לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-12-2005, 12:51
  uriguy uriguy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.10.05
שאלות לגבי מש"ק מודיעין

אהלן חבר'ה, חזרתי לפורום ולהציק עם שאלות

התגייסתי יום שלישי, לתפקיד שנקרא מש"ק מודיעין. כרגע אני עושה טירונות 03 בשיזפון (הרחק הרחק בדרום ואני גר בצפון..).

חיפשתי קצת מידע על התפקיד ומצאתי אבל ממש מעט ומידע סותר. אז יש לי כמה שאלות:

1) האם מש"ק מודיעין ומש"ק מערך הם שני שמות שונים לאותו התפקיד? כי דיברתי עם חבר שלי שהיה בשזפון במחזור הקודם (אוג 05) והוא סיפר שהיו איתו הרבה כאלה שהיו ממוינים להיות משקי מערך אז יש מצב שזה אותו התפקיד?

2) הקצין מיון אמר לי שאחרי הטירונות אני עושה קורס בגלילות. חבר שלי אמר לי שהקורס בצריפין. קראתי פה גם תגובה שהקורס הוא בביסלמ"ש. מישהו יכול להגיד לי בוודאות איפה הוא?

3) מה משך הקורס שיהיה לי?

4) קראתי כאן שאני נחשב תומך לחימה. זה נכון? (הקצין מיון לא ידע להגיד אם לוחם או תומך).

5) מה המשכורת של תומך לחימה במהלך הסדיר?

6) אחרי הקורס לאן אני בעצם הולך? אני מסופח לכל מיני גדודים? באילו אזורים בארץ אני יכול ליפול?

7) כל מידע כללי לגבי הטירונות, הקורס או הסדיר מאוד מאוד יעזור לי בגלל שהקצין מיון לא נתן לי כמעט שום מידע ואני מבין שגם מה שהוא נתן לי היה ברובו שגוי אז כרגע אני לא יודע הרבה על התפקיד ומאוד מעוניין לדעת כמה שיותר.

שוב סליחה על כל השאלות (אבל ל5 השאלות הראשונות התשובה היא מוד קצרה ועניינית בכוונה ניסחתי אותם כך).

אני ממש ממש זקוק לתשובות ואעריך כל עזרה. תודה רבהההה!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-12-2005, 15:34
  טליק טליק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.12.04
תשובות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי uriguy שמתחילה ב "שאלות לגבי מש"ק מודיעין"

1) האם מש"ק מודיעין ומש"ק מערך הם שני שמות שונים לאותו התפקיד? כי דיברתי עם חבר שלי שהיה בשזפון במחזור הקודם (אוג 05) והוא סיפר שהיו איתו הרבה כאלה שהיו ממוינים להיות משקי מערך אז יש מצב שזה אותו התפקיד?
-ישנם מש"קי מודיעין שדה ,כמוך! לעומת מש"קי מודיעין מערך וכו' ששייכים לחיל מודיעין !

2) הקצין מיון אמר לי שאחרי הטירונות אני עושה קורס בגלילות. חבר שלי אמר לי שהקורס בצריפין. קראתי פה גם תגובה שהקורס הוא בביסלמ"ש. מישהו יכול להגיד לי בוודאות איפה הוא?
-אתה לא תעשה קורס בגלילות אלא קורס יסוד בתחום המודיעין במסגרת בית ספר למודיעין שדה שסניף שלו נמצא בצריפין.

3) מה משך הקורס שיהיה לי?
-כחודשיים.

4) קראתי כאן שאני נחשב תומך לחימה. זה נכון? (הקצין מיון לא ידע להגיד אם לוחם או תומך).
- נכון מאד!- אתה לא לוחם ולכן נשאר תומך לחימה.

5) מה המשכורת של תומך לחימה במהלך הסדיר?
- תלוי היכן הוא משרת ,באיזו רמת פעילות של יחידה (אם אתה בגדוד אז זה גבוהה יותר ממפקדה של אוגדה וכו' אך בכל מקרה נמוך מלוחם.

6) אחרי הקורס לאן אני בעצם הולך? אני מסופח לכל מיני גדודים? באילו אזורים בארץ אני יכול ליפול?
אחרי הקורס תלך לגדוד /חטיבה וכו' לשירות ת'כלס ,שירות זה יכול להיות בכל מקום בארץ עפ"י צרכי הצבא. במידה ותמצא מתאים תצא לאחר 4-5 חודשים בגדוד וכו' לקורס מש"קים (פיקוד) ואולי אף לקצונה.

בהצלחה.
ישן 02-12-2005, 17:36
  uriguy uriguy אינו מחובר  

שאלה נוספת וגם תשובות

טליק, עזרת לי מאוד ותודה!
תשובותיך היו קצרות וקולעות.

רק שאלה אחת לי אליך - את הקורס אני אעשה בסניף של ביסלמש שנמצא בצריפין?? או בביסלמש המרכזי שנמצא איפה? אה וגם נזכרתי בעוד משהו, משום מה לא עברתי תחקיר כשהייתי מיועד להיות לוחם איסוף. האם גם כמש"ק מודיעין אני אצטרך לעבור תחקיר?

לגבי פרופילים, אינני יודע אם אפשר גם עם פרופיל 97 או 82 - אני חושב שלא כי אז לוקחים אותך להיות לוחם איסוף.

אני יכול לספר את הסיפור שלי (סוף סוף אני גם יכול לנסות לעזור למישהו ולאר ק לבקש עזרה חיחי).
אני הייתי מיועד להיות לוחם איסוף. כחודש לפני הגיוס התגלו אצלי בעיות די רציניות עם האף ונקבעה לי ועדה רפואית בבקום שבה נקבע שהפרופיל יירד ל72 - משמע אינני יכול להיות לוחם איסוף.
אחכ" נכנסתי לפגישה עם קצין מיון. חששתי שהוא יציע לי רק תותחנים שריון נ"מ שכן אלו התפקידים שמציעים בדרכ לבעלי פרופיל 72 אז להפתעתי הציע לי דווקא תפקידים אחרים, ביניהם משק מודיעין וכך הגעתי לתפקיד (ללא שום מיונים מקדימים). ייתכן כי מציעים את התפקיד לבעלי נתונים טובים (קבא גבוהה וכו') אך אינני בטוח בכך בכלל.

אם אתה מעוניין להגיע לתפקיד אתה יכול ללחוץ על לשכת הגיוס ולקבל פגישה עם קצין מיון.

מקווה שעזרתי.

נערך לאחרונה ע"י uriguy בתאריך 02-12-2005 בשעה 17:39.
ישן 02-12-2005, 19:35
  טליק טליק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.12.04
בבקשה 2
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי uriguy שמתחילה ב "שאלות בקשר לתשובות"

אמרת שמשך הקורס כחודשיים.

התכוונת לקורס הבסיסי+ קורס המש"קים?
-לא- כל אחד חודשיים.

* קורס המש"קים והחלקים מהקורס הבסיסי שמתבצעים בדרום מתבצעים שניהם בביסלמ"ש שבאזור צאלים?
-כן.

* בזמן הקורס ישנים בחדרים כמו בטירונות?
-כן,ברוב הזמן.

* אם יש לך מידע לגבי היציאות במהלך כל שלב (טירונות, קורס, סדיר) אשמח לשמוע כדי להכין את עצמי מנטלית לכך.
-משתנה בין קורס לקורס.

* לגבי האופציה של הקמ"ן שהעלית, במידה ואני אתאים ההצעה לגבי התפקיד כבר תגיע אליי? או שאני אמור לפעול על מנת להגיע לכך?
-אם תמצא מתאים תעלה בפוטנציאל ואם לא אז תבקש,זה לא מזיק!

* קמן = קצין מודיעין נכון?
-כן
שוב תודה, ואני מקווה שאתה לא כועס עלי על כל השאלות, אני באמת משתדל לא לשאול שאלות קטנוניות (למרות שעולות לי כמה לראש
-לא כועס כלל-שמח על שאלות אינטיליגנטיות
ישן 02-12-2005, 19:51
  uriguy uriguy אינו מחובר  

תודה

שמחתי לשמוע שאתה לא כועס על השאלות הרבות. אז רק בשבילך, הנה עוד כמה

לגבי הקטע של קמן רשמת את המסלול כך: טירונות-קורס בסיסי-סיפוחים -קורס מש"קי מודיעין שדה- קורס קצינים והשלמה

אני רואה שבהתחלה גם טירונות אחרי זה גם קורס בסיסי, ובהמשך יש גם את קורס המש"קים.

*אז עד קורס הקצינים הסמלול הוא בעצם זהה? ולמה הכוונה שרשמת סיפוחים? הכוונה ללאן תהיה מסופח לאחר הקורס מש"קים (לאיזה חטיבה אוגדה וכו')?

* בתפקיד הקמ"ן נדרשים לחתום שנה קבע (כמו רוב הקצונות)?

*עכשיו, מאוד הייית מעוניין לדעת מה התוכן של הקורס הבסיסי והקורס משקים (כמובן בתוך תחומי הבטחון הקיימים, אינני מצפה שתחשוף דברים חשאיים). אני לא יודע הרבה גם על התוכן של השירות שאחרי הקורסים, כאילו בתכלס מה אני אעשה במהלך השנתיים של הסדיר אז אם תוכל לנדב מידע כלשהו גם על הסדיר אני אשמח.

כרגיל, שוב תודה.

נערך לאחרונה ע"י uriguy בתאריך 02-12-2005 בשעה 20:01.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:59

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר