18-12-2005, 21:22
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
א. כן, אפשר להתפקס מן הסתם גם על דברים שלא במרכז הפריים. אתה מזיז את הפוקוס קדימה ואחורה מבלי להתחשב בשום דבר (מכאן - ידני).
ב. ההבדלים בין המצלמות הם לא רק בפוקוס או המייצב.
אני לא מכיר את הסוני, אבל יש פה בחור בשם אלון שיש לו אותה והוא ממש מרוצה ממנה.
ההבדלים במחיר לא כך כך משמעותיים וההמלצה היא תמיד לקנות את ההכי טוב ולהצטער פעם אחת (בכיס) מאשר לקנות משהו זול ולהצטער כל הזמן.
בנוגע לפוקוס הידני, אני אישית משתמש בזה לעיתים וזה מאוד עוזר לי. מצד שני, הפוקוס הידני במצלמות ה P&S לא נוח כמו ב DSLR שזה מכאני על העדשה, ולכן לא כל כך נוח לשימוש...
אפשר לוותר על זה, אם כי זו פונקציה שימושית לפעמים, בעיקר (כפי שאמרתי, בצילום בתאורה חלשה (בלילה, או בחדר).
ג. לנעול פוקוס זה דבר מאוד נחמד, כשאתה רוצה לצלם דברים שזזים במישור אחד מסויים.
למשל טיפות מים. אתה מקבע את המצלמה על חצובה, מודד פוקוס מנקודת הפגיעה של הטיפה במים שבצלוחית, ואז מקבע את הפוקוס. כל הצילומים שלך יהיו באותה נקודת פוקוס מבלי שתאלץ למדוד פוקוס אוטומטי בכל צילום (מה שעושה את הצילום לבלתי אפשרי כי שום מצלמה / עדשה בעולם לא מספיק מהירה בשביל להתפקס על טיפה).
כנ"ל עשן נרגילה (טבעות) או בועות סבון (ואני בטוח שתוכל למצוא עוד דוגמאות נחמדות).
ד. זה דבר מאוד שימושי שחבל שאין במצלמה שלי.
מאפשר לך לחשוף בדיוק כמה שצריך לפני שהתמונה נשרפת מחשיפת יתר. יעיל מאוד בחשיפות ארוכות. ההיסטוגרמה זהו גרף אשר מציג את טווח האור בתמונה (חיפוש קצר בפורום יעלה לך אשכולות רוויים במידע, שאם אני לא טועה, כתב אולג).
|