לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-12-2005, 14:29
  Doron M Doron M אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.11.05
כמה שאלות על גיבוש צוללות

הייתי במיונים של חובלים/צוללות בתור מאותר צדדי (לא זכאי ליום סיירות) ונאמר לי שאני יקבל זימון לגיבוש צוללות. יש לי כמה שאלות על הגיבוש למי שהיה בו ולמי שיודע פרטים:

1. האם הגיבוש של מאותרים צדדים ושל מי שעבר דרך יום סיירות בנפרד או שזה גיבושים מעורבים?

2. כמה אנשים בערך מתחילים וכמה עוברים כל גיבוש (אני יודע שזה לא קבוע אבל סדר גודל פחות או יותר אם מישהו יודע זה יהיה אחלה)

3. בגיבוש עצמו מרעילים על צוללות או שלא מספרים יותר מידי על היחידה? כי אני למשל לא הכי מעוניין כרגע אבל אני לא רוצה לסגור אופציה וגם אני חושב שזה יכול לעזור אם רשום שעברתי תגיבוש (בע")

4. כמה זמן אחרי הגיבוש צריך מי שעבר להודיע אם הוא מעוניין להתגייס ליחידה או שהוא חותם ויתור?

5. לחובשי המשקפים שבינינו - לגיבוש אפשר לבוא עם עדשות או שעדיף לבוא עם משקפיים? אני מאוד מסתדר עם העדשות ומאוד נוח לי איתם, השאלה אם נותנים מספיק זמן בשביל להרכיב אותם וכאלה דברים ובשביל להוריד והכל...

תודה לכולכם מראש

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-12-2005, 15:03
צלמית המשתמש של רועי 357
  רועי 357 רועי 357 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.10.04
גיבוש צוללות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Doron M שמתחילה ב "כמה שאלות על גיבוש צוללות"

שהייתי בגיבוש הוא היה רק למיונים(פסולי יום סיירות בגלל שיש להם משקפיים) וגם מי דרך יום סיירות יבחר בצוללות על פני שלדג או 669?
עוברים בערך 1 ל3 על מי שמסיים אנחנו התחלנו 161 סיימנו 56 עברו 18
אני גם אם משקפיים(ואולי 95% מהגיבוש) אני מציא לך לבוא אם המשקפיים כי לא יהיה לך יותר מידי זמן לתעסק אם העדשות וגם הן יכולות ליפול לך בכל שלב ואז תהיה בבעיה רצינית
בגיבוש עצמו היה בפוברואר ואני מאמין שגם לך. יהיה קר ותקבלו מעילים
ואולי 2-3 אנשים בגיבוש רוצים להיות 100% בצוללות כל השאר מתלבטים. שמע אם אתה לא רוצה אין לך למה כי גם אם תעבור או תסיים לא תהיה זכאי לראיון צנחנים/דובדבן (כי לא הגעת דרך יום סיירות) אז תלך ואולי תרצה אחרי שתבקרו בצוללת כי צוללת זה דבר קטלני ביותר קצת צפוף מאוד מלא שעונים ושסתומים אבל יפה!
הם די מרעילים אותך ההקשב שם הוא" גיבוש צוללן היכנו להקשב 2.. 3.. צוללן!!" והם ירצו שתיצרחו את זה חזק אז שיהיה לך בהצלחה והכי חשוב זה לא ליפרוש ביום השני(מסה ארוך ובכלל לא פשוט!)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 25-12-2005, 16:25
  איכות ישראלית איכות ישראלית אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.07.05
אני הייתי בגיבוש האחרון שהיה חודש שעבר
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Doron M שמתחילה ב "כמה שאלות על גיבוש צוללות"

1. הגיבוש מעורב גם מאותרים צדדיים וגם כאלה מיום סיירות

2. אם אני לא טועה התחלנו 110 בערך סיימנו 30 עברו 11 (אני לא בטוח בקשר למספרים אבל זה משהו קרוב)

3. אני גם לא רציתי צוללות ולהגיד לך את האמת גם אחרי הגיבוש העדפתי להיות בחיר אבל מי שלא רוצה חיר וחיל הים זה מקום בשבילו צוללות זה מצויין (אני הייתי גם בגיבוש חובלים וגם צוללות ואני חושב שצוללות עדיף על חובלים באמת זה ממש קורס ושרות מעניין ומושך והאנשים באמת נהדרים)

