לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-11-2005, 23:05
  NimDod NimDod אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.06.05
אני חושב שיש לי בחילה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי I SamNet I שמתחילה ב "אם אני מתגייס להנסה קרבית"

תפנה את השאלה הזאת לפורום מלש"בים ולקראת גיוס.

*עריכה:
מנסיון כמפקד טירונים בשריון, חיילים ש"עושים צרות" כדי להיפלט אל איזה ג'וב חלומי בדרך כלל מתגלגלים לתפקידים הרבה פחות מוצלחים ומתאכזבים. בין אם זה תפקיד של תומך לחימה או כל"בניק במפקדת זרוע יבשה, קשה לי להאמין שחייל שמגלה כל כך מעט מוטיבציה ועודף רצון לעשות "בעיות" יגיע לתפקיד משמעותי או יוקרתי בצבא.
לעומת זאת אני מכיר חייל איכותי במיוחד שרצה להיות שריונר אבל "נאלץ" להיות תוכניתן ביחידה בחיל מודיעין (הוא אותר מראש לפני גיוסו), מפני שראה רק בעין אחת.
במילים אחרות, אצטט לך פתגם מפורסם מהקיר של השירותים:
"כשאתה משתין על צה"ל - צהל נרטב.
כשצה"ל משתין עליך - אתה טובע."

*עריכה2:
חיילים שמשתחררים על קב"ן יתקשו למצוא עבודה לאחר מכן. אם אתה רואה את העתיד שלך בהיי-טק, ייתכן שתהיה לך בעיה. אני מכיר אישית חבר מהלימודים שהשתחרר על קב"ן ולא התקבל בעקבות כך לעבודה בחברה עולמית מוכרת, במפעל גדול בדרום הארץ (לא אפרסם את שמה, אבל הרוב יידעו על מי אני מדבר). אף ראש צוות לא יגייס קב"ניסט.

תשקול את זה - סוף מעשה במחשבה תחילה

נערך לאחרונה ע"י NimDod בתאריך 23-11-2005 בשעה 23:17.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-11-2005, 18:31
  I SamNet I I SamNet I אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.06.02
א
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי אקסטרים שמתחילה ב "תסלח לי שאני לא מבין אותך אבל..."

דבר ראשון, לא שללתי בכלל את האפשרות שאני אשאר בקרבי - להפך אני רוצה להשאר.
דבר שני, הכפשתם אותי מבלי לדעת לעומק את את הרצונות שלי.
ביום הגיוס, יש לי וועדה רפואית על בעיה שאכן קיימת אצלי, אני כנראה לא אציג אותה לרופא הצבאי
מחמת זה שאני רוצה לשרת בקרבי בעיקר בגלל שאין שום תפקיד אחר שמתאים לי (חוץ מתוכניתן אבל בשבילו אני צריך לחכות 9 חודשים לגיוס הבא שלו).

אני אנסח שוב את השאלה שלי:
אם אחרי כמה חודשים בטירונות של הנדסה קרבית אני מוצא את עצמי לא כשיר לשרת בקרבי בגלל אותה הבעיה הרפואית שאני לא מציג לרופא הקרבי ביום הגיוס. ואני מחליט לגשת לרופא הצבאי ואכן הוא מחליט שאני לא כשיר ושולח אותי לדרכי עם פרופיל 64.
מה מכאן ? יש לי פרופיל 64 לאן הצבא שולח אותי ? האם אחרי מצב כזה אני יכול לבקש להיות תוכניתן,
האם נותנים לי לראות קצין מיון ?

*אין מצב שאני אוריד פרופיל על נפשי . אם כבר אז רק רפואי.

מנושא לנושא באותו נושא, במידה ואני נשאר בנהדסה קרבית.
עד לאן אני יכול להגיע כדי שיצא לי רק טוב מהצבא? גם באזרחות וגם במהלך השרות.
-האם כדאי לצאת לקורס קצינים (ניתנה לי האפשרות לפני כמה חודשים אבל שללתי אותה בעיקר בגלל הקבע של שנה אחרי).
-לאיזה תפקיד כדאי לשאוף במהלך השרות הקרבי ?

ולשאלה האחרונה:
אם יש לי בעיה שאני לא יכול לעשות כלים ולגעת בחומרים כמו סבון כלים, מסיר שומנים וכאלו ( זה עושה לי פריחה), כדאי קודם לגשת לרופא העור שלי ולהוציא ממנו אישור ? או הרופא הצבאי כבר יכול לדעת לבד שאני חולה (ניגש לבסיס הנתונים הרפואי שלי או משהו כזה).

תודה רבהנ לכולם . . . כן כן לחץ ללפני גיוס.
ישן 24-11-2005, 18:40
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי I SamNet I שמתחילה ב "א"

1. אם מדובר בהורדת פרופיל, בד"כ שולחים לתפקידים שלא דורשים הכשרה מרובה - מה שחסר בו כ"א באותו רגע.
2. ישנם אנשים שנפלטים למז"י בסוף הטירונות - בד"כ בעיתיים, ולעיתים רחוקות כאלה שהמפקדים חושבים שאינם מתאימים והם עצמם מעוניינים לפרוש. תפיקים מגוונים, בד"כ קשורים לכל מיני יחידות הדרכה ושאר ירקות - כאלה שצריכים הכשרה 05.
3. עד לאן אפשר להגיע? עד לירח. ישנם חוגרים שהחזיקו משא כבד על כתפיהם כי הם היו אנשים אחראים ויוזמים ויש קצינים שהיו למלמים ותקעו אותם להיות מפקדי 02 וכד'. זה תלוי רק בך.
4. כדאי להיות קצין - אם אתה רוצה אז כן. אם לא, אתה לא תעבור את הקורס. קצינים זה לא עניין של כדאיות.
5. כל החישובים האלה הם חסרי תועלת לחלוטין - תגיע, תראה מה קורה, ותראה לאן תגלגל. אף אחד לא יכול לדעת או לתכנן את מסלול השירות שלו.
6. יש לך רגישות לדטרגנטים? תביא אישור ממומחה אזרחי, ואל תחכה יותר מדי עם זה.
ישן 24-11-2005, 19:12
  desert_oasis desert_oasis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.06.05
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי I SamNet I שמתחילה ב "א"

תראה, המפתח לשירות מוצלח ומהנה הוא רק אתה. כמו שזה נשמע אתה מרוצה משיבוצך בהנדסה קרבית וזה כבר פלוס ענק.
אמרו לי פעם שתמיד כדאי לשאוף ליחידה קטנה ומובחרת, בהנדסה יש לך את יהל"ם.
אם תהנה מהשירות אני מניח שלחתום שנה קבע לא יהיה לך בעיה, להיות קצין בצה"ל לא רק פותח לך דלת לקריירה צבאית שבה השמיים הם הגבול, הוא גם מועיל באזרחות (דוגמאות: קבלה לאוניברסיטה רק ע"י ראיון, עדיפות בראיונות עבודה וכו..)
בקשר לאזרחות, אם נושא הפצצות יעניין אותך תוכל להפוך לחבלן במשטרה (שמעתי שמשלמים להם די טוב...), ובכלל הקריירה שלך בצבא בתור לוחם יכולה לארגן לך עבודות בתור מאבטח במקומות שונים.

מקווה שעזרתי, ונתראה בבהל"צ בהנדסה...
ישן 26-11-2005, 18:49
  חה"נציק מנוסה חה"נציק מנוסה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.11.05
אל תשלול כבר את הנדסה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי I SamNet I שמתחילה ב "אם אני מתגייס להנסה קרבית"

ככה אתה תגיע לבהל"צ יום שלישי ותשובץ למחלקה שלך אל תפחד להגיד שאתה לא רוצה או משהו כזה זה גם ככה לא יעזור לך אבל חשוב להיות כנים את השבת הראשונה אתה כנראה תסגור כי בהנדסה כל הטרום טירונות זה ביחד אז בסוף הטרום טירונות המפקדים שלך יכולים לבחור כ10 חיילים מכל מחלקה שהם חושבים שהם לא ממש רוצים או מוכנים לשרת כקרביים ואלה ילכו לטירונות תומכי לחימה 02 שבסופה הם יפגשו קצין מיון שיחלק אותם לתפקידים שלהם שהאפשרויות הן: חימוש, אפסנאות, שלישות, נהגים או עובדי רס"ר בהנדסה כמובן מהרגע שהגעת קשה לצאת
זה מהצד הפחות טוב מצד שני היי אתה מגיע לחיל הכי מגוון אם תרצה תענה תעשה טירונות פלס 05 ורובאי 04 תפוצץ לבנות חבלה מצד אחד ומצד שני תלמד להסתער כמו חי"רניק ואפילו לשלב את שני אלו ביחד קיצר טירונות מהנה ומענה
ובסוף הטירונות תוכל ללכת לצמ"ה לשם הולכים רוב החיילים שלא ממש מסתדרים עם החיים של לוחם בהנדסה ומצד שני תוכל להישאר ולמצות את עצמך יותר
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:34

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר