03-12-2005, 15:44
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.09.05
|
|
|
תשובה
כן, אני יודע בערך על המקצועות האלה..
והם באמת סבבה-
הקורסים הכי "יוקרתיים" בחיל האוויר הם אבנט כחול (שמתעסק בתקשורת מחשבים) ודרג ד' (שמתקן כרטיסים). אבל גם קורסים אחרים נחשבים טובים.
אם אתה מחפש מקצוע וניסיון בצבא- זה המקום בשבילך- ואל תלך לשום חמ"מ או ממ"ס ואפילו דרג א' (אוויוניקה) כי שם כמעט ולא תקבל ניסיון במקצוע (אלקטרוניקה)...
יש הרבה מאוד קורסים בטכני- יש בתחום המכני- שזה הממ"סניקים , טכנאי מערכות קירור ועוד מלא קורסים בתחום המכני, ויש את תחום האלקטרוניקה- ששם יש את רוב הקורסים הנחשבים- דרג ד', אבנט כחול, ל"א, צב"ד, קורסים שלומדים על מכשירי קשר שונים שיש במטוס, אוויוניקה, בקרת טיסה ועוד ועוד...
יביאו לכם חוברת שמפרטת את כל הקורסים שייפתחו לכם
בכל אופן- אני לא יודע איך זה בדיוק בקד"צ אבל אצלנו- כשהתגייסתי (בספטמבר) , היה לנו שבוע מיונים, ואחרי השבוע הזה שיבצו אותנו לקורסים- נתנו לנו לבחור 3 אפשרויות- אבל הם לא מבטיחים שתקבל אחת מהאפשרויות (היו הרבה כאלה שלא קיבלו)...בכל אופן אני קיבלתי את האפשרות השנייה שלי- דרג ד', ואני די שמח (דרך אגב- היציאות הן יומיות- וההצבות הן במרכז הארץ)
אם אתה הולך לקורס קד"צ זה אומר שלא למדת אלקטרוניקה בתיכון- אז בקורס הזה שנמשך חודשיים בערך מלמדים אותך אלקטרוניקה מ- א' עד ת'. (כשאני עשיתי את הקורס דרג ד', עשו איתנו במקביל קורס קד"צ שכולו בנות- והבנתי שהן מקבלות 1000 ש"ח לחודש- משכורת, לא יודע איך זה אצלך) ואחרי זה תשובץ לקורס מסוים.
בכל אופן שיהיה לך הרבה הצלחה בקורסים בטכני.
ד"א- בהתחלה אולי תחשוב שהטכני הוא מקום חרא - אבל זה ממש ממש לא ככה- דווקא די נהנתי שם- בעיקר מהשקם ומהחברים.
נערך לאחרונה ע"י poniboy123 בתאריך 03-12-2005 בשעה 15:49.
|