|
06-12-2005, 18:42
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.08.03
הודעות: 392
|
|
למי שמזדמן לאילת, המלצה חמה: מסעדת ג'ינוס - איטלקית בניחוח ארגנטינאי
אני חייב לספר לכם שאם באמת יש מקום ששווה לדעתי לכתוב עליו, ובשבילי לכתוב ביקורת על מסעדה זו טרחה שאני מוכן לעשות בעבורה, זה אך ורק (ותאמינו לי בזה) על המסעדה הזו.
איך לומר, היא עשתה לי את זה, פשוט חצי אורגזמה.
בסופ"ש האחרון ביליתי להנאתי באילת עם חברתי ומשפחה, ובמהלך חיפושים אחר מסעדה שתרצה את כולנו, נתקלנו בספר "דפי זהב שבמלון" בכיתוב קטן על מסעדה "איטלקית בסגנון ארגנטינאי, לאנשים שאוהבים אוכל טוב"
מייד צלצלנו להזמין מקום, וענה לנו איש חביב במבטא ארגנטינאי כבד, והסביר לנו בזריזות היכן ממוקמת המסעדה ובקצרה על התפריט המגוון.
כמובן, היה חשוב לו להדגיש כי המסעדה איננה כשרה. (מתנצל מראש, לאנשים בינינו ששומרים כשרות)
אני כמובן, כחובב פירות ים ידוע קפצתי על הרעיון והזמנתי מקום לערב.
כשהגענו למקום, קצת נבהלתי מהגודל הקטן והרושם הסתמי מבחוץ, אבל כאשר ביקשתי תפריט וכאשר ראיתי את השירות כבר כל כך נהנתי. כמובן, עדיין לא ידעתי מה צפוי לחיך שלי.
לפתיח הזמנו ארבעתנו סלט יווני אחד לכולם. קיבלנו מנה גדולה יחסית, אשר כבר היגיעה מתובלת בפשטות (בדיוק לטעמי, אגב) בלימון פלפל שחור מלח ושמן זית.
לפני הסלט קיבלנו לחם אשר נאפה במקום עם שום ותבלינים, ושלושה ממרחים: שניים על בסיס גבינה לבנה 5% - האחד עם עירית, והשני עם בזיליקום, הממרח השלישי היה מוס חצילים עדין וטעים
בין הסלט למנה העיקרית קיבלנו צ'ייסרים של יין מוסקט לבן.
למנה העיקרית הזמנתי את פסטה פטוצ'יני היקרה ביותר בתפריט (ד"א זול מידי, ותיכף תבינו למה): פטוצ'יני עם פירות ים ברוטב יין לבן חמאה ושום.
לאחר המתנה ארוכה יחסית קיבלתי מנה שממבט ראשון נראתה גדולה, אך לא מידי. לאחר מספר ביסים, התגלה לי שעיניי הטעו אותי, ולמעשה הצלחת עמוקה והמנה ענקית. התפלאתי כשהבנתי שיחס הפירות ים - פסטה הוא לטובת פירות הים. למעשה, כששאלתי מה המינונים, הוסבר לי שבמנה יש 180 גרם פסטה(אגב, תוצרת עצמית, עבה וטעימה מאוד), 120 גרם קלאמרי (ראש וגוף) ו 80 גרם שרימפס בינוניים חצי קלופים (כל כך רכים, שניתן היה אפילו לאכול את הזנב!!!) וכמובן 4 מולים ענקיים בצדפות שלהם.
בסופו של דבר המנה הייתה מדהימה, נעשתה בו במקום במקצועיות נדירה ביותר. בעל הבית, יודע לבשל, יודע לאכול ואוהב את שניהם מאוד. הכל אבל הכל שם נעשה מהלב. מנה זו עלתה בסביבות ה 60 ש"ח (כאשר לדעתי ניתן היה בקלות לדרוש עליה 80-100 ש"ח אם לא יותר) ואני אישית לא הצלחתי לסיים את הפסטה שלי (ואת הפירות ים חיסלתי בקושי)
חברי לשולחן הזמינו:
אבא שלי: קנלוני אשר נאפה בתנור, לטענתו המדהים ביותר שאכל
אמא שלי: קלמארי ביין לבן דומה קצת למה שהזמנתי, רק עם יותר רוטב.
חברה: פטוצ'יני ברוטב שמנת ופטריות, אפילו המנה הזו, שבד"כ פשוטה, הייתה טעימה למדי. (וזולה - 20 ומשהו או שלושים, אני לא בדיוק זוכר)
כל אחד שיבח והילל את מנתו.
לקינוח הזמנו פלאן, וגלידת "מוס שוקולד" עם קצפת, שגם אותה הם מכינים במקום
העסק הוא עסק משפחתי, האבא ביחד אם הבן נמצאים במטבח - האבא מבשל, והבן עוזר, והבת ממלצרת.
המשפחה עלתה מארגנטינה לפני כשנתיים והשתכנה באילת. העברית של בעל הבית עדיין קצת קשה, אז דיברנו איתו ספרדית.
המקום מקום קטן, לא מכיל יותר משלושים איש לדעתי, ממוקם בשדרות התמרים 49 (למי שמכיר, עולים מהטיילת, עוברים את התחנה המרכזית, המסעדה ממוקמת אחרי הכיכר השלישית בצד ימין)
יצאנו בנזק כולל של סביבות ה 250 ש"ח לפני טיפ, ובגלל השירות האדיב וההנאה מהאוכל, השארנו 50 ש"ח טיפ (או 100? אני לא זוכר כבר, אני לא שילמתי, בשביל זה יש הורים )
בקיצור מומלץ בחום!
וכמובן, למי שלא הבין מהכותרת, קוראים למסעדה ג'ינוס
טלפון של המקום: 08-6340891
_____________________________________
או שכן, או שלא. מה שבטוח אולי, אבל גם זה בספק.
|
|