לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-12-2005, 17:46
  liordatel liordatel אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.12.05
דיון - גיבושים, שיטה לגיטימית?

אז ככה, הייתי מעוניין להעלות שאלה/הרהור שהציק לי מאוד החל מהגדנ"ע צלילה בערך.
בכל מקרה למקרה שמי שלא יודע מזה גיבוש, זאת סידרת כושר שנמשכת בין יומיים לשישה ימים שבה קורעים לך את התחת.
עכשיו ככה, אני מאוד מתנגד לגיבושים מכיוון שלדעתי יש שיטות אחרות לבחינת מלש"בים.
ולא לתזז אותם כל היום ושבסוף כל יום הם יירצו למות.
גם לדעתי לא כל מי שרץ יותר מהר ומגיע יותר ראשון לאלונקה אומר שהוא חייל יותר טוב.
מה דעתכם? האם צריך לשנות את שיטות הבחינה ליחידות ההתנדבות?

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/SIP_STORAGE/DOVER/files/2/23802.gif]
אריות מלחמה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-12-2005, 18:01
  Drori Drori אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.10.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Drori
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי liordatel שמתחילה ב "דיון - גיבושים, שיטה לגיטימית?"

לדעתי, אין דרך אחרת.
במספר הימים האלה של התיזוזים הלא פוסקים והקריעות שאין להן סוף בסך הכל בוחנים ובודקים את המלש"בים מכל כיוון אפשרי, הגיבושים האלה הם שלב במעבר ליחידות ההתנדבות, שהן הכוחות עם הכי הרבה משמעות ואחריות היום בצה"ל. מה לעשות. מה שאתה קורא לו תיזוזים, זה דרך מסוימת לבדוק ולבחון את המועמדים.
אנשים שמקבלים אחריות בסדר גודל כזה, חייבים לעבור את כל השלבים האלה, הרי אי אפשר לגייס "כל אחד" לשם. לדעתי, תבטח בזה שצה"ל יודע מה הוא עושה, הוא לא בוחר בגיבושים ובדרכים הללו סתם כדי שחבורה של מילואימניקים יהנו מטיפוח אגו או משהו, סביר להניח שמסתתרת מאחורי זה סיבה הגיונית מאוד, אנחנו לא רואים את כל מה שעומד מאחורי זה.

ישן 28-12-2005, 22:19
  איתי סביר איתי סביר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.10.05
גיבושים היא שיטת מיון שונה במחלוקת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי liordatel שמתחילה ב "דיון - גיבושים, שיטה לגיטימית?"

למה? הגיבוש הוא אומנם החיזוי הטוב ביותר(לפי צה"ל), אך לפעמים עוברים אותו אנשים שלא היית מאמין שהם מסוגלים לכך.
במהלך הגיבוש יכולים לקרות דברים כמו:
-המפקד לא הסתכל עליך מספיק פעמים, הוא רק בן-אדם ולכן יכול לטעות בקשר לכל אחד, ולא רק בקשר אליך ספציפית.
-הגיבוש בעיקר בנוי על בסיס כושר ותיזוזים והפקטור פה הוא בעיקר של כושר, לפיכך טבעי שבעל הכושר הגבוה יותר יהיה בעל האחוזים הנמוכים יותר להישבר וכך זה מראה על כך שיש לו רצון טוב יותר משל האחרים, אך לא ניתן לקבוע זאץ בוודאות!

אני מרגיש שמתקרב פה אבל, כן, הנה הוא בא, בוא נקבל אותו במחיאות כפיים סוערות:

א-ב-ל,
בגיבוש המפקדים רואים דברים שאף מתגבש לא רואה מהצד. הם עברו סידרות הכנה ארוכות ומרוכזות על-מנת להפוך למגבשים, ולכן סביר להניח שגם אם יטעו או לא יבחינו בך בכל מיני מצבים, היה סבור ובטוח כי המגבשים שמים עליך 8 עיניים ומקפידים להסתכל על כולם בכל הסיטואציות השונות.

בנוסף, לרוב הגיבושים ישנם מבחנים קודמים שעוזרים על ניבוי ההצלחה של החניך בקורס אם יעבור:
-בטייס ישנם מבדקי צוות האוויר, ירפ"א א' 1+2 וירפ"א ב'(אם כי הוא מדד גופני בריאותי לכן אין להחשיבו!)
-למטכ"ל/שלד"ג, ש' 13 וחובלים יש יום סיירות ופסיכולוג
-שלד"ג לפעמים מגיע כגיבוש המשך לכן הגיבוש לפניו מהווה עוד התרשמות מהמלש"ב
-669 הינו גיבוש המשך כמו שלד"ג לכן גם עליו ישנה התרשמות ראשונית
-לצוללות יש יום סיירות, או במקרה שהוא מגיע כגיבוש המשך, התרשמות ראשונית מגיבושים קודמים

חוץ מטייס, לשאר היחידות הגיבוש מהווה הבחינה הממיינת ביותר שבה נופלים רוב המלשב"ים.
אני מסכים מאוד שאין זה הוגן, אך גיבושים אלו, שנמשכים יותר מיום אחד(למעשה, בין 3 ל-6 ימים), כנראה מספרים על המלש"ב קצת יותר ממה הוא אוהב לאכול או מה הצבע האהוב עליו....

שיטת הגיבושים עבדה מאז ימי חיתוליו של הצבא ויש להניח, שעם השיפורים ושינויים שערכו בהם לאורך השנים, שגם כעת שיטה זו עובדת ועובדה שהצבא שלנו די סבבה!

נ.ב.: אני רואה להגיד, בשביל הפרוטוקול, שאני לא נגד שיטת הגיבושים, אך אני נגד העובדה שרוב הגיבושים הם השלב הממיין ביותר בדרך ליחידות

נערך לאחרונה ע"י איתי סביר בתאריך 28-12-2005 בשעה 22:24.
ישן 29-12-2005, 13:41
צלמית המשתמש של mistaarev41
  mistaarev41 mistaarev41 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.12.05
שלח הודעה דרך ICQ אל mistaarev41
לא לגמרי נכון מה שאמרת בהתחלה

לפי דעתי אתה מסתכל על גיבושים מהכיוון הלא נכון. אמרת משהו בסגנון איך הם יכולים לראות תוך יומיים מי יהיה מפקד...אז לפי דעתי הם לא מחפשים מי יהיה טוב, אלא הם מחפשים מי בטוח לא יהיה טוב.. תאמין לי, בתור אחד שעובר את זה עכשיו, שלמרות השרשרת הארוכה של המיונים המוקדמים לטיס, חלק לא קטן מאלה שמגיעים לגיבוש עצמו לא רוצים בכלל להיות טייסים (!), ואותם קל מאוד לסנן. הגיבוש הוא עוד מסננת, מעיף את אלה שלא רוצים. נכון שיש פרמטרים שחייבים להיות לך גם אם אתה רוצה, אבל לפי דעתי, רוב ההסתכלות שלהם היא מי בטוח לא יצליח שמה. נכון שאי אפשר להכיר בנאדם לעומק תוך פחות משבוע, ולכן את ההכרה האמיתית של המועמד הם יעשו בשלב הראשון של הקורס, וחצי שנה של רוקס זה בהחלט די והותר כדי להכיר אותך....
ישן 29-12-2005, 14:23
  TheWave1110 TheWave1110 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.05
שלח הודעה דרך ICQ אל TheWave1110 שלח הודעה דרך AIM אל TheWave1110
אני לא חושב שאתה מבין מה המטרה של גיבוש

כודם כל, זה שאתה אומר "לדעתי לא כל מי שרץ יותר מהר ומגיע יותר ראשון לאלונקה אומר שהוא חייל יותר טוב." מראה שאתה לא מבין מה הקטע של גיבוש... הם לא רוצים לראות מי מגיע ראשון, או למי יש כושר יותר טוב... (דוד שלי עבר גיבוש טייס והוא אפילו לא סיים ריצת 2000!! והוא עבר, לא רק סיים)... בגלל זה הרבה אנשים מעבירים ביקורת על גיבוש צנחנים כי הבראור לא מראה שום דבר, זה רק מראה מי יצתרך לעבוד יותר קשה בטירונות. הם גם לא רוצים סתם לראות איזה אופי יש לך, יש הרבה חבר'ה טובים שלא עוברים... הקטע הוא לראות מי ממשיך לתפקד, ובצורה טובה תחת תנאים קשים שיש בצבא, הם רוצים לראות מי לא מוותר גם כשהוא עייף ועצבני ו"רוצה למות" כי, תסכים איתי או לא, אבל הרבה אנשים מגיעים למצב בו הם רוצים למות גם במשך שירותם הצבאי... אילו הם תנאים שכל חייל ביחידה עם גיבוש אלול לעבור במשך שירותו. אם תבחן אותם בצורה אחרת אתה לא תוכל להיות בטוח איך הם יגיבו כאשר יתקלו בתנאים של גיבוש בשטח... מה שאני מנסה להגיד זה שמי שעובר גיבוש הוא לאו דווקא חייל טוב יותר, אלא רק חייל שיותר מתאים ליחידה אליה הוא מתמיין. נכון שאתה יכול פשוט לראיין מישהו אחרי שלא ישן יומיים ולראות איזה אדם הוא, אבל מה לעשות, בצבא יש יותר קשיים פיזיים בתנאים קשים מאשר ראיונות.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:24

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר