לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-12-2005, 23:47
  777 BigD 777 BigD אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.10.05
שלח הודעה דרך ICQ אל 777 BigD
אני אגיד לך איך זה עובד...
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ProphecY שמתחילה ב "אף אחד לא יודע מה יותר מבצעי..."

מרכבה סימן 4 היא פחות שימושית למה עוד היא "חדשה" יש לה "פאקים" שצריך לתקן, צריך ללמוד להשתמש בה כמו שצריך... לדעת לשמש אותה למשימות השונות וכו' וכו'... בנתיים הכי טוב זה מרכבה 3 כי למדו על הפאקים שלו, יודעים להשתמש בו יותר טוב מסימן 4...

מרכבה סימן 2 סוס עבודה שכנראה שיותר זול להפעיל אותו... אבל גם כי הטנק הזה יותר מ10 שנים בצבא... אז בטח ובטח הצבא יודע להשתמש בו יותר טוב... איך אני אסביר לך...

זה כיאלו יש לך מחשב... שמתה לו מערכת הפעלה חדשה... עד שאתה מתרגל ולומד כל מיני קיצורים, כל מיני פטנטים... אתה שם לו תוכנות כדי "לשפר ביצועיים" וכו'... משהו כזה....
מקווה שהכל מובן והצלחתי להסביר את עצמי...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-12-2005, 01:10
  NimDod NimDod אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.06.05
איך אתה יכול להסביר מה שאתה לא מבין?
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי 777 BigD שמתחילה ב "אני אגיד לך איך זה עובד..."

Educated Fool, המרכבה סימן 4 נחשב היום לאחד הטנקים המתקדמים העולם (ולא נשווה עכשיו בין הטנקים הטובים העולם, זה שייך לפורום אחר).
כמו כל מכונה חדשה, גם לו יש תקופת הסתגלות. בעבר פורסם בעיתון ידיעות אחרונות (שנוטה להמציא שטויות, במיוחד שתחום הצבא והבטחון שבו כתביו לא מצטיינים בדיוקים וביושר עיתונאי) על בעיית מנוע (שנפתרה הרבה לפני שהכתבה פורסמה), אבל אני בטוח שמאז נפתרה הבעיה (ונמצאו בעיות חדשות, שגם אותן יפתרו).

בעבר, לפני האינטיפאדה, השימוש המבצעי בטנקים היה שימוש של קו טנקים 4 חודשי, ואז אימון ואז קו חי"ר (ובמקרים מסויימים שוב קו טנקים) וחוזר חלילה. האינטיפאדה הכל השתנה, והטנקים נקראים מדי פעם למבצעים, או לתעסוקות ארוכות במיוחד, ובמקרים אחרים אינם בתעסוקה והקו שהלוחמים תופסים הוא קו חי"ר, אז אין תשובה לשאלה שלך.

מבחינת חווית השירות בחיל השריון, אני אישית נהנתי מאד. המסלול קשה מבחינת משמעת, למרות שמבחינת כושר גופני הוא לא קשה במיוחד (אלא אם כן אתה פדלאה מוחלטת, ואז יהיה לך קשה במסעות בטירונות). יש לא מעט לימודים על חלקי הטנק במסגרת המקצוע (תותחן, טען או נהג), משמעת גבוהה מאד, ברוב המקרים יציאות של שבת אחת לשבועיים (אבל זה משתנה אחרי סוף המסלול), ובעיקר הרבה עבודה קשה.
רמת האנשים היא גבוהה, למרות שבתחילת הטירונות יהיו לא מעט חבר'ה בעייתיים (בעיקר כאלה שלא רצו להתפנות בבקו"ם, ואחרי זה נשברו במעצר והתפנו לשריון - ועכשיו עושים את כל הבעיות שבעולם כדי להיפלט ולהפוך לג'ובניקים), אבל רובם "נעלמים" בסוף הטירונות ונשארים הח'ברה הטובים יותר. לא תמצא הרבה ערסים, אבל תמצא ריכוז גבוהה של אנשים עם ראש על הכתפיים וגם כמה "גאונים" (גם לא מעט נפלי-קורס טיס נוחתים בשריון - חלקם מגיעים לקורס "רחף" של הכשרה מהירה יותר).
אחרי סוף המסלול, בערך חצי עד שליש מהמסיימים נשלחים לקורס מפקדי טנקים שהוא קשה מאד (בערך חצי מסיימים) ואלה נשלחים למקומות שונים.
בסך הכל השירות מאתגר ומהנה וקשה להכניס את כולו בתגובה אחת, אבל אם תרצה תוכל לשאול אותי בפרטי ואענה לך על כל שאלה.

אני יכול רק לקנא באלה שמתגייסים היום לשריון ויכולים לשרת רק במרכבות, כי אני הגעתי בזמנו למג"ח (7ג) וההבדלים בינו ובין המרכבה על דגמיה השונים הם כמו בין פרארי לסובארו.
ישן 04-12-2005, 01:21
  NimDod NimDod אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.06.05
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Educated Fool שמתחילה ב "ואיך שיריון לגבי יציאות והקצאות?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Educated Fool
שמעתי שמקבלים נעליים כבדות. למה זה כך? הרי גם הם תופסים קווי חי"ר.
וזה נכון ששיריון "טוחנים" יותר וסגורים הרבה?

בזמני קיבלו נעליים כבדות. אם היום זה גם כן ככה, אז ואללה, חבל.
למה זה ככה? כדי לחסוך בכסף. צה"ל קונה את הנעליים שבהם משתמשים החיילים האמריקנים בכספי הסיוע האמריקני (במילים אחרות, בחינם), ובכסף שחוסכים קונים דברים אחרים (כמו מזגן בטנק).
הנעליים האמריקאיות הכבדות פחות נוחות מנעליים קלות, ללא ספק. כנראה ששריונרים מקבלים אותם מפני שהם רצים פחות. בקוי חי"ר שתופסים זאת לא עבודת חי"ר שרק חי"ר מוסמך לעשות, - בעיקר מדובר על סיורים ממונעים, אבטחה ומחסומים, ככה שהנעל הכבדה לא מפריעה בצורה משמעותית.

גם אני שמעתי שבשריון טוחנים יותר (כמו הבדיחה: שריון - שבת ראשונה יוצאים והשאר נשארים), אבל האמת, שלא ראיתי הבדל רציני ביני ובין חברים שלי ששירתו בחי"ר. במסלול סוגרים שבת ל-2 לרוב, ובקורס מטקים שבת ל-2 ולפעמים שבת ל-3, אבל בתעסוקות זה שונה, ולפעמים טוב יותר מבמקומות אחרים.
מי שיוצא הרבה הביתה - כנראה שהוא לא ממש חיוני.
אם חייל לא טוחן, כנראה שהוא לא לוחם.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:55

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר