28-12-2005, 22:19
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.10.05
|
|
|
גיבושים היא שיטת מיון שונה במחלוקת
למה? הגיבוש הוא אומנם החיזוי הטוב ביותר(לפי צה"ל), אך לפעמים עוברים אותו אנשים שלא היית מאמין שהם מסוגלים לכך.
במהלך הגיבוש יכולים לקרות דברים כמו:
-המפקד לא הסתכל עליך מספיק פעמים, הוא רק בן-אדם ולכן יכול לטעות בקשר לכל אחד, ולא רק בקשר אליך ספציפית.
-הגיבוש בעיקר בנוי על בסיס כושר ותיזוזים והפקטור פה הוא בעיקר של כושר, לפיכך טבעי שבעל הכושר הגבוה יותר יהיה בעל האחוזים הנמוכים יותר להישבר וכך זה מראה על כך שיש לו רצון טוב יותר משל האחרים, אך לא ניתן לקבוע זאץ בוודאות!
אני מרגיש שמתקרב פה אבל, כן, הנה הוא בא, בוא נקבל אותו במחיאות כפיים סוערות:
א-ב-ל,
בגיבוש המפקדים רואים דברים שאף מתגבש לא רואה מהצד. הם עברו סידרות הכנה ארוכות ומרוכזות על-מנת להפוך למגבשים, ולכן סביר להניח שגם אם יטעו או לא יבחינו בך בכל מיני מצבים, היה סבור ובטוח כי המגבשים שמים עליך 8 עיניים ומקפידים להסתכל על כולם בכל הסיטואציות השונות.
בנוסף, לרוב הגיבושים ישנם מבחנים קודמים שעוזרים על ניבוי ההצלחה של החניך בקורס אם יעבור:
-בטייס ישנם מבדקי צוות האוויר, ירפ"א א' 1+2 וירפ"א ב'(אם כי הוא מדד גופני בריאותי לכן אין להחשיבו!)
-למטכ"ל/שלד"ג, ש' 13 וחובלים יש יום סיירות ופסיכולוג
-שלד"ג לפעמים מגיע כגיבוש המשך לכן הגיבוש לפניו מהווה עוד התרשמות מהמלש"ב
-669 הינו גיבוש המשך כמו שלד"ג לכן גם עליו ישנה התרשמות ראשונית
-לצוללות יש יום סיירות, או במקרה שהוא מגיע כגיבוש המשך, התרשמות ראשונית מגיבושים קודמים
חוץ מטייס, לשאר היחידות הגיבוש מהווה הבחינה הממיינת ביותר שבה נופלים רוב המלשב"ים.
אני מסכים מאוד שאין זה הוגן, אך גיבושים אלו, שנמשכים יותר מיום אחד(למעשה, בין 3 ל-6 ימים), כנראה מספרים על המלש"ב קצת יותר ממה הוא אוהב לאכול או מה הצבע האהוב עליו....
שיטת הגיבושים עבדה מאז ימי חיתוליו של הצבא ויש להניח, שעם השיפורים ושינויים שערכו בהם לאורך השנים, שגם כעת שיטה זו עובדת ועובדה שהצבא שלנו די סבבה!
נ.ב.: אני רואה להגיד, בשביל הפרוטוקול, שאני לא נגד שיטת הגיבושים, אך אני נגד העובדה שרוב הגיבושים הם השלב הממיין ביותר בדרך ליחידות
נערך לאחרונה ע"י איתי סביר בתאריך 28-12-2005 בשעה 22:24.
|