לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-12-2005, 05:16
  dibi dibi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.12.05
לכל מתגייסי תותחנים 4-5.12.05

אוקיי אז קודם כל בהצלחה לכל התותחנים , תבואו בגישה טובה ויהיה לכם טוב

אני אישית חזרתי משיבטה אתמול בצהריים, הייתי חלק מהמתינים לגיוס (בערך 50 חברה), בינתיים לא עשינו שם כלום חוץ מלבנות לכם את האוהלים (), עבודות אפסנאות ותורנויות מטבח..

אז מה מצפה לכם שם? הרבה חול ונוף מדברי... חשוב מאוד שלא תכנסו לשוק מתי שתרדו מהאוטובוס ושהמפקד ייבקש לעמוד בשלשות ואתם תראו באופק רק מדבר, יהיה בסדר

בטוח יש כאן לכולם הרבה חששות/תהיות/שאלות, אני יכתוב כאן במה שאני יכול לעזור לכם

טוב אז אני לא יעבוד עליכם, תותחנים נטחנים ואין מה לעשות, אבל יש שם באמת אנשים איכותיים (רק מהחברה שלנו היו כמה נפלי טייס, אנשים שבאו ממודיעין ומעוד כל מיני מקומות), כמעט אף אחד לא תופס תחת, כולם נחמדים ונותנים עצות ללכת לפה ולשם, הספקתי כבר לדבר עם הרבה מאוד אנשים בשבוע הזה שהייתי שם וכולם מנסים לעזור, אם תזרמו עם אנשים זה ייקל עליכם מאוד..

עכשיו עוד משהו, שלא יזיינו לכם את השכל על גאווה ובולשיט בסגנון, שלתותחנים יש הכי פחות הערכה, בסופו של דבר כל החיילים אותו דבר, בין אם הם גולני/גבעתי/נח"ל/שריון או כל דבר אחר, להיפך - לנו יש יתרון, הקידום בתותחנים ממש מהיר (תוך 8 חודש כבר יוצאים לקורס מפקדים), וחוץ מזה יש המון המון אופציות ותפקידים בתותחנים.

מבחינת לינה, רוב החיילים ישנים באוהלים, גם המפקד שלנו שהיה סמל ראשון אמר שהוא עדיין יושן באוהל, אבל זה לא כל כך נורא, מקבלים סק"ש ומזרון ומיטת ברזל קפיצית כזאת, ואני אישית נרדמתי תוך 3 דקות. יש גם לכל אוהל 2 תנורי סולר כאלה, אבל עדיין לא יצא לנו להפעיל אותם כי הלילות לא היו כל כך קרים, תתפלאו..

בשבוע הבא הולך להיות טרום טירונות כמו שכבר כולכם יודעים, יהיו בחינות ומיונים וגיבוש למיתר, אני יפרט פה קצת על האופציות שיש לנו:

* מיתר - יחידה מסווגת, אף אחד לא ממש יודע מה הם עושים (ידוע לי רק שיש להם כלים ממש מוגזמים), אבל דבר אחד בטוח - הם נטחנים יותר מכולם, והם גם צריכים להשלים לטירונות 05, מי שרוצה לצאת לקצונה ייחכה קצת יותר מהגדודים..מיתר זה פלוגה בעיקרון, והם רק עושים איתנו טירונות ויוצאים לבסיס אחר. קבלה באמצעות ראיון, צריך להפגין הרבה מוטיבציה בשביל להתקבל לשם, ולהסביר להם למה לקחת דווקא אותכם, אחר כך גם יש גיבוש של כמה שעות אבל באמת שאין מה לפחד ממנו, הבנתי שזה ממש שטותי.

* MLRS - נקרא גם מנתץ אם אני לא טועה, יש להם כלי שמסוגל להשמיד איצטדיון שלם ממרחק של 30-40 ק"מ , אבל הבאסה שלא ייצא לכם לירות בו הרבה, הבנתי שרק פעם-פעמיים במהלך כל השירות. כל מי שמשרת שם אמר לי שזה מאוד מעניין ומאתגר ומי שאוהב מחשבים זה בשבילו (כל הכלי ממוחשב). קבלה באמצעות מבחנים עם דגש על אנגלית ברמה גבוהה.

* מ"ט - משנה טכני, זה עדיין בתוך הגדודים, פשוט במקום לצאת לקורס תותחן אחרי הטירונות יוצאים לקורס מ"ט. התפקיד של מ"ט זה בעיקרון לעשות חישובים ולתת הוראה לירות לכיוון X ו-Y . המ"ט לא יושב בתוך הכלי אלא במפיק. קבלה באמצעות מבחנים.

* איכון - לא יודע על זה ממש הרבה, אבל זה בעצם כמו המודיעין של התותחן, הם אוספים נתונים כללים על השטח, מזג אוויר, ומסמנים מטרות. קבלה - נראה לי שגם מבחנים, אל תתפסו אותי במילה.

* גדודים - כל מי שלא משתבץ לאיזה תפקיד מיוחד מגיע לגדודים, יש ארבעה גדודים: נמר, דרקון, קרן ורשף. אין הרבה הבדל בין הגדודים וכל אחד שבגדוד X יגיד לכם ששלו הכי טוב.

מה להביא? אני ממליץ לכם לא להיסחב עם יותר מדי תיקים, בבקום אתם הולכים לקבל קיטבג עמוס במיוחד, תביאו איתכם רק טרנינג לישון, גופיות ותחתונים , בשבטה אתם הולכים לקבל מה שנקרא קיטבג ב', מקבלים בו 3 זוגות של מדי ב' - שאיתם תסתובבו בבסיס, מעיל ב', מימייה, כובע וסק"ש.

נשק מקבלים שבועיים אחרי תחילת הטירונות לפי מה שהבנתי, מיתר מקבלים ארוך, ובקשר לכל השאר סביר להניח שנקבל קצר אבל זה לא בטוח, יכול להיות שרק גדוד מסויים יקבל קצר, אי אפשר לדעת.

עכשיו לבשורה הרעה, רוב הסיכויים שנסגור שבת, אבל בקטנה אתם תתרגלו מהר מאוד ותראו שזה בכלל לא נורא.

זהו, אם יש לכם שאלות אני ינסה לעזור..שיהיה לכולנו בהצלחה וגיוס נעים
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-12-2005, 08:16
  chenzig chenzig אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.02.05
איי כמה שאתם טיפשים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי dibi שמתחילה ב "לכל מתגייסי תותחנים 4-5.12.05"

שהתפניתם כל אלה מהממתינים המקום הכי דפוק בצהל זה תותחנים חכו שתגיעו לאימון מתקדם בן חודש ותראו עד כמה המקום הזה הוא ביזיון האדם... אתם שומרים במקומות שג'ובניקים אמורים לשמור שזה בכלל ביזיון כמו מחנה ירדן ונחל סורק מקומות שבוודאות אף אבל אף אחד לא יגיע אליהם כל המחזור שלכם אתם תדנדשו ותדנדשו כאילו אין מחר... במקום ללכת לנחל או איזה ח"יר אחר או איזה סיירת מטורפת אתם הולכים להיות בשירות מאכזב של 3 שנים שבסופם תסתכלו אחורה ותשימו לב שלא עשיתם כלום!
ואל תקשיבו למה שאומרים לכם שאתם כמו חיר אתם לא כמו חיר, חיר זה משהו שונה לחלוטין ביום שמחבלים ירו עליכם אתם תבינו מה ההבדל!!!
וגם אל תקשיבו לכל מיני אנשים שיגידו שזה מעצרים שיטוריים וכו וכו זה בולשיט הם באים לעבר אותכם קיצר חי"ר כבוד

ואני תותחן לשעבר רק שתדעו
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:56

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר