קשה לא יהיה עם יפגעו חיילים בזמן הפינוי. "בני נהרג אני לא רוצה לסכן חיי חיילים אחרים בשביל להוציא את גופתו". מפקד הבסיס ענה בחוכמה "זו לא החלטה שלך, זו החלטה שלנו בלבד".

הרב של הבסיס סיפר שהוא היה צריך להעביר שיעור בהלכה לקבוצת החילוץ שהורכבה משתי יחידות עילית. "בימים כתיקונם אני רב איתם לגבי בשר וחלב, באותו רגע כולם היו דרוכים לבצע את המשימה הקדושה על הצד הטוב ביותר".

קבוצת החילוץ הועלת על מסוק בדרך ליעד בלילה יום ראשון. כאשר התקרבו ליעד נתקלו באש חזקה שכוונה עליהם. המח"ט אמר לטייסים לא לנחות ולחזור לבסיס. קבוצת החילוץ החליטה פה אחד לא להשמע להוראת המח"ט ולנחות בכל זאת.

הקבוצה ירדה מהמסוק והטייסים חזרו הביתה בשלום.

הקבוצה חיפשו את הגופות ומצאו 4 גופות מתוך 5 גופות של צוות המסוק (אתמול נמצא גופת הטכנאית) וחזרו 4 ק"מ עד לגבול במסע רגלי עם גופות חבריהם.

פנו גורמי תקשורת לאבי המשפחה (רופא במקצועו) ורצו לראיין אותו. הוא אמר להם שהתקשורת תבוסנית ואינה מספרת את סיפורי הגבורה שהיו במלחמה בכדי שחלילה לא יעלו את מורל העם. בנוסף הגיע כתב של עיתון הארץ ואבי המשפחה אמר לו "לפני חודשיים פורסמה כתבה בעיתון שלכם על כך שנסראלה הוא רודף שלום, והלוואי והיה לנו עוד נסראללה בעזה. אני דורש מהכתב לפרסם התנצלות על דברי ההבל שפרסם לפני כחודשיים".

התרשמות אישית שלי: מעולם לא הייתי בהלוויה צבאית. אני מקווה גם לא להתשתתף באירועים כאלו יותר. בהלוויה היום למעלה מ4,000 איש שהגיעו לישוב נחלים כאשר כל הדרכים היו מלאות ברכבים ומלווים. הלוויה היתה קשה אבל התחושה של אבי המשפחה על כך שבנו נפל והתקשורת בתבסנותה אינה מפרסמת את מעשה הגבורה פגע בו יותר.

יהיה זכרו ברוך.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-08-2006, 15:18
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית

חבר מתאריך: 08.03.05
הערה לתאור....
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Flying-Wing שמתחילה ב "סיפור הגבורה שלא סופר על חילוץ גופות צוות המסוק"

מטעם כבוד המתים קשה להעלות את הנושא מזווית פחות הירואית משהובאה כאן....

מאידך גם קשה שלא להבחין בהיבטים המיסטיים-דתיים שהשתרבבו לסיפור המעשה ולתאור השתלשלות העניינים.

"משימה קדושה"...? - ידיד, זה לא המקום לשרבב קדושה (בשורוק) לדיון. זה גם לא המקום לדרג משימות צבאיות לפי קדושתן. חילוץ גופות בשדה קרב חייב להתבצע בהתאם לנהלים צבאיים, להערכות מבצעיות ומודיעיניות, לניהול תקין של מפקדות הצבא ולא שום הכוונה על אנושית.

אינני יכול שלא להבחין במושג "גבורה" שהצמדת לנושא האשכול. יש בכך זילות מסוימת. קבוצת החילוץ מחליטה "פה אחד" שלא להשמע להוראות....... האם אני שומע נכון ? - ואולי זו ראשית אגדה נוספת בהתהוותה.... מגיעה הוראה מהמח"ט שלא לנחות, וטעמיו כמח"ט עימו (הוא אמור להבין את כל התמונה המבצעית הרבה יותר נכון וטוב מאשר קבוצת החילוץ בירכתי המסוק....), וקבוצת "החסמבה" שלנו מחליטה להפר הוראה ולנחות.... האם אזנייך שלך שומעות ??? האם אינך רואה את חוט השני בסיפורת שעוד בוודאי תסופר ותתעטף בצבע הרואי מיסטי נוסף ....

מה היה קורה לו נפגעו המחלצים משום שלא היו ערים למידע שהמח"ט או האוגדה או אף הפיקוד היו ערים לו ממודיען ותצפיות המדווחות על מארב למחלצים למשל.... מה היה קורה לו חלילה נהרגו עוד מספר אנשים בתוך ה"גבורה" הבלתי מאושרת הזאת ? - האם גם אז היה זה סיפור "גבורה" ?

ושרבוב ההתנגחות בעיתונות "התבוסתנית" ובכתב "הארץ" - על כל אומרים באנגלית : "Cheap Shot". ובעברית רחוב אמרנו - "בחיית רבק...."

אינני יכול שלא לשים לב לסיום הסיפור. דומה שהמלחמה העיקרית הינה ב..."תקשורת" . את החיזבאלהה הרי ניצחנו "בגבורה" ובעזרת הכל יכול.....

ובא לציון גואל...

אנא מכם.

יהי זכר הנופלים ברוך. הם ומשפחותיהם בלבנו - של כולנו.

נערך לאחרונה ע"י מיקיטל בתאריך 17-08-2006 בשעה 15:20.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:03

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר