09-12-2005, 22:48
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.06.04
|
|
|
בכל מקרה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yaniv_yaniv שמתחילה ב "שיתוף מחשבים המחוברים ישירות למודם כבלים בודד."
אני מקווה שכולם יסכימו שהחיים יכלו להיות הרבה יותר קלים אם הכבלים כמו בחברת בזק היו מבינים כי היום להרבה מאד אנשים יש מעל למחשב אחד בשימוש, לא כל אחד יכול לרכוש נתב משולב אלחוטי\קווי
כזה או אחר, על מנת שיחבר אל המודם.
היום כל מודם רשת שניתן לכל לקוח בבזק יש אפשרות של שידרוג גירסא, המודמים מאפשרים בצורה פשוטה מאד לחבר מס' מחשבים ברשת, ע"י הפיכת המודמים לנתבים מלאים (שלא כמו הסיפור עם STH) דבר המקנה לנו בעצם גם שליטה על ההתחברות מול הספק, שליטה על פתיחת פורטים וכדומה.
יניב, אני לא חושב כי מדובר על פורטים חסומים אלא על "נתוני עבודה של המודם" כלומר מה הגרסא הנוכחית מאפשרת ומה לא.
אני יודע כי כאשר הייתי מחובר דרך הכבלים, עוד לפני החיבור לשקע המודם הקצה למחשב שלי כתובת במסכת של הכתובת הפיזית שלו, (ניב לתשובתך אלי, אני אומר זאת כי המודם כן מקצה כתובות גם ללא החיבור לכבלים לקבלת כתובת ציבורית, ואם אני לא טועה ישנה אופציה גם לבטל את זה)
יניב האם ניסית לנתק את המודם מהשקע של הכבלים ולכבות ולהדליק, לחבר שני מחשבים בין אם דרך USB או רשת ולראות את הכתובות של המחשבים והאם הם רואים אחד את השני?
אולי הבעיה היא בכך שהמודם מקבל כתובת ציבורית משרת ה-DHCP של הכבלים ואז הכתובת של המחשב משתנה בהתאם ואולי עוד הרבה דברים......
בכל מקרה בלגאאאאאאאןןןןןןןןןןןןןןןן,
|