29-11-2005, 01:09
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.07.04
|
|
היי תום. אני אמנם רק עכשיו נכנס לדיון כאן, אך מקווה שאצליח ליצור קצת סדר ולעזור.
כמו שכתב כאן יואב, גם אני מצלם במצלמה פשוטה יחסית, אחרי חזרה מDSLR וגם אני הייתי בהתלבטות באיזו מצלמה לבחור.
השיקולים העיקריים היו -
כמה שפחות רעש, מהירות, נוחות, וגולת הכותרת - איכות.
"איכות" היא מילה יחסית, והיא נוגעת בעיקר במטרת השימוש שלשמה רובנו כאן מצלמים.
מי שחובב זום - יאהב ודאי את המצלמות בעלות זום גבוה X7, X10, X12 וכו'.
מי שחובב זווית רחבה (כמוני) - יאהב מצלמות עם עדשה רחבה שמתחילה ב28, 27 ואפילו 24 מ"מ (בהקבלה ל35 מ"מ).
מי שרוצה מצלמה שתלך איתו בכיס, וודאי ייבחר במצלמות הקטנטנות בגודל של כרטיס אשראי (סדרת הIXUS או סדרת הS של סוני).
הכל, זו שאלה של מטרה וכוונות.
מכיוון שאני, כמוך, רוצה לצלם מגוון רחב של נושאים ואין וודאות לגבי מטרת צילום מסויימת, לקח לי אמנם זמן להגיע לידי בחירה במצלמה בעלת זום X4 (שזה מספק בהחלט - ומבחינה אופטית איכותי יותר) - לעדשות סופר-זום במצלמות P&S יש לרוב מספר בעיות (כמה ממשתמשי הS1 יוכלו וודאי לספר לך על קשיים בלפקס קרוב למקסימום הטלה של העדשה - המצלמה נהיית "לא החלטית").
הבחירה שלי במצלמת אולימפוס למשל, נגעה גם למבנה הגוף (שעשוי ממתכת בחלקו) ולשליטה כמעט לא מוגבלת ביכולות הצילום (צילום סופר מאקרו ממרחק של פחות מ-1 ס"מ, היסטוגרמה LIVE !, מגוון רחב של משחקים בWB וכן הלאה וכן הלאה).
לדעתי, כהתחלה, מצלמת P&S שהיא ורסטילית יותר תיתן לך הרבה מאוד. כשאני אומר ורסטילית, הכוונה היא לשימושים הרבים ביותר, שיעניקו לך בסיס יציב מאוד והתנסות במגוון רחב של נושאים, סיטואציות וטכניקה.
לצורך העניין, מצלמה שנותנת הרבה שליטה, מגוון של פיצ'רים, והרבה "מרחב" לשחק בו - לי נשמע כמו הדגם שבא אחרי הA610 דווקא - הA620. דגם פנטסטי... 7 מגה פיקסל, מסך מסתובב.
ההבדל בין 5 ל-7 מגה פיקסל בבחינת היכולת לחתוך מהתמונה מפצה הרבה פעמים על חוסר יכולת להתקרב יותר עם הזום.
את מצלמות הסופר-זום של מינולטה, אני אישית ניסיתי והתאכזבתי מאוד (גם בלי קשר לנושא הרעש).
וכבר הבנת את דעתי... שכהתחלה, מצלמה ש"כיף לצלם בה" (לא גדולה, לא קטנה... מצלמה שהיא "בדיוק") תתן לך הכי הרבה הנאה מהתחביב החדש. זום של 4X בהחלט מספיק .. אין לך מה לחשוש.
אני אישית צילמתי בA510 וזה כיף לא נורמלי לצלם בסדרה הזו החדשה יותר של קאנון.
כמה הערות רק לסיום -
א. לא. אני לא ממליץ על קאנון רק משום שזה הדבר היחיד שאני מכיר. ניסיתי ובדקתי יותר מצלמות P&S משתוכלו לדמיין... (פנסוניק, סוני, אולימפוס, קאנון, ניקון, פוג'י "יו ניים איט!")
ב. בעידן הדיגיטלי של היום לא ממליץ להתקרב לSLR פילם. בתור מי שמצלם עדיין בפילם, אני יכול רק להעיד עד כמה יקר כל נושא הפיתוח והצריבה.. שלא לדבר על הזמן.
ג. תראו אילו ביקורות מעולות קצרה הA620 - זמני תגובה סופר זריזים, איכות תמונה.. ומה לא.
ציטוט:
|
Bottom line - Canon has struck gold with this winning combination of high-quality and low price. The A620 offers users outstanding image quality with robust performance, all in a stylish and very durable package.
|
http://www.steves-digicams.com/2005...s/a620_pg7.html
http://www.dpreview.com/reviews/canonA620/page14.asp
שיהיה בהצלחה... 
|