28-11-2005, 16:42
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 12,156
|
|
המדריך לקניית "סלאמי זה קוניאק"
תוך כדי דיפדוף באתר המצויין "על השולחן" מצאתי את המדריך הבא לרכישה נכונה של נקניק.
איך קונים נקניק
בנקניק אין הרבה בשר, ולכן קצת קשה לדבר עליו במונחים של איכות חומרי הגלם. הטעם הוא הקובע. קיימות בשוק נקניקיות אמיתיות, המכילות בשר איכותי ועטופות במעי טבעי ולא סינתטי.
אלה נקניקיות יקרות, שנמכרות באטליזים מתמחים. רוב הנקניקיות וכל הנקניקים מכילים הרבה שומן ובשר מנתחים זולים.
בכל זאת, כמה טיפים לקנייה:
+ דווקא בגלל שקשה לדעת מה יש בתוך הנקניק, חייבים לסמוך על היצרן. במילים אחרות, לקנות נקניקים של יצרנים מוכרים וידועים המקפידים על הליכי ייצור נאותים ועל היגיינה. היזהרו
מנקניקים במחירי מציאה!
+ יש לשים לב לאריזת ואקום. הנקניק נשמר הרבה יותר טוב בתוכה, אפשר לשמור במקרר, עד לתאריך התפוגה. מרגע פתיחתה של האריזה מתחילה ההידרדרות באיכות.
+ יש יתרון לקנייה במשקל - אפשר לטעום ולהחליט מה מוצא חן בעיניכם. החיסרון הוא בכך שתוחלת החיים של נקניק פרוס קצרה - מומלץ לקנות לפי כושר האכילה המיידי ולא לשמור זמן רב במקרר. במקרר עדיף לאחסן את הנקניק בקופסה אטומה, שיש לה תחתית כפולה - לניקוז נוזלים. אחרת הנקניק הפרוס ייעשה דביק.
+ אם קונים נקניק שלם, יבש ומשובח, עדיף לתלות אותו מחוץ למקרר, אבל לא במקום חם או לח. הפרוסה הראשונה תהיה יבשה מדי ותשמש כשכבת מגן, אחרי הפתיחה.
+ פסטרמה ובשרים מעושנים זה כבר סיפור אחר לחלוטין. המלצתנו: קנו נתח מעושן ללא תוספות, בצורתו הטבעית וללא עיבוד או פריסה. נשמר טוב ולא מתייבש, פורסים בבית לפי הצורך ולפי העובי הרצוי.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.tve.co.il/images/full_08012004_luba.jpg]
_____________________________________
|