4. לא יודע אצלנו זמן קצר אחרי הגיבוש כי הגיוס היה קרוב

5. תביא משקפיים. אני עם משקפיים ויש הרבה שלשבים בגיבוש שבאמצע התרגיל אתה צריך להוריד משקפיים ודברים כאלה אז תביא משקפיים גם לא יהיה לך זמן בבוקר לשים עדשות.
ישן 25-12-2005, 20:09
  איכות ישראלית איכות ישראלית אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.07.05
בחדר הצפה או בשלב בסודי צריך להוריד את המשקפיים ואולי יש עוד פעמים שאני לא זוכר

המסע הוא מכרם מהר"ל (מושב בחוף הכרמל) עד דליית אלכרמל(כפר ערבי ליד בית אורן) המסע הוא כולו בעלייה, למרות שאם קבוצה לא עומדת בקצב של ופותחת פערים היא צריכה להגיע לסוף התור (ואז זה ירידה שזה דיי כיף כזה) אותנו הורידו לסוף התור גם בגלל שהיינו הקבוצה היחידה שעומדת בקצב ואז כאילו רצנו לבד עם מפקד הגיבוש. המסע עם משקל תדל של 10 ק"ג או פקל קשר או מים או אלונקה.
צורת הכוח היא ככה שכל הגיבוש בשני תורים מחלקה מאחורי מחלקה מאחורי מחלקה והמפקדים רצים משני צדדי התורים בנוסף מלבים את המסע גם חניכים של הקורס בתור מאבטחים. לנו גם היה המון בוץ שנורא הקשה ואני מניח שגם לכם יהיה אז אל תבהל ותבוא מוכן בראש לכך שאתה הולך לגבוה בכמה ס"מ במסע. באמצע המסע יש תרגיל אלונקות כל המחלקות מפסיקות במקום מנוחה קבוע מראש שנמצע ליד גבעה תלולה המחלקות מתחלקות לקבוצות של 2 מחלקות בקבוצה פותחים אלונקה כל התדלים על האלונקה ואז יש מירוץ איזה קבוצה תגיע ראשונה למעלה. עכשיו זה לא שביל אלה שטח שלא מותאם לצעידה או ריצה (שיחים בורות עצים בולדרים) והקבוצה צריכה לנוות למעלה. אחרי שמגיעים למעלה המפקדים מתזזים קצת את מי שהגיע (אנחנו הגענו ראשונים ככה שהיה הרבה זמן לתזז אותנו) בסופו של דבר יורדים למטה וממשיכים במסע עד לכפר דליית אלכרמל.
שמגיעים לכפר עושים מנוחה ואז מפקד הגיבוש אומר להסתדר להמשך המסע מול עלייה כזאת בכפר אבל לא באמת ממשיכים את המסע וזה רק כדי שאנשים יפרשו אז קחו בחשבון.
אחרי שאף אחד לא פרש(אני חושב) עלינו על האוטובוסים ונסענו לבסיס של השייטת למבחנים וכאן נגמר המסע.
אני גם קראתי באינטרנט על מהסע ונורא נבהלתי הייתי בטוח שאני לא יצליח לסיים אותו ושהוא יהיה שואה כשהגעתי ראיתי שהמסע הזה לא כזה נורא (בחובלים המסע היה כל כך יותר קשה שהמסע הזה לידו נראה כמו צעידה קלילה) באמת שאין מה לפחד.
טיפים למסע:
- החלק הכי קשה במסע הוא ההתחלה שהגוף שלך עדיין לא נכנס לשגרה של המסע אחרי כמה זמן הגוף והמוח נכנסנים לשגרה ואתה פועל באופן אוטומתי והמסע נהיה קל יותר בהרבה.
- אחד הדרכים הכי קלות להקל עליך במסע זה לעזור לאחרים ברגע שאתה דוחף מישהו (במקרה שלי משכתי) אתה לא חושב על כמה שקשה לך והמסע נהיה באמת קל.
- תנסו להכיר את הכיתה שלכם כי אנחנו עשינו הכרות ודיברנו הרבה וממש נהיינו חברים ואז אין מצב שאתה פורש או נותן למישהו לפרוש.
- והכי הכי הכי חשוב לא מעיפים מהמסע ככה שאל תפחדו אם לא תעמדו בקצב מהמסע עפים רק כאלה שפרשו מרצונם או רפואי.
- ואל תלכו לרופא לפני המסע או בכלל בכל הגיבוש כי מעיפים שם על כל שטות רפואית אם זה סתם כאב ראש או בחילה או ממש כל שטות.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:18

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר